Bon energetyczny

Witam, wraz z mężem i synem mieszkamy w mieszkaniu z teściową i siostrą męża. Czy jako osobna rodzina możemy ubiegać się o bon energetyczny? Czy może go złożyć tylko teściowa (jest właścicielem mieszkania i na nią jest prąd)?
Tylko teściowa
Dwie rodziny mieszkające pod jednym adresem mogą więc otrzymać osobne bony energetyczne w sposób legalny. W 2024 r., dwa bony energetyczne mogą otrzymać:

dwie rodziny mieszkające w jednym domu albo mieszkaniu,
dwie pary studenckie żyjące w nieformalnych związkach w jednym mieszkaniu,
brat mieszkający obok zamężnej siostry,
rozwiedzione małżeństwo, gdy byli małżonkowie mieszkają razem w jednym mieszkaniu,
małżonkowie w separacji.
Dzień dobry, podepne się pod pytanie, otóż czy mieszkając w bloku (wynajmując) jednak żadna umowa za opłaty czy czynsz nie jest na mnie tylko na właściciela. Czy bon przysługuje?
Dzień dobry.
Czy 800+ i rodzinny kapitał opiekuńczy wlicza się do dochodów niepodlegającym opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych?
Czy jak mam fotowoltaike to otrzymam bon energetyczny?
Czy ktoś już dostał pieniądze za bon energetyczny 2024
Witam, Też jestem ciekawa czy ktoś już dostał wypłatę....
Witam.
Wniosek zlozyłam 1 sierpnia.
Decyzja o przyznaniu 16 sierpnia.
Wpłaty brak.
Pozdrawiam.
Wniosek złożony 01.08. decyzja o przyznanym świadczeniu 20.08. Dzwoniłam do urzędu pieniędzy nie ma na wypłatę bonów i mają czas do końca grudnia. Taka inf uzyskałam od urzednika.
Czy wypłacają już bony energetyczne ?
Pieniędzy ministerstwo nie dało. Być może na jesień będą wypłaty
Witam u nas 3 osobowa rodzinna otrzymalismy decyzje o przyznaniu bonu energetycznego o wartosci 69.05zl ktos mial podobna sytuację
Bartosz pewnie przekroczył dochód i jest złotówka za złotówkę
Otrzymał już ktoś bon ? Jest już wypłacany ?
Z tego co wiem to nie mają jeszcze pieniędzy na wypłaty bonu
Wypłaty ruszą jesienią i zimą br
Czyli 24 wrzesnia hahahah już to widzę jak ruszaja...
Od jutra ruszają wypłaty bonu energetycznego
Skąd info?
Myślę że ktoś poprostu napisał komentarz o wypłacie jako żarcik nieśmieszny
Komuś się nudzi
A przecież nie dziw że ludzie czekają na te pieniądze
Mamy ciężkie czasy
Czy ktoś z Podlasia już dostał przelew za bon energetyczny 3024.
Nikt nie dostał i prędko nie dostanie...
Do końca roku oznacza przy końcu roku. Nikomu sie nie spieszy.
W Sosnowcu też nie wypłacają
Krew mnie zalewa jak widzę te opasłe formularze do wypełnienia. Wiele formalności za marne grosze. Jest jak zwykle żeby ludzi zniechęcić do składania wniosków no i zeby urzedasy miały robotę, czy to się kiedyś zmieni???
Nie przeadzaj. Formularz jest wyjątkowo prosty i przejrzysty, zresztą można go wypełnić przez internet. Nie trzeba dostarczać żadnych załączników, żadnych pitow tylko oświadczenia
Bez przesady, skoro podanie imienia nazwiska i adresu to skomplikowana sprawa, to jak wg Ciebie powinien wyglądać wniosek
Słyszałem że już przelewają za bon energetyczny.Ja złożyłem na na początku sierpnia i brak przelewu.Chyba oni czekają 60 dni i będą robić przelewy.
60 dni to mają na rozpatrzenie wniosku a nie na wypłatę.
Czykazdy dostaje decyzje o przyznaniu bonu ? Czy mogą go przyjąć i wysłać przelew bez wiad o przyznaniu ?
Do komentarz 29 Bunia
Ja składałam 4 sierpnia
5 września wiadomość na pocztę o przyznaniu z inform.ze będą płacić po otrzymaniu środków
Do tej pory kasy brak
Bunia, każdy. Zwykle przesyła się informację o przyznaniu na maila. Jeśli nie podano maila listownie powiadamiają o przyznaniu bądź odmowie. Mają 60 dni na rozpatrzenie wniosków
W pierwszym tygodniu października zaczynają się pierwsze wypłaty bonu dla osób które złożyły wnioski najwcześniej ( sierpień) taka znalazłam info.
Zaznaczam było napisane tak dosłownie
Pierwszy tydzień października dla najwcześniej złożonych wniosków "
Wniosek złożony 1 sierpnia i żadnej informacji o przyznaniu
Wniosek złożony 7 sierpnia i brak informacji o przyznaniu . Lubuskie
Wniosek złożony 1.08 brak informacji o przyznaniu!
Złożony 1 sierpnia informacja o przyznaniu 13 sierpnia na e mail kasy nie mają gminy i nie placa
Ktoś już dostał ? Czy bez zmian ? Ja dalej bez informacji o przyznaniu :(
Art. 5. 1. Bon energetyczny wypłacają gminy NIEZWŁOCZNIE po jego przyznaniu przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta.
Złożyłem 1go sierpnia,decyzja 22go sierpnia.
Mamy 2go października,a kasy nie ma.
NIEZWŁOCZNIE...uhahaaa
Już płacą bon . Kutno właśnie weszło na konto
Ciekawe czy wszystkie gminy juz dostaly pieniazki ...
Ciekawe co z osobami które nie dostały wgl inf o przyznaniu .. mamnadzirjjr że na dniach coś się ruszy .
Czy ktos otrzymal juz bon energetyczny?
Wyżej ktoś dodał komentarz , że wypłaty ruszyły :)
2 sierpnia złożyłam wniosek. Nawet decyzji jeszcze nie mam.
Podlaskie ktoś dostał bon energetyczny?
Wniosek złożony 5 sierpnia i nawet odpowiedzi brak o przyznaniu
Jeżeli we wniosku był podany e-mail to decyzja przyjdzie na email,proszę sprawdzić w spam lub inne,ja składałem wniosek przez mobywstel 26 sierpnia,decyzję dostałem 16 września na email.
Składany w gminie i brak info
Ludzie, teraz gminy są zasypane wnioskami. Mamy nowy okres zasiłków rodzinnych gdzie zwykle standardowo czeka się na decyzję miesiąc, a teraz gminy mają na rozpatrzenie ustawowo 3 miesiące. Wszystkie wnioski rozpatruje jeden referat. Także uzbrojcie się w cierpliwość. Ponadto gminy wypłacą bony jak otrzymają środki, według ustawy czas mają do początku 2025 roku
Wedlug istawy to srodki wyplacane mialy byc niezwlocznie po przyznaniu , mi przyznali 5 sierpnia i dalej nic ...
Nie,niezwłocznie po przyznaniu,tylko niezwłocznie po otrzymaniu pieniędzy na ten cel.Gminy muszą dostać najpierw pieniądze i później dopiero zaczną wypłacać.
Czyli gminy mają 2 msc na wysłanie wiad o przyznaniu bonu ?
Ja złożyłam wniosek 1.08 i albo przeoczyłam albo nie dostałam Info ale zadzwoniłam i bon przyznany. Kobietka powiedziała że albo literówka w adresie @ tlumaczyla że jeśli ktoś nie otrxyma listu w ciągu 60dni od złożenia znaczy bon przyznany.
U nas na dzień 1.10. Poznań nie wypłacał.
A kto już dostał???
Podlaskie??? ktoś coś wie
Podkarpacie wypłacają ? Ma już ktoś ?
Łapka w górę kto dostał
Dziś wpłynęło Szczecin
Jest informacja na stronie internetowej że osoby które składały w sierpniu pierwszych dniach sierpnia zaznaczam dostaną wypłatę w pierwszym tygodniu października aczkolwiek zaznaczam że to zależy od miasta gminy czy już dostały pieniążki od władzy
Do komentarz 58 Asia.
A kiedy pani złożyła wniosek ?
Witam.Nie istotne chyba kto kiedy skladal wniosek,skoro w decyzji jest napisane ,ze pieniadze zostaną przelane niezwlocznie po otrzymaniu na ten cel.
Jest istotne,pieniądze będą przelewane po kolei tak jak były składane datami,przecież nie są w stanie po otrzymaniu pieniędzy wysłać od razu w godzinę do wszystkich.
Komentarz 60 Damcia
Złożyłam wniosek 01.08
Do komentarza 61.
Tak dokładnie. W decyzji jest zaznaczone na czerwono że będą wypłacane od razu jak dostaną środki na ten cel. Ja składałam 19sierpnia w czoraj na e maila dostałam decyzję.
Np w Bydgoszczy nie ma jeszcze wyplat nie dostali jeszcze środków . Wystarczy zadzwonić do gminy i się zapytać .
Komentarz 65: a mówili może w Bydgoszczy kiedy mniej więcej się spodziewają tych pieniędzy ?
Komentarz66
Nie nie mówili .
A kiedy składała pani wniosek
Komentarz 67: wniosek składałam 2-go sierpnia, a 1-go października dostałam na e-mail decyzję o przyznaniu. A Pani kiedy składała wniosek ?
Ja składałam 19stego sierpnia decyzję dostałam w czoraj
Urzędy nie mają jeszcze środków, rozmawiałam dzisiaj i dostałam informację że wyplaty będą w grudniu
Podkarpacie
Informacji o przyznaniu brak i 60 dni minęło. Kasa pusta.
Poznań brak wpłat.
Wniosek złożony 1 sierpnia.
Decyzja o przyznaniu 13 sierpnia.
Pozdrawiam.
Wniosek złożony 1 sierpnia decyzji brak i pieniędzy też nie ma
Komentarz 69: znajoma z Bydgoszczy, która składała wniosek 01-go sierpnia dostała już pieniądze. Więc nie wiem w końcu od czego to zależy... Skoro Pani np. powiedzieli że ich jeszcze nie mają.
Środki z ministerstwa wpływają do gmin w różnych terminach. Pieniądze nie idą z automatu, wszędzie pracują ludzie i wszystko zależy od obłożenia urzędów. Jedni dostaną pieniądze szybciej inni później, zasada kolejki. To są pieniądze publiczne i obowiązuje dyscyplina finansów publicznych, ktoś za to odpowiada i na wszystko musi być papier oraz podpis. Zresztą wszystko jest rozpisane w ustawie, zainteresowanych odsyłam do paragrafów a niecierpliwych do kontaktu telefonicznego z gminami. Na pewną udzielą szczegółowych wyjaśnień. Ponadto informacja o przyznaniu bonu nie jest równoznaczna z jego wypłatą. Wypłata zwykle następuje w ustawowych terminach
No to ja już nie wiem. Dzwoniłam i pani na gminie powiedziała że jeszcze nie ma wyplat mówię o gminie Bydgoszcz wojska polskiego 65. Tak pani powiedziała przez telefon.
W takim razie trzeba czekać na pewno kiedyś przelew dojdzie.
Czy ktoś wie czy w Suwałkach już wypłacają bon energetyczny.
Ja składałam wniosek 1 sierpnia i decyzji nie ma i kasy też nie na i nie wiedzą kiedy będzie
Dostał już ktoś przelew
Wypłacają już ten bon czy to bujda że wypłacają ?
Ja dzwoniłam drugi raz do gminy ponieważ pani wyżej mówiła że wypłacają w Bydgoszczy mi pani w piątek powiedziała że nie ma jeszcze wyplad dzwoniłam dziś drugi raz i pani była zdziwiona że już się pytam o wyplaty i stanowczo powiedziała że nie ma jeszcze wyplat Bydgoszcz gmina wojska polskiego 65
Dlatego wydaje mi się że pani która się tym zajmuje się co mówi.
Dlatego niech każdy sam zadzwoni do swojej gminy i się dowie tak jest najlepiej i informacja będzie pewna .
Co niektórzy dostali za bon energetyczny, ale losowo wypłacają, nie wiem dlaczego i jak to działa
Dzwoniłam do Urzędu miasta i dostałam info,ze wypłaty ruszą przełom lustopada a grudnia.
Poznań.
Pozdrawiam.
Komentarz 81: może widocznie robią jakoś datami, w zależności od tego kiedy kto składał albo losowo. Może kazali Im mówić, że jeszcze nie ma wypłat, nie wiem. W każdym bądź razie dwoje moich znajomych z Bydgoszczy, którzy składali wnioski 01-go sierpnia, już dostali pieniądze. Pozostaje Nam czekać na swoją kolej.
U mnie też znajoma już dostała kase w piątek a składała we wrześniu pod koniec,ja składałam 1.08 i jeszcze czekam
1 sierpnia złożony wniosek .Dzisiaj jest 7 października i dalej nie ma decyzji ani na mobywatel ani nic na mailu.
Wygląda na to że cały ten bon to pic na wodę.
Dostaną być może nieliczni.
A reszta może sobie pomarzyć.
Dzwoń do gminy czy wniosek wpłynął? Jeśli wpłynął i spełniasz warunki to napewno otrzymasz. To nie loteria. Wypłaty bonu będą realizowane w bieżącym okresie jesienno-zimowym. Myślę też, że ze względu na powódź mogą być opóźnienia w wypłatach bo będą przesuwane środki na pilne wsparcie powodzian kosztem bieżących wypłat. Gminy w porozumieniu potrafią tak robić niemniej wszyscy, którzy złożyli wnioski w terminie i spełnili warunki na pewno bon otrzymają
Kto dostał info o przyznaniu i dostał wpływ na konto??
Witam dziś dzwoniłam do urzędu w Poznaniu mają wypłacać listopad/grudzień dokładnie Pani niewie.
Na rozpatrzenie wniosku urzędnicy mają 60 dni od dnia złożenia prawidłowych i kompletnych dokumentów, zatem 1 października powinny wychodzić już pierwsze przelewy do mieszkańców. Wypłaty jednak nie ruszyły. - Nie mamy środków z urzędu wojewódzkiego - bezradnie rozkłada ręce nasza rozmówczyni. - Złożyliśmy zapotrzebowanie na sześć milionów złotych, ale na razie ich nie mamy. Mieszkańcy dzwonią i pytają, kiedy będą pieniądze. My możemy tylko prosić o cierpliwość, bo sami też czekamy, by móc w końcu te świadczenia zrealizować – zapewnia urzędniczka

Co ważne, w ustawie nie ma zapisu o terminie wypłaty bonu energetycznego. Samorządy mają to zrobić "niezwłocznie". O datę przelania niezbędnych środków zapytaliśmy rzeczniczkę Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Bydgoszczy. - Wojewoda wystąpił z wnioskiem do Ministra Finansów o przyznanie łącznej kwoty 70 778 098 złotych z przeznaczeniem na wypłatę przez gminy bonu energetycznego. Wniosek czeka na podpis ministra.
Po jego podpisaniu, niezwłocznie przygotowana będzie decyzja wojewody przyznająca plan dotacji gminom - informuje Natalia Szczerbińska. - Wojewoda przekaże samorządom środki w ciągu 24 godzin od ich otrzymania. Środki na pewno będą, według deklaracji otrzymamy je najpóźniej 15 października. - zapewnia rzeczniczka.
Co by dużo nie mówić Mopsiary to były zawsze najbardziej leniwe i opieszale baby
Popatrzecie na ZUS na program 800 plus czy dobry start 3 tygodnie od złożenia wniosku są i obsłużone i kasa wypłacona !!!
A tu z tymi osłonowymi czy bonem
Zresztą cokolwiek u ich załatwiać zasiłki czy pomoc jakąkolwiek tam na decyzję trzeba czekać jak długo a c dopiero wypłatę
Z doświadczenia z czystym sercem mówię najbardziej leniwe kadra
Czy na Podkarpaciu otrzymał już ktoś bon ? Wypłacają czy rzeczywiście nie ?
Wczoraj znalazłam inform.w necie że wypłaty środków na bon zostają przesunięte" gminy nie wypłacaja bo nie mają srodkow
Ja z kolei czytałam że pieniądze mają być do połowy października.
" Według ustawy bony energetyczne powinny być wypłacane 60 dni po otrzymaniu wniosku, a pierwsze pieniądze wpłynąć na konta świadczeniobiorców jeszcze w październiku. Samorządy wojewódzkie nie przesłały jeszcze pieniędzy gminom. W niektórych powiatach rozpatrzenie wypłaty przesunięto nawet na 31 grudnia."

Więc raczej nie prędko będą wypłacane pieniądze.
Będą kombinować na maxa.Także ludzie poczekają jeszcze i to sporo czasu.Potem się okaże że pieniędzy nie ma i nie będzie.
Dostaną nieliczni.
To co mówi rząd i to co robi i zrobi to dwa różne światy.
Bzdury opowiadasz. Ustawa o bonach jest zatwierdzona i pomoc zostanie ludziom przekazana wg ustawy. A malkontentów zapraszam żeby sobie popracowali, to wcale nie łatwa praca, decyzje podejmowane są na wyższych szczeblach, szeregowy pracownik nie jest decyzyjny tylko wykonuje polecenia samorządów. Ja też czekam, nie mam żadnej informacji ale liczę, że wkrótce będzie info
60dni to mają na rozpatrzenie wniosku. na decyzji na czerwono pisze że zostaną wypłacone niezwłocznie po otrzymaniu środków .
Przecież tu kilka osób pisało że dostało już przelewy więc jak nie ma pieniędzy jeśli ktoś już dostał,i to tydzień po złożeniu wniosku nawet ktoś dostał (wniosek składała ta osoba pod koniec września a tydzień później miała kasę już na koncie)
A widział ktoś jakieś chociaz potwierdzenie tej osoby że dostała pieniądze może ludzie sobie żarty robią i przy tym stwarzają niepotrzebne zamieszanie bo w Bydgoszczy nie ma jeszcze środków do wypłat a pani jedna pisała że jej koleżanka dostała wpływ na bon no to chyba coś nie tak jest prawda .
Jeśli ktoś wierzy rządzącym to ok. To że coś obiecali to nie znaczy że tak będzie.
I nikt im nic nie zrobi.
Jeśli nawet kiedyś części wypłacą to odbiją sobie sto razy.
Rachunki za prąd z miesiąca na miesiąc rosną.
Zużycie podobne co okres rozliczeniowy.Przedostatni rachunek był wyższy o 60 zł co poprzedni.Obecny o kolejne 60 zł.
Jaki będzie kolejny ? Prawdopodobnie jeszcze wyższy.
I wszystkim to pasuje.
Mamy najdroższą energię w Unii Europejskiej .
Prawdopodobnie na świecie.
Teraz mamy 693 za kWh.Od nowego roku zero rzekomej ochrony i będzie jeszcze drożej.
Plus wraca opłata mocowa.
Większość ludzi nadal nie ma decyzji o przyznaniu bonu.
Ci co złożyli 1 sierpnia według ustawy w ciągu 60 dni mieli dostać decyzję.
2 października minęło 60 dni.
Dziś mamy 11.Czyli już 70 .
I nadal nic.
No ale to co obiecuje władza to na ślepo lud bierze na serio.
A potem pretensje bo jak tak można.
Obiecać I robić w bambuko.
Małe sprostowanie.Powinno być 693 zł za MWh a nie kWh.Średnia taryfowa wynosi 1,52 zł / kWh.
Ja płacę po 1.80zl za 1kw
Czyli place co dwa miesiące 620zl no niestety takie ceny taka mam energię mogę odłączyć sobie bojler do ciepłej wody ale to nie średniowiecze dlatego trzeba płacić i to że oni dadzą jednorazowy bon to w czym on mi pomoże ? Odciąży mnie no nie bardzo chyba jedna fakturę a co dalej i tak płacić trzeba taki kraj. Moim zdaniem bon powinien być wypłacany osoba którzy mają wysokie rachunki za prąd a nie że ktoś ma 150zl na dwa miesiące 4osobowa rodzinę i dostanie bon 500zl przykładowo. To jest chore. A ci co płacą ponad 500zl za prąd też dostaną tyle samo.
Ktoś mądry w ministerstwie tak fajnie sformułował ustawę że nie ma w niej ani słowa napisane do kiedy ma być wypłacony bon. Równoznaczne jest to że mogą wypłacić za tydzień lub za pół roku. Do 31.12.25 mają się rozliczyć raportem na co przekazano dotację celowa
Kiedy w końcu rusza te wypłaty ?
Dzisiaj mamy 13 października.Wniosek został złożony 1 sierpnia.Do 60 dni miała zostać podjęta decyzja przez Urząd miejski. I co nic.
A o wypłacie to w ogóle nie wspominam .
I powtarzam ostatni raz.Z tym bonem będzie tak samo jak z 100 konkretami na 100 dni które obiecywał obecny rząd. Większość nie dostanie.
Owszem otrzymają nieliczni.Tak jak były wyjątki w obniżce podatku dla kosmetyczek a dla reszty figa z makiem.
Treść zablokowana przez Administratora w oparciu o Regulamin Forum.
Ministerstwo ma pieniądze tylko na połowę wniosków, które wpłynęło, gminy nie dostały jeszcze środków i nie wiadomo kiedy dostanal, bo na razie nie ma ich nawet w ministerstwie. Wyplaty będą najprawdopodobniej końcem grudnia najwcześniej.
Ja jestem z Wami i Mazur z Nidzicy . 13 sierpnia składałam też wniosek o bon energetyczny i też decyzji nie mam. Z tego co ja słyszałam decyzji na to nie ma.
Decyzja przychodzi na e maila
Do Magda u nas w Nidzicy nikt decyzji nie dostał że bon został przyznany. Tylko dostali ci co mnieli odmowną decyzję.
Jestem osobą niepełnosprawną bez zdolności do pracy .
Każda pomoc sie dla mnie liczy.
Bardzo chciałabym wrócić do pracy i nie prosić państwa o pomoc.
Niestety życie daje popalić.
Jeszcze 5 lat temu bylam sprawna.
Proszę nie mierzyć wszystkich jedną miarą.
Pozdrawiam
Właśnie wszedł mi bon z zasiłkiem rodzinnym
Woj.pomorskie
Wniosek składany 1 sierpień decyzja na email 10 wrześniem
Dzis wypłata
Do komentarza 116, Iga czy ty rodzinne normalnie dostajesz 15go każdego miesiąca?
Ostatnie 6 ms było mi wypłacane między 12-16 dniem każdego ms
Do Iga wypłata czego bonu elektrycznego czy rodzinnego ?.
Dla zainteresowanych w Bydgoszczy na dniach mają dostać pieniądze więc będą wyplacać tym co złożyli wnioski i zostala im wydana decyzja
Ja pracuję mąż pracuje także nie każdy siedzi w domu i czeka na pieniądze od państwa . Mi nawet ten bon nie pokryje całego jednego rachunku za prąd już o tym pisałam wcześniej ci którzy płacą rachunek około 160zl dostaną 500zl przykładowo bo mają 4osobowa rodzinę ja płacę 640zl za prąd i też dostanę 500zl to gdzie jest sprawiedliwość. ? Mi chodzi tylko o to że ten bon jest źle skonstrowany miał pomóc a nie niektórzy co nie pracują dostaną hajs za nic i bo mają niskie rachuneczki a i tak dostaną a ci co zapierdalaja mają wysokie rachunki jak zwykle są poszkodowani. Taka prawda i życie w PL
Komentarz 120: skąd taka wiadomość ?
Od pani z gminy
Oki, dziękuję.
Przeważnie im większa jest ilość osób mieszkających w danym gospodarstwie tym większy przychodzi rachunek . Jeśli przykładowo w czteroosobowym jest dwoje dzieci to wiadomo iż nie są w wieku produkcyjnym . Orzekanie iż ludzie niezamożni to zło i przypisywanie im cech patologicznych jest poniżaniem ich godności
.Dziś wiele osób pracuje za minimalną lub nieco powyżej jej. Rosnące ceny nieadekwatne do zarobków sprawia iż stają się coraz biedniejsi.Gdy obieca się im parę groszy dodatku a nie daje to frustracja jest rzeczą logiczną.
Po co w nas tyle jadu i nienawiści.
Po co poniżanie.
Więcej empatii.
Każdy jest człowiekiem i ma prawo do godności.
Komentarz do
Empatia

Podziwiam Twoje zdanie w stu procentach
To jest właśnie wypowiedź osoby inteligentnej
Z wrodzonym czlowieczenstwem
Zauważyłam tendencje że ci co mają sie za majętnych najczęściej nie są majętni w szacunek itd .
Brak im najwaznuwjszych bogactw
Można mieć hajs nie mając szacunku i wychowania nią ma się jednak nic
Niemożliwe aby ktokolwiek otrzymał dzisiaj bon.
Ja mam rachunki wysokie z własnej woli i nie narzekam zamiast gazowki mam kuchenkę indukcyjna żeby dziecko mi domu nie wywaliło w powietrze jak siedzi samo w domu po szkole lub gdy jest chore . Taki przykład . Sprzęty elektroniczne dziecka bo musi czymś się zająć gdy jest samo w domu niestety takie czasy.
Jeśli ktoś posiada konto w ich banku pekao SA. To przelewy są już o 8.30 na kącie zawsze
A jednak kasa na bony jest bo wypłacają:)
Juz wyplacaja bony energetyczne?
Witam mam pytanie czy w Poznaniu wypłacają bon?
Nie wiem po co wprowadzać innych w błąd, pieniądze jeszcze nie zostały przekazane z Ministerstwa..jeżeli ktoś napisał że dostal, to kłamie, nie ma takiej możliwości.
Kom. 128 - a jednak narzekasz, wyżej w poście wytykasz, że ci co mają małe rachunki za prąd dostaną tyle samo co ty mająca duże rachunki /ale z własnej woli/.
Do Magda: jak ty to obliczyłaś że czteroosobowa rodzina płaci za rachunek 160 zł bo nie pracuje, a ty z mężem pracujesz i płacisz 600?
Do komentarza 133,czemu twierdzisz że ktoś kłamie że dostał bon skoro u mnie też już przelewy niektórzy dostali bony ,kto ci powiedział że nie ma kasy na bony,albo gdzie to zobaczyłeś,przelewy robią na bony ,też bym nie uwierzyła ale zobaczyłam godzinę temu przelew u koleżanki także nie wprowadzaj ludzi w błąd...
Do kom. 135.
Dlatego że osoby mieszkające np w bloku albo mieszkaniu socjalnym i z rozmów z takimi osobami wiem że mają bardzo bardzo niskie rachunki.
Chodzilo mi tylko o to że ten bon to żadna sprawiedliwość i pomoc dla niektórych ludzi. Powinni dawać tylko ubogim co nie przekracza im dochód lub osobą którzy mają bardzo wysokie rachunki za energię. To tyle. Jedno z dwóch wybrać szczerze wolałabym żeby dostali osoby tylko w trudnej sytuacji życiowej skoro to miała być pomoc może mniej ludzi by było do wypłat i ci co naprawdę potrzebują by dostali już dawno.
Jak to jest że ci co mówią że wypalają pytałam o jakieś potwierdzenie wypłaty zasłonięcie danych i kwoty bonu tylko napis przelew za bon energetyczny czy cos takiego żadna osoba już nie odpowiedziała na to . Z tego co się orientuję nie ma wyplat coś ma się ruszyć w tym tygodniu ale nie wiadomo czy we wszystkich miastach . Jeśli ktoś dostał warto było wstawić skrina bo mówić każdy może po złości nawet osoby które nie dostaną bonu albo dostały odmowę po złości piszą że dostały
Niestety takie życie i ludzie w nim
A jak ty wstawić screena?przecież się nie da
A ja bym chciała żeby Ci co mówią że to bujda potrafili się przyznać jak za 15 min.czy np.jutro dostaną przelew do błędu że osadzali a poprostu dostali później
Szkoda słów lepiej nic nie mówić
No na FB np też jest parę osób takich co mówią że dostali a jak się ludzie pytają o konkrety to już ich nie ma nigdzie dziwne prawda
Patrzę się na komentarze i widać jak wrogo ku sobie są nastawieni ludzie.Czemu jeden drugiemu zazdrości.Wiemy że to jest kropla w morzu i nie za wiele to zmieni ich żywot.Rachunki koszty życia,podatki,daniny itd. idą w górę bez litości.Ich zarobki są bardziej jałmużną niż sumą gwarantująca godne życie.Politycy oraz właściciele biznesów to dzięki tym zwykłym ludziom macie co macie.Dla tych zwykłych ta kwota to znaczy wiele.Dla was to pestka.
Zwykli ludzie mogą jedynie pomarzyć o poziomie życia jaki wy macie
Po drugie dlaczego i ci zwykli zazdroszczą drugiemu.Miarą człowieczeństwa jest to co możesz dać drugiemu a nie co otrzymać.
Społeczeństwo skłócone i podzielone jest łatwe do sterowania.
Nawet z tym bonem.Wiemy że władza potrafi obiecywać a potem nie wypełniać tego co mówiła.Może ale gdy okłamie nic jej się nie stanie.
Wasze kłótnie to plus dla niej.
Gdyby władza dbała o dobro z waszej pracy byłoby was stać na godne życie.
I powtarzam zazdrość i nienawiść rujnuje .
To wreszcie wypłacają czy nie bo juz się pogubiłam. ?. Pozdrawiam
Dzwoniłam dzisiaj do Urzędu, i nie nie mają jeszcze środków
Uwaga !!!!
Sprawdzona informacja pracuje na podobnym stanowisku mam informacje od pań z gminy z Bydgoszczy że dziś ruszyły wypłaty nie dla wszystkich ale kto składał w sierpniu może spodziewać się wypłaty dziś najpozniej jutro. Proszę zadzwonić do gminy i zapytać się czy jesteście na liście do wypłaty.
Czy faktycznie ktos wogole otrzymal bon energetyczny?
Wielkopolska ktoś coś wie?
Warmia i Mazury wiadomo coś ?.
Grodzisk Wielkopolski płacą już bon energetyczny?
Nie lepiej zadzwonić do gminy i się dowiedzieć,? Mi dzisiaj powiedzieli że nie mają środków i nie wiadomo kiedy będą, jak pisze ze nie ma to mi odpisują że kłamie bo czyjaś koleżanka dostala. Nie maja jeszcze środków z Ministerstwa i nie wypłacają
Komentarz 149. Tak dokładnie ja napisałam wyrazie wypłaty ruszyły ale w BYDGOSZCZY
Potwierdzam - Bydgoszcz.
Wniosek złożony 02-go sierpnia, decyzja na maila 01-go października, pieniądze właśnie wpłynęły.
Tak pani na FB wysłała potwierdzenie przelewu że to bon energetyczny. Także w Bydgoszczy wypłacają proszę nie mylić z innymi miastami że nie ma przelewów. Narazie Bydgoszcz jest potwierdzona oficjalnie.
Wielkopolski?
Wielkopolski?
W Sosnowcu brak decyzji o przyznaniu i brak wypłaty!
W Mazowieckim ruszyły dziś wypłaty jest informacja na stronie wojewody więc teraz już chyba pójdzie lawinowo
Podkarpacie wiadomo coś ?
Dzień dobry ja też złożyłem wiosek 1 sierpnia a teraz czekam na wypłatę bonu energii elektrycznej ale zarząd nie ma pieniędzy na wypłaty pieniędzy ponieważ gima Wałbrzych ludzie czekają kiedy ruszy wypłaty pieniędzy bonu energii
Dzień dobry ja też złożyłem wiosek 1 sierpnia a teraz czekam na wypłatę bonu energii elektrycznej ale zarząd nie ma pieniędzy na wypłaty pieniędzy ponieważ gima Wałbrzych ludzie czekają kiedy ruszy wypłaty pieniędzy bonu energii
A jak łodzkie?
Łódzkie to cisza,w Sieradzu dawno decyzja a pieniędzy nie ma.
Podlaskie czy ktos juz miał bon
Małopolskie czy ktoś już dostał bon bo pieniądze gminy dostały wojewoda małopolski ogłosił wczoraj
W Podlaskim nadal nie ma przelewów.
Wielkopolska?
W Zachodniopomorskim nadal nie ma przelewów. I nic nie wiadomo kiedy brak środków.
Dzień Dobry czy ktoś z Pabianic dostał już bon energetyczny?
Ja dzwoniłam 1.10. Zapytać o decyzję bo nie miałam na @ a składałam 1.08. W każdym razie jeśli ktoś jest z Poznania to przekazuje co ni powiedziała że wtolaty w Poznaniu będą raczej w grudniu bo mają czas do 31.12. Więc nie ma co liczyć na październik.
Do mi.a a dostałaś informacje czy bon ci przysługuje? Byłam dziś w urzędzie i pomimo, że minęło ponad 2 miesiące nie mam żadnej informacji czy bon przyznany czy nie. Pani nie chciała udzielić mi żadnej informacji. Nie wiadomo kiedy rozpatrzą wnioski ani czy w ogóle wpłynęły bo potwierdzenia też nie mam
Do Dorota tak mi udzieliła info ze przyznany. Ja składałam przez mobywatel.. dostałam wtedy na @ ze wpłynął wniosek czy jakoś tak . Ale w każdym razie udzieliła informację
Ja dziś też dostałm przelew bonu niw umiem wstawictu potwierdzenia jak napiszecie jak mkw ma problemu. A rano dzwoniłam do gopsu i powiedzieli, że nie mają środków, patrzę 15 minut temu wpływ i że bin energetyczny, sama jestem w szoku
Elbląg cisza
Wczoraj późnym wieczorem dostałam info o przyznaniu bonu, wniosek składany 21 sierpnia, mazowieckie. Może coś się ruszy
Wniosek składany 2 sierpnia ,decyzja 26 września,do tej pory cisza.Woj łódzkie.
A w Gdyni czy ktoś coś wie ?
Witam :)
Znalazłam taką informację na stronie Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie:

62 mln zł na bon energetyczny na kontach gmin
2024-10-17
Zgodnie z decyzją wojewody małopolskiego Krzysztofa Jana Klęczara 16 października 2024 roku do samorządów zostały przekazane środki na wypłatę bonu energetycznego. To blisko 62 mln zł. Kwota ta jest zgodna z zapotrzebowaniem złożonym przez samorządy. Kolejne dyspozycje przekazania środków planowane są w listopadzie i grudniu 2024 roku.

Gminy mogły składać wnioski do wojewodów do 15 sierpnia 2024 roku, a w przypadku korekt do 20 września 2024 roku. Wnioski złożyły wszystkie małopolskie gminy. Kwota zapotrzebowania dla gmin województwa małopolskiego wynosi ok. 84 mln zł i taka została zgłoszona do Ministerstwa Klimatu i Środowiska. 11 października 2024 r. Minister Finansów wydał decyzję i przyznał środki, zgodnie z wnioskiem Wojewody Małopolskiego.
Ja nie mam żadnej informacji ani na maila ani jak byłam osobiście zapytać. Urzędniczki wściekłe jak osy nie udzielają żadnych informacji czy wnioski wpłynęły, kiedy będą rozpatrywane, o termin wypłaty już ostatecznie nie pytałam bo nawet nie wiem czy decyzja jest pozytywna czy odmowna. Minęło już ponad 60 dni i zero informacji. Najgorzej jak wniosek gdzieś się zagubi i uznają, że w ogóle go nie złożyłam. Już się spotkałam z takim przeoczeniem dlatego się niepokoję. Dajcie znać jak otrzymacie przelew. To cenna informacja dla tych co czekają. Dziękuję i pozdrawiam :)
Ja wczoraj dzwoniłam dowiedzieć się i swój bon bo też jeszcze nie dostałam żadnej decyzji a składam wniosek 2 sierpnia i pani powiedziała że jeśli nie było żadnego telefonu w tej sprawie ani informacji że coś jest nie tak to bon jest napewno pozytywnie rozpatrzony, a pieniędzy jeszcze nie otrzymali. (Podkarpacie)
Dziś wpłynął bon energetyczny, Mazowieckie
Właśnie wpłynął bon na konto Wielkopolska powiat Obornicki.
A miał Pan wcześniej decyzje ?
Witam dzisiaj dzwoniłam do gminy wielkopolskie pani powiedziała że na razie nie ma pieniędzy i że u nich wypłaty mają być dopiero po nowym roku
Do Kasia Wniosek składałem 26 sierpnia ,decyzję na e-maila dostałem 27 września i dziś przelew
Czy ktoś z Piły dostał?
Czy Poznań płaci?
Ktoś dostał??????
Ktoś z Płocka może dostał? Wniosek z 28.08 i brak decyzji
Świętokrzyskie czy już ktoś ma bon na koncie pozdrawiam
W kwestii tego bonu trzeba podejść realistycznie.
Wyciągnąć wnioski z przeszłości i odpowiedzieć sobie na ile poważne były rządy i są w stosunku do obywatela.Wszystkie obietnice trzeba traktować bez pewnika że rząd ją dotrzyma.
Mogą dać mogą nie dać.
Wybory są wygodnym momentem aby podziękować każdemu który działa na naszą szkodę.
Przeważnie tak nie jest.I wybieramy tych którzy nasz już oszukali wcześniej.
W ustawie o bonie jest termin 60 dni maksymalnych na decyzję.Nie ma natomiast konkretu kiedy zostanie wypłacony.Jeśli termin na decyzję nie jest dotrzymany...to wnioski niech każdy wyciągnie sobie sam.
I nie pozwólmy abyśmy byli podzieleni.Nie bądźmy zazdrośni i nie bądźmy jeden drugiemu wilkiem
Tak już wypłaty pieniędzy od 18 października jest decyzja już mamy to bonu energii elektrycznej podjął decyzję o wypłaty pieniędzy
Witam a czy Poznań coś wiadomo?
Czy coś wiadomo Wielkopolska?
Wawa Bielany ktos wie
Za PiS bon na węgiel czy bon dla dzieci na wakacje był wypłacany od razu
A za tych kłamców , oszustów może będzie ale za rok .
Na platformie X takie informacje opublikowała Ministra Klimatu i Środowiska:

Ważna informacja z
@MKiS_GOV_PL!
✅ Pieniądze dla gmin na wypłaty bonu energetycznego na ten sezon grzewczy zostały już wypłacone przez wojewodów w 12 regionach Polski. W przyszłym tygodniu wpłyną na konta samorządów także w województwach: dolnośląskim, lubuskim, łódzkim i warmińsko-mazurskim.
Jest 16 wojewodztw ,a 12 wojewodztwom juz wyplacono to zostalo 4 wojewodztwa.
A Podkarpacie jak ?
Podkarpackie pewnie juz bylo bo zostalo 4 ostatnie wojewodztwa.
"Pieniądze dla gmin na wypłaty bonu energetycznego na ten sezon grzewczy zostały już wypłacone przez wojewodów w 12 regionach Polski" — poinformowała szefowa resortu na platformie X.

Dodała, że w przyszłym tygodniu wpłyną na konta samorządów w: dolnośląskim, lubuskim, łódzkim i warmińsko-mazurskim.
"Pieniądze dla gmin na wypłaty bonu energetycznego na ten sezon grzewczy zostały już wypłacone przez wojewodów w 12 regionach Polski" — poinformowała szefowa resortu na platformie X.

Dodała, że w przyszłym tygodniu wpłyną na konta samorządów w: dolnośląskim, lubuskim, łódzkim i warmińsko-mazurskim.

A wiadomo co z Wielkopolską/Poznań?
Wyzej ktos pisal ,ze otrzymal Wielkopolska powiat Obornicki.
Podkarpacie dostał ktoś już na konto bon ?
Warmia i Mazury wiadomo coś?
Czy wiadomo co z Lęborkiem ?
Witam!! Coś wiadomo o Szczecinie ?
Wiadomo coś o łódzkim?
Wielkopolska od dziś wypłacają dzwoniłam do gops pieniądze są Gostyń
Witam.
Dzwonilam do Urzedu Miasta w Poznaniu i nie wypłacają.
Dopiero w grudniu.
Takie info dostałam......
A kujawsko pomorskie coś wiadomo?
A zachodniopomorskie wiadomo cos?
Ja też jakiś czas temu rozmawiałam z Poznańskim Centrum Świadczeń i dostałam info że Poznań wypłaca w ostatnim możliwym terminie więc nie ma co się stresować poczekamy sobieee :)
Https://www.halorzeszow.pl/artykul/12403,pierwsze-srodki-na-wyplate-bonu-energetycznego-juz-w-podkarpackich-gminach
A Grodzisk Wielkopolski płaci wiadomo coś?
Piła? Wiadomo coś?
Ktoś może ma jakies informacje jak w woj.śląskim?
Czy w lubelskim ktoś dostal za bon energetyczny pieniozki już na koto
Dzwoniłam do opieki to mowio że w grudniu jak zwykle nie powiedzo
Bielsko-Biała ( śląskie) teraz dostałam przelew
Czy z Oplskiego otrzymaĺ ktoś bon??
Pieniądze dla gmin na wypłaty bonu energetycznego na ten sezon grzewczy zostały już wypłacone przez wojewodów w 12 regionach Polski - podała Paulina Hennig-Kloska, minister klimatu. - W przyszłym tygodniu pieniądze wpłyną na konta samorządów także w województwach: dolnośląskim, lubuskim, łódzkim i warmińsko-mazurskim ...7 godzin temu
Czy z Podlaskiego ktoś już dostał bon energetyczny.
Informacja od wojewody Lubelskiego z piątku:

Szanowna Pani,
Środki na wypłatę bonu energetycznego zostały przekazane do gmin w dniu 17 października br.
Czy ktoś dostal bon energetyczny na koto woj lubelskie
Dziękuję pani Magdo niestety jeszcze nie ma na kocie
No ja niestety też nie mam… u mnie twierdzą że pieniędzy nie dostali
Czy w mazowieckim ktoś dostał ?
Lubuskie ktoś coś wie?
Czy ktoś dostał warmińsko mazurskie Elbląg
Do Monia warmińsko mazurskie w tym tygodniu będą miały gminy przelewy.
A pomorskie mial juz ktos? W Mopsie ciągłe mowia ,ze pod koniec grudnia ,bo nie maja pieniedzy od rzadu. To kto tu wkoncu klamie , pieniędze Hennig- Kloska niby wysyla a gminy ich nie maja? Liczą na wysokie oprocentowanie w bankach ?
Rejon koszalinski wiadomo cos?
Do Natalia . Myślę że gminy kłamią. Pewnie dostali pieniądze a gminom się nie spieszy żeby przelać. Zawsze mają czas.
Czy w Świętokrzyskim ktoś dostał
Wszystkie gminy dostały kasę na bony ,pisze na necie,czemu nie przelewają kasy dziwne, małopolskie ktoś dostał bon?
Do Domu . Jak zawsze w urzędach mają czas. Nic nowego. Byłam dziś w MOPS w Nidzicy z zapytaniem co z bonami ? To mi się perwidnie śmiała w twarz ze kasy jeszcze nie mają i trzeba czekać.
Mają kasę tylko nie wypłacają nie wiadomo czemu,wojewoda Małopolski potwierdził że tydzień temu małopolskie gminy wszystkie dostały przelewy na bony..
Na stronie mops w pomorskim informacja ,ze dzis zostaly przelane pieniadze z bonu , narazie na koncie cisza.
Do ~Natalia a gdzie dokładnie w pomorskim przelewają już?
Do ~Asia, z tego co wiem to Lębork rozpoczął wypłaty :)
W Kwidzynie mops informował, że przelewy wyszły
Do Asia Kwidzyn weszlo po 14
Zachodnioporskie wiadomo cos?
A zachodniopomorskiewiadomo?
Do Natalia . Dziękuję za info
Podkarpackie wie ktoś coś o wypłatach
A łódzkie wiadomo coś
W lubelskim cisza dalej z bonem energetycznym a w opiece to już to samo że w grudniu bedo wypłacać prawie każde województwo dostało już pani jeda napisała że w lubelskim od 17 majo pieniozki a do tej pory nic nie ma na kocie
W Nidzicy w mopsie już w poniedziałek dostali od wojewody przelew a nikt z ludzi nie dostali przelewów na konto
W Lubelskim już pieniądze są wysłane. W sensie urzędy już powinny je mieć.
Czy w podlaskim już ktoś miał bon ?
Czy z opolskiego ktoś dostał ktoś coś wie?
Składałam wniosek w 15 sierpnia decyzji brak na e-mail .Czy najpierw wysyłają decyzję o przyznaniu czy nie konieczne.Elblag.
Do Monia z tego co ja wiem to ponoć decyzji na to nie ma
Decyzje przysylają na e-maila jak byl podany we wniosku.Ja otrzymslam po 10 dniach decyzje na e-maila.
Do Agata ja składałam 13 sierpnia i nie dostałam noc na mejla. A u nas w Mops twierdzą że dycyzij na to się nie ma.
Chyba że decyzja odmowną to wtedy wysyłają na mejla a decyzji o przyznaniu nie dostałam.
Ja skladalam 26 sierpnia i 5 wrzesnia mialam decyzje ns maila.
A ja nie dostałam.
Gdynia ktoś wie kiedy wniosek złożony 1 sierpnia decyzja 6 sierpnia na meilu
Dębica (Podkarpacie) gmina pieniądze posiada, ma wypłacić osobom ktôre zlożyły w sierpniu do końca października, a MOPS twierdzi że w tej sprawie nic nie wiem. A skoro gmina posiada pieniądze to MOPS chyba też powinien wypłacać ?
A z Dębicy w ogóle ktoś dostał ? Pieniądze są a mopsy co celowo wstrzymują ?
Do Kasia tak celowo wstrzymują.
Mi w Mopsie powiedziała że nic nie wiedzą i że dopiero grudzień i początek stycznia wypłaty. Ale ja sobie tam zadzwonię jeszcze raz i spytam dlaczego nie płacą skoro gminy wypłacają.
Do Domi Dzwoniłam raz jeszcze do mojego mopsu do Nidzicy i pani stwierdziła że do końca tyg lub miesiąca będą pieniądze na koncie. Nie wiem jak jest u ciebie.
To skoro jest na to juz przyznane to mops co odwala ? Trzeba ich szturmować po to się składało by tego nie mieć ??
Z tego co ja wiem i nie wiem czy to prawda. Maja wypłacać do końca miesiąca za sierpień a w listopadzie za wrzesień. A czas z wypłatami mają do końca roku.
Dlaczego dzwońcie do swoich gmin
Wniosek złożony zaraz na początku, na dzień dzisiejszy pieniędzy brak i cisza. Ponoć wojewody kasę dostali od finansjery ale co z nią zrobili? Szefowa kluska twierdzi że żadnych opóźnień nie ma a mnie się wydaje że pinindzy nima i nie będzie..
Ktoś pytał o Poznań to informacyjnie dziś dzwoniłam i Poznań nie ma pieniędzy jeszcze jak coś.
Właśnie wszedł mi przelew Pomorskie
Wniosek składany 1 sierpień miasto Tczew
O to teraz już się ruszyło w Tczewie? Może i ja się doczekam, także składałam 1 sierpnia wniosek
Mówiłam że się ruszy .
Gmina Sanok, bon wpłynął na konto :)
Komentarz do Ali. Jakie miasto w Pomorskie?
Do Asia - miasto Tczew
Ja województwo warmińsko-mazurskie mazurskie brak przelewu ni y nie mają kasy
Do Paulina gmina Kozłowo nigdy nie ma pieniędzy
Do Ali. Dziękuję bardzo za info
Do Paulina warminsko mazurskie dopiero w tym tygodniu mialy wyjsc przelew do 4 ostatnich wojewodztw m.in. Warminsko mazurskie takze mozecie się spodziewac dopiero w nastepnym tygodniu przelewów
Do Natalia dziękuję pani za informację
Do Natalia a skąd informacje i czy sprawdzone ?.
Warmia i Mazury czy ktoś miał przelew ?. Pozdrawiam
Zbyszek w warminsko mazurskim nie ma jeszcze przelewów
Białystok. Dziś przelew bonu energetycznego.
Do Nana dzięki za info
A duże są przelewy? Sory za pytanie.
Łódzkie Bełchatów cisza
Czy wszyscy którzy otrzymali przelew ,otrzymali również decyzję?
Sieradz łódzkie też cisza
Lubelskie też cisza to jest nienormalne wszyscy prawie dostali a tu jak zwykle cisza
Do ~Ola: U nas nie wydawali decyzji jeśli był wniosek pozytywnie rozpatrzony, tylko przy odmowie były decyzje
Do Mania: mam informację od Wojewody Lubelskiego że wszystkie gminy otrzymały od nich pieniądze już w zeszłym tygodniu. U mnie w MOPS cały czas twierdzą że pieniędzy nie mają. A to jest nieprawda
Ja tak wogole jestem z Kraśnika woj lubelskie a z to opieko nasze to jest horror coś się zapytać
Jak ktoś dodał adres e-mail do wniosku to decyzja powinna przyjść na maila czy jest pozytywna czy odmowna
Do Nana . U na w MOPS powiedzieli że decyzje odmowną tylko wysyłają. A przyznana nie.
Do Beata na internecie sa informacje jakie województwa dostaly a jakie jeszcze czekaja i tam właśnie jest wojewodztwo warminsko mazurskie
Do Zbyszek 4 osobowa rodzina 500 zl , jak ktos ogrzewa prądem to 1000
Do Ola ja nie otrzymalam decyzji ,bo nie podalam meila ,jak ktos nie poda to nie ma decyzji , ja sama pytalam w mopsie i powiedzieli mi ,ze pozytywna. Z tego co mi powiedziała Pani w Mopsie to jak jest pozytywna to nie wysylaja tylko jak jest odmowa to wtedy wysyłają
Dzwoniłem do mopsu pani stwierdziła że nie mają jeszcze środków i nie wiadomo kiedy przeleja . A przelewy mogą być na konta za rok. Warmia i Mazury.
Dolnośląskim, lubuskim, łódzkim ktoś dostał przelew ?
Łódzkie tak. Wczoraj był
Do Xxx jakie miasto w łódzkim ??
Do Xxx a otrzymaliście decyzję na mejla ?
To pewnie Warmia i Mazury dostanie. Jak zwykle Mops u nas kreci
Warminsko mazurskie na razie cisza dzwoniłam do mopsu
Dziś rano wskoczyl mi przelew. Zabrze. Dla wiarygodnosci, ze nie wprowadzam w błąd: wyplata z ZCŚR, numer listy i jeszcze jakies numery w tytule przelewu. Data księgowania 23.10.
Łódzkie nie . Bełchatów
Wielkopolska coś wiadomo ??
Do Izkaa a miałaś decyzję?
Dziś ruszają wypłaty bonu energetycznego
Do Opolskie a decyzję otrzymaliście?
Czy coś sie ruszyło w Poznaniu czy nadal twierdzą,ze kasy nie dostali?????
Na epoznań dziś była info że wypłaty ruszą w przyszłym tyg.
Dziś wyczytałam że na przyszły tydzień mają wypłacać w Poznaniu ale nie dostali pełnej puli pieniędzy pierwsi dostaną ci którzy od 1 sierpnia składali wnioski
Bon energetyczny nuecwynaga decyzji administracyjnej to słowa pani z Ops u
Warmia i Mazury. Wiecie coś ?
Decyzję mialam na maila, aczkolwiek decyzje wysyłają losowo, obowiązek wysłania decyzji jest tylko w przypadku odmowy.
Warminsko mazurskie jeszcze nic nie wiedzą
Kujawsko-pomorskie już ktoś miał??
Wreszcie się dowiedziałam woj lubelskie część pieniędzy już majo ci co złożyli do 20 sierpnia na bon energetyczny dostano przekew dk 31 października a pieniodze majo od poniedziałku nieźle jeszcze tydzień czekać
Do Mania. Gminy tak robią niestety. Rano dzwoniłem i też mi powiedziano że nie ma środków że za rok może będą wpłaty na konta. A pół godziny temu się dowiedziałem że mops w Nidzicy już środki we wtorek dostali.
Do Mania: ja przed chwila dzwoniłam do MOPS w Puławach i twierdzą że pieniędzy nie mają. Czekają i nie wiedzą kiedy dostaną. A wojewoda lubelski już w zeszłym tygodniu wysłał środki na bon do gmin
Właśnie się dowiedziałam że jutro 25.10 ministerstwo Olsztyn będzie przelewać środki na bon na gminy województwo warmińsko-mazurskie
Do Paulina Nidzica to już od wtorku ma kase
Radomsko podobno nie mają pieniędzy, mówią że wypłaty być może w listopadzie rusza
Kaziu w Bełchatowie to samo mówią .
Trochę dziwne, że jedne gminy mają, a inne nie ...i to z tego samego województwa...
Do Kasiu właśnie czytam komentarze i dziwne
Niestety urzędy nie mówią prawdy . Bo jedna Pani z Bełchatowa pisała tydzień temu ,że dostała już pieniądze . A urzędy mówią ,że pieniędzy nie mają . Łódź już dostaje pieniądze od wczoraj .
Czy już na Suwalszczyźnie wypłacają już bon energetyczny.
To nie jest dziwne , lecz tak jest jesli dana gmina nie sporzadzila raportu z ilosci pieniedzy jaka maja dostarczyć samorzady do konkretnego terminu to tych pieniedzy nie dostali i to juz ich wina , te gminy ktore zdaly raport to je otrzymaly pomimo ze z tego samego wojewodztwa
Wczoraj o tym mowili w telewizji
Do Natalia ja wczoraj oglądałam wydarzenia o 18:50 i jakoś nie słyszałam żeby o tym mowili
JA DZISIAJ DOSTALEM kuj-pom
I jak tam sytuacja Warmia i Mazury?
Podkarpacie powiat kolbuszowski dziś kasa wpłynęła
Szczecin moja mama dziś dostała powiat stargardzki
Czy ktoś otrzymał bon z opolskiego
Czy ktoś otrzymał bon z Łódzkiego?
Łódzkie . Łódź płaci reszta cisza no i ponoć Szczerców też dzisiaj płacił
Do Beata Bodajze w poniedziałek albo wtorek ogladalam wywiad z henning kloska i tam gadala jak to wyglada . I wydaje mi sie ,ze moze cos w tym byc , bo jesli wojewodztwo dostaje kase to od razu przelewają do gmin ,a gminy maja juz dosc telefonow z zapytaniem o bon to jak maja to od razu wypłacają, wiecie jak jest im sie nie spieszy maja czas do konca stycznia tak naprawde
Do Natalia nie do końca stycznia tylko do końca roku. A do końca października muszą wypłacić za sierpień a za wrzesień w listopadzie dzwoniłam dziś do mopsu i taka informację dostalam
Czy ktoś cos wie? Woj śląskie dokładnie Częstochowa. Wniosek złożony 16 sierpnia. Decyzji brak wypłaty brak….
Do Beta niektóre gminy wypłaty zaczynają od początku Listopada
Wypłata bonu energetycznego jest jednorazowa i ma być wypłacone do końca tego roku więc spokojnie czekajcie
Warmia Mazury wiadomo coś?
Opolskie czekać na przelewy i uzbroić się w cierpliwość
Jest tu ktoś z Warmii i Mazur? Wie ktoś może co z wypłatami bonów energetycznych?
Właśnie otrzymałam pozytywna decyzję z bonu z datą Wypłaty na październik 2024.
Jastrzębie Zdrój śląskie
A czy w Głogowie ktoś dostał bon
Wczoraj godzina 14.40 przelew Szczecin
Czy ktoś z Suwałk już dostał z Mopr przelew bonu energetyczny.
Jest tu ktoś z Warmii i Mazur? Ktoś otrzymał bon ?.
Czy w warmińsko mazurski coś wiadomo czy pieniądze trafiły do gmin
W Lubuskim cisza
Warmia i Mazury cisza
Warmia i Mazury mała dostać do końca tygodnia kasę i cisza .
Czy ktoś coś wie na temat tych bonów energetycznych? Warmia i Mazury.
Czy ktoś z mazowieckiego pow. ostrołęcki otrzymał bon?
Warmia i Mazury
Dobre Miasto kasa na koncie
Do babol a decyzję dostaliście na mejla ?
Do babol a informacje ze dziś wyplacjaca była? Czy to tak niespodziewanie
Decyzja tylko dla tych którzy nie dostaną. Tak niespodziewanie wpadł przelewie na konto
Małopolskie coś wiadomo?
Z kalisza ktoś dostał ? jak to jest że z wielkopolski część miast wypłaca już czesc nie
Świętokrzyskie czy coś wiadomo
Koszalin i okoce ktos dostal przelew?
Xenia ,data na październik?? Tylko miesiąc wpisali nie realne
Na decyzji musi być podany konkretny dzień miesiąc i rok ,a nie tak jak Ty napisałaś że dostałaś pismo że w październiku wypłacą
Jak dobre miasto warmińsko mazurskie już dostali to ciekawe czy Nidzica dostanie
Czy wiadomo coś o Bełchatowie łódzkie
Warmińsko - Mazurskie
Dobre Miasto nie ma przelewu tak jak tu ktoś wyżej napisał
Chyba że jeszcze będzie późniejszym
Czy wiadomo coś w Pabianicach Łódzkie?
Do Panna to są wreszcie te przelewy w warmińsko-mazurskim?.
Do Zbyszek
Ja nie dostałam inni Z Dobrego Miasta również nie
Warminsko Mazurskie
Działdowo - (powiaty) - informacja sprzed chwili wszystkie mopsy i gopsy otrzymały środki dziś przed godziną 13
Mlawa - Mazowieckie Wiśniewo,Mlawka środki na kontach .
Olsztyn, Bartoszyce - Środki również wpłynęły.

Informacja bezpośrednio od Pani z Województwa która zajmuje się bonem energetycznym
Do Zenek a nie wiesz czy Nidzica otrzymała?
A z wielkopolski ktoś otrzymał?
Do Bon
Decyzje dostałam taka jak opisałam. Nie mam w zwyczaju gadać bezcelowo. Jak Pani Urząd ma Was daleko w lesie to wina Urzędu.
Mój jest rzetelny.
Wiadomo coś Warmia i Mazury?
Wiadomo coś Tychy ? (Śląsk)
Akurat jestem urzędnikiem i nie wydaje się decyzji tylko z miesiącem wypłaty
Większość bonów energetycznych będzie wypłacana w listopadzie i na początku grudnia .
Więc musicie cierpliwie czekać
Do Bon przestań gadać głupoty !!!!!. Ja nie dostałam decyzji ani odmownej ani że mi się przyznaje i dostałam wczoraj bon energetyczny po godzinie 17.45 . Nidzica Warmia i Mazury. A dzwoniłam po godzinie 14 i pani w mops powiedziała że nie wydają pozytywnej decyzji . A za wrześnien mają wysyłac w listopadzie. A mają czas do końca roku.
Do Bon rez zauważyłem że lubisz kity wciskać itp. Jak byś pracował w urzędzie to byś takich informacji nie udzielał.
Do Bon ja jakos jak otrzymuje dezyzje na zasilek rodzinny to jest napisane w nim ,ze wyplaty beda realizowane do konca każdego miesiaca ,to raczej nie ma daty prawda ? Bo za kazdym razem maja inny termin w danym miesiacu to jak nie moze byc wydana decyzja bez daty ? Sciema totalna , tak jak Pani pisala wyzej dostała decyzje z data wyplaty na pazdziernik i ja jej wierze. To teraz widzimy jakich kompetentnych urzednikow mamy :)) tylko mozemy sobie pogratulować,a potem czekamy na wyplaty pol roku :)
Zobaczycie wasze bony energetyczne w listopadzie i w grudniu :-)))))
Do Bon ja juz jestem po wypłaceniu bonu 22 października;)
Mam nadzieje ,ze lepiej Ci ,ze wprowadzasz ludzi w blad. To ,se ci ludzie czekaja na bon nie znaczy ,ze są glupi!
Mam nadzieje , ze w pracy wypijasz baaaardzo duuuuza ilość kawy ,ktora nie pozwala Ci przyjmować petentów,:D
Do anonim Sosnowiec zaczyna wypłacać dopiero od Listopada, więc nie piekł się bo gadasz bzdury
Do Kół ja dostałam w piątek Nidzica Warmia i Mazury
Do Kkk ja dostałam w piątek Nidzica Warmia i Mazury i ty się nie piekł. Żenująca jestes
Nic tylko brać bony ,800 + państwo powinno zabrać darmówki ,zarobisz to masz nie zarobisz to masz guzik
Do zmiana, a skąd wiesz ze ci ludzie nie pracują? A skąd jest 800+ ? Z moich podatków, z ciężko zarobionych pieniędzy wiec nikt mi tego darmo nie daje. Dokształc się
Oby rząd zrobił z tymi darmówkami porządek
Ja akurat nie biorę 800+ bo nie mam dzieci. A jeśli już gadka o tym to powinni dać tym rodzicom którzy chociaż jeden z rodziców pracuje .
Ooo teraz 800+ przeszkadza? Nie znacie sytuacji w domach a piszecie. Moj maz pracuje mamy dwójkę dzieci ,w tym jedno niepelnosprawne ,ja niestety nie moge pojsc do pracy ze względu na niepelnosprawnosc syna. Skoro jestescie tak za usunieciem programu 800+ ,bo sami nie macie dzieci , a dzieci zamieniacie na pieski,kotki i inne fanaberie to ja zycze sobie ,aby od kazdego posiadanego psa itd. Byl odprowadzany podatek ,bo jak wasze kundle sraja na chodnikach i trawnikach ,to moje dzieci bawiace sie na podwórkach deptaja w wasze odchody powtarzam WASZE , to waszym zasranym obowiązkiem jest posprzatanie za zwierzęta, moje dzieci nie sraja na klatkach schodowych czy podworkach ! Proszę sobie uświadomić,ze te nasze dzieci beda pracowac na wasze emerytury,bo pewnie nie wiecie ,ale to co odkladacie juz dawno jest rozkradzione ,tego nie ma!!!
Do Natalia ja akurat nie mogę mniec dzieci. A co do zwierząt też nie mam żadnego. Mój brat też ma niepełnosprawne dziecko i też pracuje . Jeśli masz jakiś problem to proszę mniec do patologi którzy wogole nie pracują a pobierają pieniądza 800+ czy rodzinne lub inne świadczenia. Ukraina Pani nie przeszkadza że są w Polsce i z nas zeraja i się śmieją w twarz ?.
Oczywiscie ,ze mam,bo wszystkich wklada sie do jednego wora bo pobieraja 800+ to od razu patologia! Skoro Pani brat pracuje to widocznie niepełnosprawność nie jest na tyle duza i moze zostawic dziecko w przedszkolu czy szkole , ja takiej mozliwosci nie mam ,bo moje dziecko jest przykute do lozka i dotleniane! Z checia zamienie sie z Pani bratem i wyjde wkoncu do ludzi !!!! To raz ,a dwa nie napisalam ,ze jestem zadowolona ze dostaja pomoc ukraincy ,nie podoba mi sie to i jestem za zabraniem im wszystkiego,bo tu jest Polska i powinno sie pomagac Polakom a nie obcym ! Az tak was razi ze polskie dzieci otrzymuja pomoc od panstwa ? W kazdym cywilizowanym kraju tak jest! A jesli chodzi o patologie to Mopsy powinny wylapywac takie rodziny i zamieniac pieniazki na bon! Nie pozdrawiam ,malo zycia Pani zna
Ludzie czy umiecie czytać ze zrozumieniem.Po przyznaniu decyzji przed samorząd pieniądze niezwłocznie powinny trafić na konta ludzi po wydaniu decyzji .Termin 60 dni to ma organ wydający decyzję żeby rozliczyć się z Rządem .
Do Beata ja decyzję miałam w czwartek na mejla a kasę w piatek
Do Beata ja jestem z Mławy z Warmii i Mazur. W piątek dostałam pieniadze za bon energetyczny. Miałam o godzinie 17 i nie dostałem decyzji.
Do Anonim ja tez jestem z warmi i mazur z Ornety dzwoniłam w piątek do mopsu to jeszcze pieniędzy nie dostali a jak powiedziałam że dzwoniłam do Olsztyna i że pieniądze zostały wysłane to one że na ten temat nic nie wiedzą wniosek złożyłam 1.08 decyzja przyszła 4 października

.
Witam a z Gdyni czy ktoś dostał ?
Witam wszystkich czy Warmińsko Mazurskie Elbląg ktoś dostał
Do anonim żenująca to jestes ty i twoje wypowiedzi
Warmia i Mazury wiadomo coś? Pozdrawiam
Bełchatów i jakieś wieści ?
Warmia mazury wiecie coś dostał ktoś już kasę za bon
Do Oliwia nie którzy ponoć w piątek dostali
Kalisz ktoś dostał?
Do Patrycjii ja dziś dzwoniłam do Olsztyna pani mówi z ew piątek poszła kasa na gminy dzwonie do gminy a oni z enie mają kasy więc o co tu chodzi
Do Oliwia żartujesz ? To gminy powinny i mopsy dziś przelewy porobić. Poczekajmy . Nie denerwuj się
Do Patrycja najlepsze jest to że kasa poszła w piątej a e gminie babka mówi że kasy nie mają a na pewni mają i zwlekają bo im siw nigdy nie spieszy
Do Oliwia ja zadzwonię do swojego mopsu . Zaraz dam ci znać.
Do Oliwia mają kasę u nas i dziś lub jutro będą robić przelewy gmina Kozłowo .
Do Patrycja to super u nas też mają na pewno tylko pytanie kiedy przeleja dziękuję za informacje
Do Oliwia czekaj cierpliwie
Do Oliwia a z jakiej ty gminy jesteś?
Do Patrycja gmina Biskupiec pomorski powiat nowomiejski warmińsko-mazurskie
Do Oliwia ale chyba dobre miasto w piątek już dostali mi się wydaje na kacie ludzie
Do Patrycja Dobre Miasto to nie moje okolice ja bliżej ilawy i nowego kata lubawskiego
Do Patrycja
Ja Dobre Miasto nie miałam przelewu
Do Panna w piątek chyba ktoś dostał z dobrego miasta chyba ktoś pisał komentarz w piatek
Warmia i Mazury wiadomo coś?. Czy wszystkie gminy i mopsy otrzymały bony?.
Kalisz - wielkopolska dostałam info ze bąda wyplacać w dniach od 4 do 8 listopada
Witam. A czy z Katowic ktoś już dostał przelew?
Czy Warmińsko Mazurskie Elbląg dostał ktoś
Poznań ktoś już dostał ?
Czy ktoś z Warmii i Mazur dostał bon na konto ?
Dostał ktoś bon Podkarpacie powiat dębicki ?
Do Oliwia i co dostałaś ten bon?
Do Patrycja nie nic nie dostałam aty?
Do Oliwia Nie właśnie. Już zaczynaja mnie wk...
Do.Patrycja mnie też denerwują maja kasę a teraz ile czekać to duży znaj zapytania
Do Oliwia ja nawet nie dostałam żadnej decyzij
Gliwice, wniosek złożony we wrześniu, informacja o przyznaniu we wrześniu, przed chwilą wpłynęły pieniążki.
Bony energetyczne będą qypłacane id listopada do grudnia
Do Oliwia Ty patrz Mega już dostała kasę za wrzesień . Ja w 13 sierpnia składałam i cisza Warmia i Mazury. Kurcze co się dzieje
Do czekajcie ale ludzie już co nie którzy podostawali
Do Oliwia jak skontaktować się z Tobą prywatnie?
Decyzja 13 sierpnia.
Wpłaty brak.
Czekamy.
Ja wniosek składałam 1sierpnia .Wojewoda opolski twierdziłla że kasę na bon energetyczny wysłała 17 sierpnia do gmin
do dziś cisza żadnej informacji ,a jak dzwonię do ops to słyszę że nie dostali pieniędzy
Do Nysanka co tu jest podejrzane. Co nie którzy już podostawali a inni nie.
Ja nie mam żadnych wiadomości. U nas panie obsługujące bony nie udzielają żadnych informacji. Wniosek złożony na początku sierpnia. Brak info o przyznaniu/odmowie. Nie wiadomo, kiedy sprawa nabierze biegu. Woj. pomorskie
Gidle , powiat radomszczanski tez cisza. Panie w GOPS nie sa zainteresowane udzielaniem info w tej sprawie. Beda przetrzymywac i przedluzac ile sie da-bo tak jest za kazdym razem
Dobre Miasto
Wątpię że ktoś dostał w dobrym mieście
Ja wniosek składałam 1 sierpnia decyzję o przyznaniu dostałam ale przelewu nie było
Właśnie wpłyną bon, wniosek składany 21.08, informacja o przyznaniu 17.10. Mazowieckie
A Lubelskie -Puławy? Ktoś coś wie?
A Poznań coś wiadomo?Podobno w tym tygodniu mają wypłacać
Do Ania74 gdzieś czytałam że dziś tak deklarował Pan z PCŚ w jakimś artykule, że pierwsze będą z początku sierpnia czy jakoś tak ja skłądałam 1.08 i nic nie dostałam więc na pewno dziś nie ruszyli a mam konto w tym samym banku :)
Do Partycja musimy czekać ,innego wyjścia nie mamy
Kiedyś przeleją, ludzi mają za nic
Łódzkie?ktoś coś wie?
Łódzkie?ktoś coś wie?
Łódzkie?ktoś coś wie?
Czy w Świętokrzyskiem ktoś dostał
Czy z Warmii i Mazur dostał ktoś przelew na konto?
W Poznaniu maja płacić na początku przyszłego tygodnia, pon - wt. Tak twierdzi zastępca dyr poznańskiego PCŚ
Czy ktoś coś wie Warmia i Mazury czy przelewają ?
Warmia i Mazury raczej na początku listopada, takie chodzą słuchy
Świętokrzyskie, wniosek złożony 20.08 i cisza
Dzwonilam do pcś...środa czwartek niby ma coś się ruszyć.
Czy w Działdowie coś ruszyło ?
Ale w tym Pcś co chwile inne info w zeszłym tyg na epoznan artykuł gdzie wypowiada jakiś zastepca mówiąc ze w poniedziałek ruszaja wypłaty teraz mówią ze może sr czw jak czytam wyzej....
Dostalam bon Poznań
Warmia i Mazury wiadomo coś
Mia...super...to moze i ja dostanę....w pcś codziennie co innego mówią....pozdrawiam
Do Oliwia dostałaś przelew?
Do Patrycja nie nic nie dostałam cisz azeo przelewu a ty?
Do Oliwia tez cisza
Bon energetyczny ruszy w nowym miesiącu czyli wypłaty listopad i grudzień
Właśnie dostałam wypłatę bonu Poznan
A w łódzkim wiadomo coś?
Dostał ktoś wypłatę bonu?
Sieradz, łódzkie,złożone 2 sierpnia,decyzja 26 września,do tej pory cisza.
Gdynia pomorskie 1 sierpnia wniosek a 6 decyzja na meilu reszty brak
Sosnowiec wypłaca bon.Dostalem o 17.brak decyzji o przyznaniu.Wniosek złożony 1.08
Ja nadal brak...moze jutro....
Warmia i Mazury czy ktoś dostał przelew ?
Do Los nie nie dostałam cisza
Do Oliwia coś tu śmierdzi
Bełchatów łódzkie czekamy Panie mówią ,że niby będą płacili w listopadzie
Dzień dobry dostałam takie info
Uprzejmie informuję, że wypłaty bonu energetycznego będą realizowane od 5 listopada 2024 r. z uwagi na konieczność wprowadzenia kwoty dotacji z budżetu państwa,otrzymanej na ten cel, do budżetu Miasta Kalisza na sesji Rady Miasta Kalisza, która odbędzie się 31 października 2024 r.
Warmińsko-mazurskie dziś dzw nic nie wiedzą jeszcze nie ma pieniędzy.
Do Joanna ponoć Olsztyn, Działdowo, Mława już w piątek dostali
Moja znajoma mi napisała że wczoraj dostała przelew z Działdowa
Pani w gopsie mówiła że do czwartku poeniazki na kacie na pewno
Oliwia a Ty skąd? Też warminsko-mazurskie
Do Oliwia dzwoniłaś do mopsu ?
Zobaczymy do końca tygodnia czy coś się ruszy czy dalej nic. Bo czytałam w necie że już pieniądze przelali na warmińsko- mazurskie.
Do Joanna Warmia i Mazury w zeszłym tygodniu dostała kase
To nie wiem czemu twierdzą że nie mają
Tak Joanna warmińsko-mazurskie powiat nowomiwkski dziś dzwoniłam i pani tak mj powiedziała z Edo czwartku będą pieniążki na kacie kazała sprawdzać kata
Może wkoncu dadzą. Unas dziś twierdziła że nic nie wie na ten temat.
Witam czy ktoś dostał z warmińsko Mazurskie Z Elblaga
Do Monia chyba nie
Warmia i Mazury czy ktoś co wie kiedy wypłaty?
Elbląg - wypłaty planowane po sesji RM na 13 - 14/11
Poznań wypłaca. Właśnie dostałam przelew. Wniosek składany 7.08
Dzień dobry. Czy ktoś otrzymał bon z Warmii i Mazur?
Właśnie wszedł bon na konto.
Poznań.
Decyzja 13 sierpień.
Pozdrawiam.
Mam nadzieję że wkoncu w warmińsko-mazurskim wejdzie
Do Joanna Ale ja nie kumam inne województwa podostawali miasta a Warmia i Mazury cisza. Mi to już nerwy puszczają
Podobno mają kasę mops twierdzi że nie i nic nie wie. Nie wiem już jak to jest
A dzw pani do mops
Warmińsko-mazurskie miasto Pisz. Dzwoniłam i pani powiedziała że nie mają jeszcze pieniędzy . A niby na warmińsko-mazurskie poszła kasa.
To tylko warmińsko mazurskie nie dostało
Dziewczyny słuchajcie w zeszłym tygodniu 4 województwa miały dostać pieniądze trzy dostały a Warmia i Mazury by nie dostali ? Po prostu mopsy kręcą kota ogonem. Urzedasy zawsze mają czas. Dzwoniłam w środę tydzień temu to głupio się tłumaczyła. Dziś dzwoniłam to tel nie odbieraja
Do Mariola tak kasa na warmińsko-mazurskie poszła w piatek
Do Oliwia mają czas im się nie spieszy widocznie.
Do Oliwia dostałaś coś na konto?
Ciekawe czy oni po złości tego nie robia
Do Patrycja jeszcze nic nie dostała ale dziś dzwoniłam do gopsu to do czwartku pani mówi że będą przelane
Sosnowiec Wszedł na konto po 9, wniosek złożony 1.08
Do Oliwia u nas to już nawet telefonów nie odbierają i na mejle nie odpisuja
Olsztyn - wyplaty planowane na 31/10 i 4/11
Czy Podkarpacie powiat dębicki dostał już ktoś bon na konto ?jeśli tak kiedy wniosek był składany ?
Bartoszyce tak jak Olsztyn
Puck, woj. pomorskie też wypłaca na bieżąco
Cisza zero info o wypłacie bonu
Wniosek składany 1 sierpnia
Wiadomo coś Warmia i Mazury?
Czy ktoś dostał bon z Podlaskiego.
Czy z dolnaśląskie ktoś dostał !
Do Klaudia.
Gmina Dębica ma wypłacić pieniądze dla wnioskôw składanych początkiem sierpnia do końca października. MOPS twierdzi że pieniędzy nie ma i nie wie kiedy będą.
Czy Dolnośląskie ktoś dostał ?
Warmińsko mazurskie w urzędzie mówili że jutro placa
Do Joanna a jaki powiat i gmina?
Warminsko mazurskie Ponoć sa już rozesłane pieniądze po gminach i będą szykować się do wypłat ale kiedy i co to nie wiedzą orneta
Łódzkie czy ktoś dostał bon? Wiadomo coś?
Do Joanna a skąd Pani wie ? Mogę wiedzieć
Do Joanna a jaka Pani jest gmina ?
Gmina Susz powiat Iława bo byłam w urzędzie i pani mówiła że jutro placa.
Łodzkie,Sieradz,dopiero rozpatrują wnioski.Nikt nic nie wie.
Koszalin cos wiadomo?
Elbląg coś wiadomo
Może ktoś jest z Nidzicy i coś wie?
Miasto Przemyśl jeszcze nie ma środków
Czy ktoś coś wie dokładniej czy mopsy będą przelewać i kiedy Warmia i Mazury? Pozdrawiam
W Mławie wypłacają Warmia i Mazury
U mnie jutro placa bon warmińsko-mazurskie
A czy warmińsko-mazurskie w miejscowości Pisz wiadomo kiedy zaczną płacić ?
A czy warmińsko-mazurskie w miejscowości Pisz wiadomo kiedy zaczną płacić ?
Oliwia a z kąd jesteś?
Do Nana warmińsko-mazurskie powiat nowomiejski okolice ilawy
Czy ktoś z Warmii i Mazur dostał bon?
A z lubelskiego?
Czy wiadomo coś w województwie łódzkim? Czy ktoś już może dostał?
Wroclaw wyplaca
Warmia i Mazury wiadomo coś
Dzwonilam do Mopsu do Nidzicy i twierdzą ze nie mają pieniędzy
Woj. Łódzkie Pabianice u nas cisza
Gmina Kolno wiadomo cos
Pieniędzy nie ma i nie będzie
Może w grudniu
Warmińsko Mazurskie powiat elbląski czy coś wiadomo
Do heh słuchaj pieniądze są . Tylko mopsy i gminy udają że ich nie ma i przeciągają.
Witam a czy Lębork ( pomorskie) ktoś już dostał przelew?
Łódzkie Łódź dostali już pieniądze a gminy nie wiele się dzieje .
Do Julia Bo mają czas. Ja dziś dzwoniłam do mopsu to wiersza że kasy nie maja. Dostali w zeszłym tygodniu i nawet nie przelewają ludziom. A sobie wiedzą jak wziasc
Dziś wpłynął przelew bonu energetycznego,województwo dolnośląskie,gmina Środa Śl,szybko poszlo,każdy dostanie
Do Patrycja . Mają czas to swoim dadzą ,a reszta poczeka . Nie muszą od razu więc im się nie spieszy .
Do.Patrycja pisałaś w poniedziałek że do wtorku mialqs dostać przelew tak pani ci powiedziała w mopsia i co nic?
Do Oliwia i nic. Zostałam oszukana
Do Patrycja na prawde szok ludzi mają za nic żeby tak postapic
Do Patrycja:) dokladnie tak. Napierw dostanie elita dopiero pozniej reszta (oczywiscie duzo duzo pozniej). Tak samo bylo i z weglowym i oslonowym. Urzedasy robia co chca
Do Oliwia i xyz oraz Jula normalnie brak słów. Urzędasy jak coś chcą to w pięć minut musisz załatwisz bo inaczej od nich nic nie dostaniesz . A przyjdzie co do wypłaty to masz czekać pół roku a nawet i dłużej.
Miasto Pisz warmińsko-mazurskie dzwoniłam i twierdzą że nie mają jeszcze środków czekają na nie ...
Ja dostałam mail że opole przelało kasę ba bon 15 października ,więc zadzwoniłam do ops w ...... a pani mi
powiedziała że trzeba czekać bo przez powódź mają dużo pracy i ja to rozumiem buech dostają ci którym jest najbardziej potrzebne i tym się niech zajmują aż mi głupio że dzwoniłam i pytałam o bon
Gminy pieniądze dostają ale muszą zatwierdzić je na sesji rady .
w Kaliszu odbywa się ona dziś i wypłaty będą od poniedziałku.
Warminsko mazurskie orneta wypłaty bonu jutro 31.10.2023
Do Opolanja ja nie chcę się kłócić ale co powodzianie ? Inne miasta i województwa podostawali bonu ludzie na konta a tu nagle powodzianie?.
Do Opolanja poczytaj ile komentarzy ile ludzi podostawali bony na konta i nikt tu o powodzi nie mowil
Żeby nie było tak że ci ludzie co nie dostali za bony to żeby nie przelali dla powodzian
Ja dostałam o 12 przelew za bon warmińsko-mazurskie
Łodz ponoć wypłaca a inne gminy w łódzkim oczywiście mówią że pieniędzy nie maja
Do Oliwia dużo miałaś ?
Do Oliwia a z jakiej gminy pani jest ?
Łódzkie bon właśnie wplynal
Mi przed chwilą pan powiedział że trzeba czekać ,nie wiedzą kiedy będą przelewy bonu
Ppp jaka gmina?
Do kadia gmina Biskupiec pomorski
Blabla gmina Poddębice
Bon wpłynął
Do nysanki mi też sześć tysięcy wpłynęło:-)
Czy Warmińsko Mazurskie Elblag coś wiadomo
Właśnie wpłynął bon,Sieradz, łódzkie.
Wypłaty będą w kilku transzach, stąd całe zamieszanie. Każde miasto dostało pieniądze w innym terminie i to też tworzy dodatkowe zamieszanie, że jedni dostali, a inni nie, z tego samego województwa czy nawet powiatu. Z decyzjami też jest bałagan, ponieważ niektórzy wysyłają tylko odmowne, inni już dawno wysłali potwierdzające, a jeszcze inni wysyłają dopiero jak dana osoba jest już na liście płac. Pierwsze transze poszły teraz, a w listopadzie będzie wypłacana druga. Nie wiedzą kiedy, ale mają być szybko. Informacje mam od pani z MOPSu, która zajmuje się bezpośrednio tematem.
Kom.468
Świętokrzyskie dzisiaj ,gmina Staszów
Olsztyn dziś przelali
Wniosek dlozony 7 sierpnia do dziś 30 października brak kasy bon energetyczny jaki rząd taki bon
Kom.597
A decyzję dostałaś?
Moja koleżanka dostała w tygodniu przelew z Malwy Warmia i Mazury i nie dostała decyzij.
Kom.600
tak, dostałam o przyznaniu w sierpniu
Warmia i Mazury czy ktoś dostał przelew bankowy na konto?
Czy Warmińsko Mazurskie Elbląg ktoś coś wie czy robią przelewy
Dziś dzwoniłam do GOPSu. Dostałam informację taką, jeśli decyzja nie przyszła na maila to znaczy ze bon został przyznany , na przelew mają czas do końca grudnia i tyle w temacie....
Świętokrzyskie
Ja dostałam informację na mejla że gmina Kozłowo i mops Nidzica będą wypłacać od 4 listopada
Do Marzenna tak ja wczoraj warmińsko-mazurskie
Ktoś dziś dostał przelew bankowy Warmia i Mazury?
Czy ktoś dostał bon Łódzkie gmina Pabianice?
Do xxx ponoć mają być wypłacane 6.11 ale w kasie, może na konto będą wcześniej
Dolnośląskie dziś wpłynęło
Dziś po 17 wpłynął bon, bez decyzji
Świętokrzyskie
Wiecie może kiedy będą kolejne wypłaty Warmia i Mazury? Pozdrawiam
Czy Warmińsko Mazurskie Elbląg coś wiadomo
A kostrzyn wlkp ktoś coś wie
Warmia i Mazury czy ktoś coś wie ? Czy będą jeszcze jakieś przelewy ?
Bełchatów już płaci ?
Nidzica warminsko- mazurskie czy były już wypłaty.
Do Mają właśnie jeszcze nie.
Do Maja a dzwoniłaś do MOPSU?
Warmińsko Mazurskie Elbląg przelewy 13 listopada
Do Maja Nidzica ponoć jeszcze pieniędzy nie ma.
Nidzica Warmia i Mazury czy ktoś dostał już przelew ?
Czy ktoś dzwonił do MOPSU do Nidzicy?
Czy ktoś dostał bon Warmia i Mazury?
Podkarpacie czy ktoś dostał bon?
Opoczno łódzkie brak
Nidzica Warmia i Mazury wiadomo coś?
Lubuskie.Miasto Żary,podobno 13go listopada.
Warmia i Mazury Nidzica MOPS nie odbiera telefonów
Warmia i Mazury wiadomo coś? Nidzica
Do Czoczo u Was nie odbierają , a u nas odbierają i na pytanie o bon energetyczny po chamsku odkładają słuchawkę. Nic nie idzie się dowiedzieć. Kasę dostali, gminy wokoło wypłacają a tu cisza -wielka tajemnica. Siedzą w cieple (wręcz jak w piekle tam mają) przez 8h , co chwila przerwa i jakie one zapracowane bardzo są ...normalnie się zy**c chce
Wszedł bon - kalisz wlkp
Do Xyz u nas też mają pieniądze tylko grają idiotów że nie dostali pieniędzy i czekają huk wie na co i po co . Na dodatek nie odbierają telefonów. Na mejle też nie odpisuja.
Też próbowałem się dodzwonić do Nidzickiego MOPSU . Też mi na mejle nie odpisuja . Żadnej informacji nie dadzą na stronie MOPSU. Jak w Czeskim Filmie.
Do Xyz a skąd pochodzisz ?
Do Czoczo powiat radomszczański , województwo łódzkie ,gmina Gidle
Gdynia ktoś coś wie ? Chyba nikogo tu nie ma z Trójmiasta:)
Do Wiki komentarz 627
Podkarpacie, Dębica - pieniądze wpłynely wczoraj wieczorem
Do Xyz w dobryszycach podobno już 31.10 dostali a u nas cisza
Kaziu, Kłomnice też wypłacały od razu jak dostały pieniądze
W Nidzicy też cisza
Dziś wpłynął bon, Pabianice woj łódzkie
Czy e Elbląg ktoś dostał wczoraj bon?
Ponoć Nidzica wypłaca już ktoś napisał na spotted ale też dziwne bo kobieta pisze że składała 2 sierpnia i dostała ja składałam 1 i jeszcze nie dostałam.
Do Maja ja składałam 13 sierpnia. I też nic nie dostałam . Ale jak ona dostała i składała dzień później niż ty to dziwne
Do Maja a dzwoniłaś do mopsu? Ja teraz dzwoniłam i nie odbieraja
Dzwoniłam nie odbierają.
Do Maja dziwne. Według kolejności powinni wypłacać.
Do Maja jak będziesz coś wiedziała daj znać.
Do Jlsob Elbląg mają płacić w 13 listopada wczoraj pani w Mops powiedziała
To wreszcie wypłacają w tej Nidzicy czy nie ? Warmia i Mazury
Do Maja ja sprawdzałam spodett Nidzica i na ogłoszeniach Nidzicy i nic nie widziałam żeby jakaś pani się wypowiadała na temat bonu elektrycznego że składała 2 sierpnia i że niby dostała przelew. Nie wiem skąd masz takie informacje
Są dwa spotted ,spotted ogłoszenia i spotted Nidzica i proszę tam szukać .
Na spotted Nidzica
Do Maja patrzyłam tu i tu i nigdzie nie widzialam
Teraz ta kobieta odpisała że dostała ale ona jest z Janowiec Kościelny
Dasz mi radę podać mi swojego mejla?
Do powiatu nidzickiego są miejscowości jak Janowiec kościelny, Kozłowo i Janowo. A ona jak jest z Janowca kościelnego to podejrzewam że chyba tam mają mops
Do Maja Janowiec kościelny ma swój mops. A ty gdzie mieszkasz ?
Do Maja dzwoniłam do mopsu do Nidzicy i pani powiedziała ze przelewy będą najpóźniej w przyszłym tygodniu
Czy ktoś dostał przelew z bonu elektrycznego?. Nidzica Warmia i Mazury.
Do Maja . I co ? Dostałaś ten bon ?
Czy ktoś dostał bon energetyczny z Pabianic woj. Łódzkie?
Dębica Podkarpacie dostał ktoś ?
Gdynia już płaci wczoraj dostałam przelew
Jest tu ktoś z Warmii i Mazurach dokładnie z Nidzicy? Czy ktoś dostał przelew?
Czy wiadomo coś Oława?
Do Mika cisza jak w Czeskim Filmie. Nawet nikt nic nie wie w Nidzicy
Do Tokarz jak i w Oławie nikt nic nie wie , jedyne co mi Pani w urzędzie powiedziała to, że dużo gmin nie otrzymało nadal środków od Województw i nie wiadomo kiedy je otrzymają bo wszędzie cisza
Mi wczoraj powiedziała że niby w Nidzicy będą wypłacane najpóźniej w przyszłym tygodniu
Ja nawet decyzji nie otrzymałam i nie chcą powiedzieć jaka kwota
Mi się wydaje że mają tylko czekają na ostatnią chwile
Ja składałam 9 sierpnia i po dwóch tygodniach poszłam do urzędu zapytać o to czy przyznali... I otrzymałam od Pani decyzję o przyznaniu ale nie była żadnej przykładowej daty kiedy ani nic
Ale powinni na mejla też wysyłać przyznane. Zastanawiam się jakie kwoty duże czy małe.
Na maila nic nie dostałam do tej pory
A dużo ci przyznali?
Do Tokarz400
Ciekawe ile u mnie bo są trzy osoby
Jeśli decyzja jest pozytywna to nie mają obowiązku wysyłać decyzji , jeśli jest coś odjęte to wysyłają albo jeśli jest odmowa ;) jak nie na decyzji to trzeba się cieszyć !
Mój kolega z Mławy dostał tydzień temu decyzję na mejla a na następnego dnia przelew
Do Tokarz Na 2-3 osoby 400 z tego co pisali
Do Mika dzięki za info
W Nidzicy będą wypłaty na konto 12 listopada.
Ktoś może wie kiedy w Oławie?
Do Maja a sprawdzona informacja ?
Znowu pewnie się naczytała na ogłoszeniach Nidzicy
Właśnie wracam z mopsu i znajoma która siedzi na kasie mi mówiła.
Ona robi wszystkie przelewy.
Pewnie z Janowca kościelnego ta znajoma :).
A decyzję wysyłają ?
Nidzica już dziś płaciła . Właśnie koleżanka dostała przelew
Wyrażnie napisałam że byłam w mopsie w Nidzicy i ta pani co robi przelewy powiedziała że na konto bedą płacić we wtorek.
Moja znajoma też jest z Nidzicy i dostała po 11 już przelew .
Ja też otrzymałam przelew
Ja też dziś otrzymałam przelew. Nidzica.
Kiedy składałicie wnioski ? I o której godziny są przelewy z mops?
8 sierpnia. Od rana są przelewy bankowe. Nawet w kasie są wyplacane
Ja 13 sierpnia . I przed 12 dostałam przelew
I odrazu mówię że decyzij nie wysyłają przyznanej
To ja już nie rozumiem osoba która składała 13 już dostała a ja składałam 1 i jeszcze nie mam.
A nie miała pani odmownej decyzij?
Dostałam decyzje na początku września na meila że mam przyznane 400 zł.
Koleżanka nie dostała na mejla decyzij a dziś otrzymała przelew
Do Joanna a Pani z Nidzicy?
Tak
To napewno dostanie Pani. Nie denerwuje się pani
Z tego co ja wiem to od 1 sierpnia do 16 sierpnia ponoć dziś wyplacali
Ja nie dostałam .
Do Joanna a w jakim banku ma pani konto
Ja mam w banku PKO i oni zawsze do ostatniej chwili trzymają kase
PKO
Do Joanna i co dostała pani ? Może wie pani od którego sierpnia do którego mnieli płacić ?
Niby tu pani pisała że od 1 do 16 sierpnia płacili dzisiaj ja składałam 1 sierpnia decyzje też dostałam na początku września ale przelewu nie dostałam.
Ja dzwoniłem po 12 do mopsu i pani mówiła że od dziś są wypłaty bonów na kata i w kasie. Ale już się nie dowiedziałem od którego sierpnia do którego . Bo się rozłączyła.
Część. Ja jestem z Nidzicy i moja mama pracuje w GMINIE. Nie wiem skąd ludzie nabrali kasy na kata bankowe z MOPSU z bonu elektrycznego jak wypłacali dziś do kasy od 1 sierpnia do 10 września. Ci co nie mają kat bankowych. Przelewy bankowe będą na 100 % we wtorek. Pozdrawiam
Do Michalina mi też dzisiaj tak samo powiedziała pani z mopsu co robi przelewy.
Do Joanna Pani Asiu proszę nie słuchać ludzi co pier...... Wrazie czego proszę kontaktować się z MOPSEM lub Gmina. We wtorek będą przelewy na konta bankowe. Prosze za wyrozumiałość.
Co ma nie Pier.... Jak ja dostałem przelew dziś .
I co z tymi bonami ? Czy Nidzica wypłaca ?
Błaszki łódzkie wie ktoś coś?
Czy ktoś dostał przelew . ? NIDZICA
Czy dostał ktoś przelew Szamotuły Wlkp. Wniosek składany 8.09 ?
Dębica Podkarpacie dostał ktoś ?
Witam czy ktoś dostał przelew z bonu energetycznego w Nidzicy ja składała sierpniu
Dzień dobry czy ktoś wie czy Warszawa wypłaca środki?
Witam czy ktoś dostał już bon energetyczny pabianice łódzkie?
Witam czy ktoś dostał już przelew składając wniosek w połowie września?
Opoczno łódzkie ktoś dostał już
Miasto Żary/lubuskie/zgodnie z uzyskaną informacją w UM dzisiaj 13.11.wypłacili
Oława dolnośląskie czy ktoś dostał?
Te bony są płacone ? Dębica Podkarpacie ?
Powiat średzki dolnośląskie,ktoś dostał bon?
Dziś wpłynął bon. Decyzji nie dostałam. Gmina Gidle
Do Xyz Radomsko twierdzi że nie ma pieniędzy i wypłaty będą na koniec roku lub na początku przyszłego...
Do Kaziu...maja na 100%. Wciskaja kit i tyle. U nas przypadkiem sie wydalo ze dostali pieniadze, jak juz wyszlo zaczeli krecic ze musi to przez sesje przejsc wiec koniec listopada grudzien dopiero wyplaty a tu prosze... Zadnej informacji o wyplatach nie bylo
Do Xyz pewnie że kręcą , wszystkie miasta i wsie wokół dostają a tu nie mają kasy :D
Elbląg czy ktoś juz dostał?
Dębica dostał ktoś ?podkarpacie?
Nidzica już we wtorek płaciła na konta.
Witam złożyłam wniosek o bon 30.09 w piątek 15.11 otrzymałam na e-mail wiadomość że bon został przyznany . I teraz pytanie do Państwa czy ktoś z Was orientuje się ile od decyzji czeka się na wypłatę bonu czy jest to max 60 dni ?
O której godzinie przychodzą przelewy ?
Witam czy ktoś wie kiedy przelewy bonu będą w Pabianicach?
Widzę że większość miast dostała już bon a w innych dalej czekamy ciekawe ile jeszcze nas przytrzymają..
Do Kat w moim rejonie wszyscy dostali tylko nie moje miasto :D najlepsze jest to że wszystko jest z jednej gminy .. tu na forum już cisza , bo większość dostała . Zostały tylko niedobitki jak ja :D
Ja także nie otrzymałam bonu , złożony 16.08 ,został przyznany, ale jak nie było bonu tak nie ma , u mnie w gminie twierdzą ,że nie mają pieniędzy na wypłaty bonu i ponoć czekają na pieniądze .
Do Xxx u nas ta sama gadka. Wypłaty mają byc koniec grudnia lub początek przyszłego roku . Nie rozumiem dlaczego jedni dostali miesiąc temu a inni mają tyle czekać mimo że są ta pieniądze odgórnie
Do Kaziu ,dokładnie u nas to samo mówią ,wypłaty grudzień lub początek roku 2025 r , jedni dostali już dawno, lub wypłaty na bieżąco ,a u nas ponoć brak funduszy.
Dębica Podkarpacie dostał ktoś ???
Czy bon mogą wypłacić w ratach czy w calosci od razu ?
Do Kat , w całości , jednorazowe świadczenie .
Bon złożony 7 sierpnia brak kasy do dziś opoczno łódzkie
Halo jest tu jeszcze ktoś ? Podkarpacie Dębica wypłacają ?wniosek złożony 12 sierpnia i cisza tylko decyzją przyszła a kasy brak
W Leborku też cisza
Bolesławiec filmy Śląsk brak nadal kasy w sierpniu złożony wniosek
Dolny Śląsk brak kasy czy już ktoś dostał
Cisza chyba z kasą
Jak oni to płacą wyrównują coś czy tylko jak się należy 400zl to to płacą
Do Aska, ja też z Dolnego Śląska, wniosek złożony 16.08, przyznany ,pieniędzy brak .
Aha
Dz pytam do mopsu niby w listopadzie na kątach
A jak oni to płacą tylko jedna kwote
Do Aska, to ja gmina obok , u nas mówią, że nie mają pieniędzy na wypłatę. Tak to jednorazowe świadczenie.
Kręcą ludzi niby NATO są już pieniądze
Ciul wie kogo słuchać.tez mówią cierpliwie czekać niby dają transzami i czekają na kolejne pieniądze
Pieniądze idą odgórnie , ale ciągle ta sama śpiewka ,że nie ma pieniędzy na wypłatę i czekają . Wiele miast ,gmin już pieniądze powypłacalo. Ja wniosek złożyłam 16.08 , a pieniędzy jak nie było tak nie ma .
No właśnie ciekawe kiedy dadzą nam pieniądze
U nas twierdzą ,że wypłaty będą koniec grudnia lub początek 2025, tylko to staszni dziwne . Twierdza ,że nie mnie mają pieniędzy na wypłaty , a to idzie odgórnie przecież , nie które gminy już końcem października wypłacały. Wrocław też już wypłacał, a gminy obok Wrocławia twierdzą ,że nie maja pieniędzy.
Czy ktoś z Oławy już dostał?
Pic na wodę z tym bonem i tyle w temacie .
No człowieka się stara a tyle musi czekać śmieszne
DostAl dziś ktoś bon ???
Ja Dolny Śląsk nic a co płacą coś
Ja też Dolny Śląsk i cisza , brak wypłaty bonu .
Ciul wie kiedy dadzą kręcą ludzi
Woj. Łódzkie gmina Pabianice tez cisza
Kutno dziś weszły wypłaty na konto
A jak płacą wyrównują coś czy tylko np jak się należy 400zl to tylko tyle
Jednorazowo płacą, jeśli należy się pani np 400zl dostanie pani pełną kwotę .
Aha oki dolny Śląsk cisza może ktoś wie kiedy będą płacić gmina Bolesławiec
Czy Oława ktoś już dostał?
Witam czy ktoś z Was otrzymał wypłatę bonu w tym tygodniu? ( Pomorskie Lębork) .
Woj łódzkie Ozorków dziś weszła druga transza przelewów .
Na Podkarpaciu Rzeszów i okolice już pod koniec października były pieniądze wypłacone
Dziwne te wypłaty bonów . Inni dostali jeszcze w październiku,a u nas twierdzą ciągle ,że pieniądzy nie mają . Ja składałam 16 sierpnia u nas mówią ,że może końcem grudnia lub w styczniu 2025 będą wypłacać .
Dziś otrzymałam bon, ale jakoś dziwnie bo powinien być płacony za okres od 1 lipca do 31 grudnia ,a otrzymałam od 1 sierpnia do 30 listopada, czy ktoś wie dlaczego ? Lębork
Właśnie od 1 lipca do 31 grudnia 2024 r, no dziwne .
Czy ktoś z Dolnegoślaska gmina Kąty Wrocławskie lub gmina Kostomłoty otrzymał bon energetyczny?
Dzisiaj koło 17 wszedł bon. Oława dolnośląskie
Opoczno łódzkie cisza brak przelewu
Dolny Śląsk wczoraj przelew po 16
U mnie również dziś wpłynął bon , Dolnośląskie powiat średzki . Wniosek z sierpnia
A jak oni to płacą co miesiąc czy tylko raz i koniec
Dolnośląskie Kotlina Kłodzka przelew dziś po 16.
Opoczno łódzkie dziś przyszedł przelew
Witam czy ktoś miał podobna sytuacja, założyłam wniosek na mobywatel pisało że wniosek złożony poprawnie dzwoniłam dzisiaj żeby się zapytać czy wniosek został rozpatrzony Pani powiedziała mi że żaden wniosek nie wpłynął...
Napisz do niech pismo, że wnosisz o ponowne rozpatrzenie sprawy. Załącz potwierdzenie, że pierwotny wniosek do nich wpłynął poprzez mobywatel, pobierz potwierdzenie wpływu UPP - urzędowe poświadczenie przedłożenia. Powinnaś je wygenerować na stronie
Niestety mam tak samo, mimo potwierdzenia wysłania wniosku, dziś dowiedziałam się, że wniosek nie wpłynął...
Cxy ktoś dostał w Gliwicach przelew bonu?
+ Dodaj komentarz
Uwaga: Zgodnie z § 2 pkt 2 Regulaminu Forum Dyskusyjnego GOFIN dodając wypowiedzi na łamach Serwisu Forum.Gofin.pl, Użytkownik potwierdza, że zapoznał się z Regulaminem tego Serwisu oraz akceptuje jego postanowienia.
* Przepisz kod z obrazka:
Captcha
* - pole obowiązkowe
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.