ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Sprawozdanie Z-12, przyszło pierwszy raz, dzwonię (znalazłam kontakt)

Bo myślałam, że pomyłka a tu się okazuję,że wylosowana zostałam..Czy ktoś to robi?? czy jest formularz, który można wydrukować bo powiedziałam w GUS, że wyślę im formę papierową i nie będę instalowała żadnego programu bo nie mam informatyka. Podpowiedzcie...
Tutaj masz w pdf wzór formularza
http://form.stat.gov.pl/formularze/2015/index.htm
ja juz raz cię wylosowali to będą cię często "uszczęśliwiać" nowymi sprawozdaniami.u mnie prawie co roku jakies badanie, ale takego akurat nie mialam
A niech ich szlag i małe szlaczki...wszystko co możliwe to mnie wylosowują..a tu to jest wymagany jakiś odpowiedni sprzęt, procesor, wolne miejsce na dysku itd.. ściągnąć jakieś programy, jawy srawy..i to nie wiadomo czy do mego kompa się nadają, w sumie mam jeszcze czas ale jak zobaczyłam i zadzwoniłam no to się okazuje, że to nie pomyłka..
Agulacja, dzięki ci jutro spróbuję, bo o 15-stej kończę. Pozdrawiam..
Chciałam i próbowałam załatwić GUS, ale u mnie to samo.

Odpuściłam i nic im nie wyślę, bo jak?
Jak was wylosowali to dostałyście kod dostępu i login? bo z tego co pamietam nic nie trzeba instalowac tylko zalogowac sie na platformie
Agalucja i Jkl weszłam na druk tego sprawozdania i jest zarąbiste,ta z GUSU podpowiedziała,że jeszcze czas,niech pani się nie martwi,ale każdego pracownika należy tam wprowadzić (bez emerytów pracujących) a ja mam 30 osób i godz przepr.kody, urlopy, dalej patrzę, że za m-c X ale i za cały 2014,oddzielnie
chyba ich pogięło, po co to komu??. Zresztą dzięki,idę do domu. Pozdrawiam..
W 2014 mialam sprawozdanie, które robiło się co miesiac:)
Kod dostępu i login to ja mam od początku. Niestety sprawozdanie się nie otwiera, trzeba dodatkowych instalacji..Ale ile to roboty..
Dodatkowych instalacji nie trzeba, wpisz -gus statystyka, powinien być odnośnik - sprawozdawczość i jak się zalogujesz to będzie na 1 stronie sprawozdanie -skrót - wejdź klikając i wypełniaj, na końcu sprawdź poprawność, można jeszcze każdą stronę sprawdzać /wyświetlą się błędy/, zatwierdź i po kłopocie
DO XZ - dzięki, później wejdę na to spraw. Może źle zrozumiałam ale ta pani tłumaczyła, że trzeba każdego pracownika wprowadzić..XZ odezwę się do Ciebie jak będę to robić.. zgoda?? Pozdrawiam
Proszę
Niestety, zalogowałam się, weszłam na sprawozdania i nie otwiera się, bo należy ściągnąć i zainstalować jakieś programy...powtórka (kom.2) ale z podpowiedzi Agalucji kom.1 jest podgląd na wersję papierową i zamierzam z tego skorzystać i wysłać tak jak im obiecałam.. najwyżej zadzwonią i dopytają..Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi..
Nie instalujesz żadnych dodatkowych programów
no chyba że nie masz javy chociaz to by było dziwne
wypełniasz on-lina na stronie gus
nas znowu wylosowali po 2 latach przerwy :((( jasna chol..
chociaż Z-12 nie mam od ładnych paru lat, dobre i to :))
Czy znacie kogoś kogo GUS ukarał za nie wysyłanie do nich sprawozdań?
Wydrukowałam i czytam objaśnienia- (jawy nie mam) a któż to będzie 30 pracowników rozszyfrowywał,szkoda czasu, zrobię formę pisemną, wszyscy pracowali w X cały m-c rok również, urlopy wykorzystane, godzin nadliczb. niet, wykształcenie się napisze,premii żadnych nie będzie,kody niech sobie wstawią ja tylko napiszę co kto robi i niech się pocałują... (miałam dobre chęci ale zrobiłam jak umiałam za to chyba nie ukarają) i jeszcze wyślę poleconym za potwierdz,odb.
Od jutra zaczynam w razie co jest jeszcze termin- zapewne będą dzwonić-no to będę wyjaśniać..
Pozdrawiam (Jestem zakładem rolno-przemysłowym, więc pracowników mam różnych a tu i staże i ile w naszym zakładzie, ile na zw.lekarskim , ile na zasiłku chorob..itd..
Do C- przynajmniej na papierze nie będą wyskakiwać ci błędy, które nie przepuszczą cię dalej:)papier wszystko przyjmie, najwyżej będą cię nękać telefonami:)
To sprawozdanie jest masakra, mecze sie nad nim od tygodnia
Ja też dostałam do wypełnienia, ale doczytałam się, że sprawozdanie sporządzają wylosowane jednostki prawne, a jak ktoś jest osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą to też wypełnia, czy to też osoba prawna, może nie trzeba ....
Ja już od tygodnia odetchnęłam , wypełnione wysłane teraz z duszą na ramieniu czekam czy ktoś z GUS będzie dzwonił o wyjaśnienia
Było sporo błędów które akceptowaliśmy bo wg nas były zgodne ze stanem faktycznym
Pracowników mamy oooooo 280 z tego program wylosował 93 i dane tych 93 trzeba było cierpliwie uzupełniać
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.