30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US zeznań za 2024 r.: PIT-28, PIT-28S, PIT-36, PIT-36S, PIT-36L, PIT-36LS, PIT-37, PIT-38, PIT-39 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US deklaracji DSF-1 za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-RB, PIT-RBS, PIT-CSR i PIT-CSRS za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-DZ za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin przekazania Szefowi KAS sprawozdania finansowego za 2024 r. przez podatnika prowadzącego księgi rachunkowe Do 30 kwietnia 2025 r. podatnicy PIT powinni przekazać sprawozdanie finansowe za 2024 r. do Szefa KAS (czytaj więcej)

ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Symfonia,Rachmistrz czy CDN

Pomózcie mi w wyborze nowego programu komputerowego dla KH mam do wyboru; Symfonia, CDN lub Rachmistrz Rewizor, firma mała handlowo-uslugowa, czy możecie wypowiedziec sie jaki program polecacie, proszę.
Symfonia jest bardzo prosta, chociaż droga, innych nie znam
Cdn , nie jestem zadowolona, też nie jest za tani, a szczególnie gdy siec hce mieć go rozbudowany.
Słyszałam że symfonia jest bardzo fajna, ale nie wiem ile kosztuje.
Polecam Symfonię. Program bardzo przyjazny dla użytkownika. Cena bardzo zbliżona do CDN, a znacznie lepszy. Wróciłam do Symfonii po kilku latach (zmiana pracy) i bardzo się ucieszyłam, że mogę zdecydować na jakim programie chcę pracować (był tu okropnie stary i beznadziejny DOS-owy). Jako księgowa nie zamieniłabym go na żaden inny w tej grupie cenowej.
Kom.3 a jak z aktualizacjami, czy sie płaci ?
Jak masz wykupiony symfopakiet na rok to nie płacisz.
Za aktualizacje się płaci, ale jeżeli chodzi o FK, to ja sama poprawiam stawki VAT (w przypadku zmiany), dodaję typy dokumentów i rejestrów itp. Nie aktualizuję od 2009 roku! Jedynym mankamentem braku aktualizacji jest ręczne robienie deklaracji VAT, co i tak wolę, ponieważ wszystkiego sama dopilnuję (mam również sprzedaż zwolnioną). Polecam jeszcze raz (pracowałam na CDN Optima, to nie ta klasa. co Symfonia)!
Pracuje od wielu lat na Symfonii i jestem bardzo zadowolona. Nie znam dwóch pozostałych programów więc nie mam porównania.
Dziękuję za komentarze, pozdrawiam.
A ja polecę Rewizora - dostosowują program do zmian przepisów na bieżąco (wykupujesz roczne abonamenty). Pracowałam również na Symfonii (jest faktycznie prosta i miła w obsłudze) ale jednak bardziej przemawia do mnie Rewizor z uwagi na automatyzację pracy i również łatwość w obsłudze. CDN nie znam i jakoś nie ciągnie mnie do tego programu.
Do kom. 6 - Co Ci nie odpowiadało w CDN Optima? Ja na nim pracuję i jestem dość zadowolona.
Kom10 kiedys czytałam duzo pozytywnych wypowiedzi na temat CDN, a Ty Lippy tez uważasz ze jest ok?
Kom.9 Martyna czy to oznacza ze placisz raz za cały program a potem roczne abonamenty czy jak?co w tych rocznych abonamentach sie miesci?
Kom12 - tak najpierw płacisz za program określoną kwotę a potem raz na rok wykupujesz abonament i w ramach tego abonamentu masz dostęp do aktualizacji programu. Aktualizacje mają na celu dostosowanie programu do aktualnych przepisów (wzory deklaracji, ewidencje vat itp.) oraz poprawiają funkcjonalność programu z uwagi na wykryte przez programistów lub zgłoszone przez użytkowników błędy.
Ale tak chyba jest w większości oprogramowań.
Używam go tylko do prowadzenia niewielkich spółek, ale wydaje mi się wystarczający i zadowalający. Jedyny duży minus wg mnie to "podwójne rozrachunki" - osobno przypisane do kasy/banku i osobno podpięte do kont - to powoduje, że trzeba właściwie dwa razy "parować" zapłaty z fakturami. Ale dla większych firm jest przeznaczony CDN XL i z tego co się orientuję, to tam nie ma tego problemu.
Martyna i Lippy jeszcze raz dziękuje :)
Polecam Comarch ERP Optima zarówno w wersji online, jak i wersji stacjonarnej. Da się go dopasować, bo licencjonowanie jest modułami i stanowiskami. Możemy zdalnie skonfigurować i przeszkolić. Generalnie nie ma złych programów, są albo źle dobrane, albo źle skonfigurowane, albo wdrożenie jest niedokończone (przypadkowy brak kompetencji wdrożeniowca). Program posiada wbudowany TeamViewer, pozwalający na zdalne zalogowanie się i świadczenie usług. Dobrze skonfigurowany upraszcza bieżącą pracę. Można na nim jako biuro rachunkowe świadczyć usługi księgowości zarządczej (moduł analiz BI). Polecamy się addsoft.pl tel 502295259
Komentarz 2: ~izu | 2015-08-04 13:26:02 | 89.***.***.30 Zgłoś naruszenie regulaminu

Cdn , nie jestem zadowolona, też nie jest za tani, a szczególnie gdy siec hce mieć go rozbudowany.
Słyszałam że symfonia jest bardzo fajna, ale nie wiem ile kosztuje.

Proszę o kontakt, zdalnie postaramy się Pani pomóc tak aby program spełniał Pani oczekiwania. addsoft.pl 502295259
Komentarz 14: *Lippy | 2015-08-04 14:39:22 | 46.***.***.80

Od wersji 2015.5 (lipiec) jest w Comarch ERP Optima funkcjonalność automatycznej synchronizacji rozliczeń dokumentów z zapłatami z rozrachunkami na kontach. To faktycznie była pewna bolączka ale już nie jest. Rozliczenie powoduje automatyczny rozrachunek, rozrachunek rozliczenie, a księgowanie przenosi rozliczenie na rozrachunek.Proszę o kontakt to zdalnie skonfigurujemy 502295259 www.addsoft.pl
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.