31 marca 2025 r. (poniedziałek) mija termin złożenia do US zeznań: CIT-8 i CIT-8AB za 2024 r. 31 marca 2025 r. (poniedziałek) mija termin złożenia do US deklaracji: CIT-8E i CIT-8FR za 2024 r. 31 marca 2025 r. (poniedziałek) mija termin złożenia do US informacji: IFT-2R, CIT-RB i CIT-CSR za 2024 r. 31 marca 2025 r. (poniedziałek) mija termin złożenia do US informacji: CIT-8ST, CIT-N1, CIT-N2, PIT-N1 i PIT-N2 według stanu na 31 grudnia 2024 r. Uwaga: Do 31 marca 2025 r. część płatników składek przesyła do ZUS zgłoszenia ZUS ZSWA za 2024 r. 1 kwietnia 2025 r. (wtorek) mija termin na uzyskanie aktywnego adresu do e-Doręczeń przez przedsiębiorców z KRS (więcej) Do 31 marca 2025 r. należy sporządzić i podpisać sprawozdanie finansowe za 2024 r. (czytaj więcej)

Zasiłek rehabilitacyjny.......

Pracownik w styczniu 2023 przebywał 5 dni na zwolnieniu lekarskim, w marcu 2023 11 dni.
Od 31.10.2023 do 5.04.2024 czyli 158 dni przebywa cały czas na zwolnieniu lekarskim w związku z czym dostawał najpierw wynagrodzenie chorobowe a potem zasiłek chorobowy.
Złożyliśmy dokumenty do ZUSu o zasiłek rehabilitacyjny.
Pracownik dostanie jeszcze jedno ostatnie już zwolnienie lekarskie na okres 16 dni po czym wraca do pracy 22.04.2024.
Czy będzie mu przysługiwał zasiłek rehabilitacyjny czy nie ? Jak tak to od kiedy ?
Czemu złożyliście o rehabilitacyjne? Ja tu nie widzę przekroczenia okresu zasiłkowego?
Chyba że coś pomieszałaś w datach.
Złożyliście wniosek o zasiłek rehabilitacyjny? Czy może o świadczenie rehabilitacyjne? I ZUS w ogóle to przyjął? Przecież to powinien składać pracownik, a nie pracodawca.

Żeby pracownik dostał świadczenie rehabilitacyjne, to musi zostać zbadany przez lekarza orzecznika ZUS i później na podstawie jego opinii ZUS decyduje, czy przyznać świadczenie rehabilitacyjne. ZUS w piśmie o przyznaniu tego świadczenia podaje od kiedy ono przysługuje i w jakim wymiarze.

Pracownik nie może jednocześnie świadczyć pracy i przebywać na świadczeniu rehabilitacyjnym. Tak samo jak nie może świadczyć pracy, gdy przebywa na zwolnieniu chorobowym.
Taki wniosek o zasiłek rehabilitacyjny należy złożyć 6 tygodni przed upływem 182 dni zwolnienia lekarskiego. Dlatego już złożyliśmy. W momencie składania nie widzieliśmy jak długo ten pracownik jeszcze będzie chorował.
W datach nie pomieszałam na dzień 5.04.2024 nie został przekroczony okres zasiłku, ale wpłynie nam kolejne zwolnienie na 16 dni i na pewno ostatnie. I wtedy ten termin na pewno będzie przekroczony tylko kiedy dokładnie ?
31.10.2023 do 5.04.2024 - 158 dni

182-158 = 24

24 dni od 6 kwietnia to 30 kwietnia wypada ostatni dzień okresu zasiłkowego.
A ty piszesz, że 22.04 wraca do pracy.
To gdzie tu przekroczenie?
29 kwietnia * ostatni dzień okresu zasiłkowego, no ale nadal ja tu nie widzę przekroczenia.
I jak dobrze pamiętam to w dokumentach do świadczenia rehabilitacyjnego podaje się datę, kiedy się skończy okres zasiłkowy, to jaką datę wpisałaś, że teraz pytasz o to już po złożeniu dokumentów?
No, ale Wy złożyliście dokumenty, a nie pracownik? Przecież pracownik składa wniosek wraz z dokumentacja medyczną, której Wy nawet nie powinniście oglądać. No i nie zasiłek rehabilitacyjny, ale jest to świadczenie rehabilitacyjne i należy się ono od 183 niezdolności do pracy. Z tego co piszesz to pracownik wcześniej wróci do pracy, czyli jak rozumiem odzyska zdolność do pracy, tak więc oczywiście świadczenie reh. nie będzie się należeć, bo dotyczy ono osób niezdolnych do pracy.
Czyli liczę od 31.10.2023 poprzednie zwolnienia z 2023 roku nie liczymy ? To wtedy faktycznie 30.04.2024 wejdzie rehabilitacyjny
Ten pracownik to dosyć prosty człowiek, dokumenty do ZUSu sam zaniósł, ale we wszystkim my mu pomagamy.
Nowy okres zasiłkowy otwiera się po upływie co najmniej 61 dni kalendarzowych od zakończenia poprzednich chorób.
Witam mam pytanie przez 182 dni byłem na zasiłku chorobowym i moje wynagrodzenie chorobowe wachalo się między 3.400 3.500 jednak nie było poniżej 3000
Teraz jestem na zasiłku rehabilitacyjnym przez 3 miesiące i przyznano mi 90 %podstawy dostałem joz pierwsze wynagrodzenie w kwocie 2.355 olbrzymio się różni wyliczył mi to zakład pracy ponieważ wypłaca mi je płatnik składek i nie wiem czy zostało dobrze wyliczone proszę o pomoc pozdrawiam
Może to świadczenie nie jest za pełny miesiąc?
Za pełny nie jest wypłaty mamy od 10 do 10
a zwolnienie jeszcze lekarskie miałem do 19 od 19 zaczęło mi się rehabilitacyjne nie wiem może do ZUSu zadzwonię żeby sprawdzili
Ponieważ zakład jest płatnikiem składek to ZUS nic ci nie wyjaśni
to w zakładzie powinieneś sie zapytać w jaki sposób świadczenie zostało wyliczone
Witam dostałem już pismo z zusu o przyznaniu zasiłku chorobowego (miałem też lekarza orzecznika) po ilu dniach moge spodziewać sie wypłaty?
Ja czekam za rozpatrzeniem juz 90 dni i nie ma decyzji bez pieniedzy bez mozliwosci zadnych po ustaniu zatrudnienia juz mc.jedna wielka patologia ten ZUS
Jeśli decyzja zus o przyznaniu świadcz.reh. przyjdzie do pracodawcy po 10tym, to dopiero za miesiac zakład mi wypłaci ten zasiłek i bede miesiac bez kasy? Umowa o prace, powyżej 20pracownikow.
Zapewne tak, jeżeli wypłaty są u Was 10 dnia miesiąca
A to nie jest tak, że zakład powinien niezwłocznie wypłacić po otrzymaniu decyzji?
A czy o rentę moge sie starać po 12mcach pobierania świadcz.reh? Czy np.jak pobieram 3mce i zus odmówi dalej, to noge wtedy?
Kom. 18
Zasiłek chorobowy zapewne też był wypłacany zgodnie z data wypłaty wynagrodzeń i tutaj zasada jest taka sama.
Kom. 19
To musisz skonsultować z lekarzem który Cię leczy, czy są tutaj podstawy do wystąpienia o rentę.
Załóżmy, że zus nie przyzna więcej zasiłku reh.po pobieraniu przez 3mce, a lekarz będzie widział przesłanki by wystąpić o rente. To czy mogę wtedy czy powinno się pobierać świadczenie reh.przez 12m-cy?
Nie trzeba. Można wystąpić wcześniej.
Pytanie tylko dlaczego ZUS nie przyzna zasiłku, czy dlatego że uzna że jesteś zdrowa, czy dlatego, że uzna że nie widzi szans na wyzdrowienie. Jeżeli to pierwsze to renty zapewne też Ci nie przyznają.
Dziękuję za odpowiedzi.
Dokumenty o przedłużenie świadczenia reh.najlepiej złożyć na 6tyg przed końcem. Czy jeśli złożę dokumenty np.9tyg przed końcem, zus nie będzie robił problemu?
Jakie dokumenty należy złożyć? Czy dołączyć dokumentację leczenia, która wcześniej nie była dołączona? Czy ten dokument o przedłużenie wypisuje lekarz?Jestem zatrudniona, zatem czy pracodawca też musi coś wypełnic?
Musi i lekarz i pracodawca. Dokumentację medyczną też dołączasz. Może być wcześniej niż te 6 tygodni.
Nieprawdą jest, że można wcześniej niż 6 tygodni. ZUS wyraźnie zaznaczył, że musi to być najwcześniej sześć tygodni i lekarz nie chciał mi wypisać OL9 tak szybko, ponieważ przytoczył sytuację gdy wcześniej wypisał komuś taki dokument i on wrócił z powrotem. Musiał poprawiać datę na wcześniejszą. Druga sprawa to pracodawca nie musi wypełniać dokumentów w przypadku przedłużenia świadczenia.
Ze strony ZUS:
Jak uzyskać świadczenie rehabilitacyjne w okresie ubezpieczenia chorobowego
Jakie są terminy?
1. Wniosek złóż w terminie co najmniej 6 tygodni przed zakończeniem okresu pobierania zasiłku chorobowego. Jeżeli wniosek złożysz później, może to spowodować jego rozpatrzenie już po zakończeniu pobierania zasiłku chorobowego
No, a lekarz pewnie nie chciał Ci wypisać OL-9 bo akurat nie miał czasu lub po prostu mu się nie chciało :-).
Wypisał ale bez daty i mam przyjść gdy będzie sześć tygodni przed koncem, wtedy wpisze datę i dopiero złoże komplet dokumentów do ZUS. Niestety .
A co jeśli skierują mnie na sanatorium..mam malutkie dziecko i karmie jeszcze piersią.. czy jest to wystarczający powód bo jak odmówić wyjazdu?
Żeby starać się o zasiłek rehabilitacyjny musi być 182 dni nie zdolności do pracy, a co jeśli jest 181 dni to można składać czy nie warto
Patrz kom. 27

Oczywiście na ten 182 dzień niech lekarz wystawi zwolnienie lekarskie.
Mam pytanie czy jeśli mam wyznaczony dzień wypłaty zasiłku rehabilitacyjnego , to mogę wnioskować nowocześniejsza wypłatę ? Potrzebuje kasy na leczenie . Czy ZUS uwzględni moja prośbę ? Byliście w takiej sytuacji ?
A dlaczego ZUS o to nie zapytasz,
ale przypuszczam, że nie uwzględniają takich próśb.
Mam pytanie? Komisja Zus nie wezwała mnie na badanie, decyzja na być wydana zaocznie, co to znaczy?
Chodzi o świadczenie rehabilitacyjne
To znaczy, że nie będą przeprowadzać badania, a decyzja zostanie podjęta tylko na podstawie dokumentów.
Dziękuję za odpowiedź, jestem po operacji i w trakcie rehabilitacji, ale dla mnie to dziwne że nie wzywają na komisje
Czy o swiadczenie rehabilitacyjne powinnam złożyć po 182 dniach,czy wcześniej?Co jesli złoze po zakończeniu zasiłku chorobowego czyli po 182 dniach?
ZUS doradza aby wniosek złożyć na minimum 6 tygodni wcześniej. Jeżeli złożysz poźniej, to możesz przez jakiś czas zostać bez pieniędzy, bo też później zostanie w takim wypadku wydana decyzja
A czy pracodawca moze mnie,zwolnić jezeli złoże wniosek 28 stycznia bo wtedy mam dopiero wizytę u ortopedy,bo nie ma lekarza.,który prowadzi leczenie i wizytę z 14 stycznia mam przeniesioną na 28.Umowe o prace man do 31 stycznia. Co jesli zasiłek chorobowy przekrocze o 3 dni?
Pewnie i tak umowy Ci pracodawca nie przedłuży.
Zasiłku chorobowego o 3 dni nie przekroczysz, bo ani ZUS, ani pracodawca nie powinien Ci "na górkę" zasiłku wypłacić.
Czy do medycyny pracy muszę mieć zaswiadczenie o zakończeniu leczenia?Czy może je wystawić inny lekarz czy ten sam który prowadzi leczenie?
No to chcesz występować o świadczenie rehabilitacyjne, czy nie, no bo teraz się pogubiłem :-).
Jeżeli inny lekarz będzie skłonny wystawić, to może to zrobić.
Skończę zwolnienie 28 stycznia a umowę mam do 31 stycznia to czy pracodawca moze mnie zwolnić?
Jeśli będą do tego wskazania to tak jezeli nie to nie.
A czy pracodawca moze udzielić urlopu bezpośrednio po l4?
Kom. 45 - to nie jest "zwolnienie" tylko rozwiązanie umowy z upływem okresu czasu, na jaki była zawarta, i tak, pracodawca ma pełne prawo nie przedłużać z tobą umowy.
Kom. 47 - nie powinien, musisz najpierw odzyskać zdolność do pracy.
Ile czeka sie na decyzję o świadczenie rehabilitacyjne?
Czasem i dwa miesiące. Nie bez powodu ZUS sugeruje składać na CO NAJMNIEJ 6 tygodni przed końcem okresu zasiłkowego.
Zasiłek chorobowy przysługuje mi do 25 stycznia ,czyli w lutym za te 25 dni dostane jeszcze wynagrodzenie?
Czyli nie ma co liczyć że ZUS szybciej rozpatrzy decyzje
Kom. 51 - piszesz o zasiłku więc dostaniesz zasiłek a nie żadne wynagrodzenie.
Jeżeli zostanie rozwiązana umowa z dniem 31.01 (a pewnie tak będzie), to już wynagrodzenie za luty nie będzie Ci się należeć. Za okres do 25.01 otrzymasz zasiłek chorobowy, a za dalszy okres ewentualnie świadczenie rehabilitacyjne o ile takie ZUS Ci przyzna. Wynagrodzenie na pewno, już nawet za okres 26-31.01, nie będzie Ci się należeć jeżeli nie odzyskasz zdolności do pracy. Pracodawca powinien Ci wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
A dlaczego miałby rozwiązać umowę jak 29 bym wróciła do pracy.
To pytanie już do pracodawcy czy będzie chciał podpisać z Tobą następną umowę. Bardzo długo chorowałaś, tak więc może nie mieć chęci przedłużania z Tobą współpracy. No i moim zdaniem jest to bardzo prawdopodobne. No, ale oczywiście może podpisać następną umowę.
Ja miałam tak samo; koniec umowy podczas długotrwałego l4 i nie przedłużenie umowy.
Ale to już po powrocie do pracy poprostu już Ci nie przedłużyli?
Pytaj pracodawcy, czy podpisze z Tobą następną umowę.
No, ale wyzdrowiałaś i jesteś zdolna do pracy? No bo wcześniej pytałaś o świadczenie rehabilitacyjne, no a o te zazwyczaj występują osoby niezdolne do pracy :-).
Złożyłem wniosek o świadczenie rehabilitacyjne 30 dni temu i cisza ile to może trwać?
Kom. 60 - pytaj w ZUS, tu nie ma wróżki
Staram się o zasiłek kadry w pracy wydały zaświadczenie ol-10 a nie wypełnili znp-7 w części płatnika szefowa do nich pisała a oni że maja znowu 5 dni na wypełnienie to jest chore przecież tam powinno wiedzieć co mają wypełnić dziś jest 6 tyg bije się że nie zdążę złożyć tego wniosku.Czy pracodawca nie ma określonego terminu na takie druki
W trakcie przebywania na świadczeniu rehabilitacyjnym pracodawca przysłał mi wypowiedzenie...jestem tego świadomy ,że tak mógł zrobić ,ponieważ to już 4 m-c .Wypowiedzenie dostałem pocztą ,kiedy powinienem spodziewać się świadectwa pracy i wypłaty ekwiwalenty za niewykorzystany urlop oraz rozliczenia świadczenia rehabilitacyjnego ,które wypłacał mi do tej pory pracodawca?Rozwiązanie stosunku pracy nastąpiło 17 stycznia 2025 w dniu odebrania korespondencji.Ile dni urlopu przysługuje mi za 2025 r?
Minęło mi 182 dni zasiłku chorobowego,czy mogę się starać o świadczenie rehabilitacyjne czy już zapóżno?
Witam. Jestem po wykorzystaniu zwolnienia lekarskiego 182 dni. Teraz dopiero będę się starać o zasilek rehabilitacyjny, obecnie przebywam na zwolnieniu lekarskim bezpłatnym. Czy jest za późno na złożenie wniosku?
Nie jest, po prostu jesteś bez pieniędzy na ten moment i się nastaw, że do dwóch miesięcy to może potrwać.
Czy to normalne jak składałem wniosek o świadczenie rehabilitacyjne orzecznik wezwał mnie do psychiatry L4 wydawał mi psychiatra i nie wiem o co chodzi nie uzyskałem od orzecznika odpowiedzi o zdolność do pracy tylko dał skierowanie na badanie z psychiatrą mam zabrać ze sobą badania numer konta i wypisy
Dzień dobry,
ja na decyzję w sprawie przyznania zasiłku czekam już ponad 45dni. Pracownik ZUSu złożył wniosek o przyśpieszenie procedur w moim imieniu. Nie dostałam jeszcze nawet wezwania do lekarza orzecznika. Czy ktoś miał podobną sytuację i wie ile jeszcze będę czekać na decyzję? Dodam że w międzyczasie wygasła umowa z pracodawcą, a ja na ten moment jestem już bez ubezpieczenia.
Hej,
Mam l4 do końca marca, bo tak wypadają równe 91 dni po ustaniu zatrudnienia. Jaki wniosek lub wnioski muszę złożyć żeby starać się o świadczenie rehabilitacyjne?
Czy mój lekarz znowu będzie musiał wystawić mi kolejne l4 czy może będzie musiał wypełnić jakiś inny dokument?
Składasz do ZUS: ZNp-7 (wypełniasz Ty i pracodawca), OL-9 (wypełnia lekarz), OL-10 (wypełnia pracodawca), dokumentację medyczną.
Pracodawca składa do ZUS po przyznaniu św. rehabilitacyjnego: druk Z-3.

"Mam l4 do końca marca, bo tak wypadają równe 91 dni po ustaniu zatrudnienia." - Na pewno umowa została rozwiązana z dniem 30.12.2024, a nie przypadkiem z dniem 31.12.2024?
Od 30.12.25 przebywam na zwolnieniu lekarskim. Umowa skonczyla mi się 31.12.24. Ile przysługuje mi majdluzej zwolnienia? 91 dni czy 182 dni?
Słyszę różne opinie, niektórzy twierdzą że ustal stosunek pracy i 91 dni, niektórzy że zwolnienie dostałam mając jeszcze umowę więc 182 dni.
Jak to jest?
Do 1.04.2025. To, że niezdolność do pracy powstała jeszcze w okresie trwania umowy nic tu nie zmienia.
Art. 8. 2. Za okres niezdolności do pracy lub niemożności wykonywania pracy z przyczyn określonych w art. 6 ust. 2 przypadający po ustaniu tytułu ubezpieczenia chorobowego zasiłek chorobowy przysługuje nie dłużej niż przez 91 dni. Nie dotyczy to niezdolności do pracy, o której mowa w art. 11 ust. 2 pkt 2, oraz spowodowanej gruźlicą lub występującej w trakcie ciąży.
Od 20.02.2025 przebywam na zwolnieniu lekarskim od psychiatry , 24.02.25 złożyłam w pracy wypowiedzenie za porozumieniem stron . 6.05.25 idę na planowaną operację z powodu guz na tarczycy w związku z tym chciałabym starać się o świadczenie rehabilitacyjne. Moje pytanie jest takie czy jeszcze przed operacją mogę starać się o świadczenie rehabilitacyjne? Chciałabym aby było ono głównie rozpatrywane pod kątem operacji tarczycy a nie mojego stanu psychicznego. W związku z tym czy mogę prosić lekarza rodzinnego żeby wypisał mi zaświadczenie o stanie zdrowia w którym opisze że mam guza i idę na operację ? Czy muszę czekać do operacji i dopiero później składać dokumenty o świadczenie rehabilitacyjne.
Po pierwsze, nie ma czegoś takiego jak "wypowiedzenie za porozumieniem stron" i nie wiem, kiedy ustało zatrudnienie, 24.02? Po co w ogóle składałaś rozwiązanie umowy?
Już powinnaś składać dokumenty, jeżeli nie chcesz zostać bez pieniędzy, bo czas rozpatrzenia przez ZUS to nawet 6 tygodni. Jeżeli rodzinny ci wypełni OL-9 no to ok, on takiego obowiązku tak naprawdę nie ma, więc kwestia jak się dogadasz.
Od byłego pracodawcy musisz mieć OL-10 i część ZNP-07, bez tych dokumentów nikt wniosku nie rozpatrzy.
+ Dodaj komentarz
Uwaga: Zgodnie z § 2 pkt 2 Regulaminu Forum Dyskusyjnego GOFIN dodając wypowiedzi na łamach Serwisu Forum.Gofin.pl, Użytkownik potwierdza, że zapoznał się z Regulaminem tego Serwisu oraz akceptuje jego postanowienia.
* Przepisz kod z obrazka:
Captcha
* - pole obowiązkowe
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.