ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Polećcie poduszki

Niestety, ale na tym się nie znam/Wszystkie, które posiadam są beznadziejne.
Jakieś kulki się porobiły w środku, z pierza jakoś nie wiem dlaczego, ale nie chcę.
Głowy codziennie rano trzeba myć. Źle mi się śpi, pozostałym domownikom również, w nocy wyrzucam poduszkę na męża i śpię na prześcieradle.Mąż się dusi( nie napisał testamentu:)

Nie chcę przeznaczyć po 300 zeta na poduszkę ale coś muszę kupić bo zwariuję. Nawet włosy mnie szczypią.
Macie jakieś doświadczenia z zakupach tego rodzaju? Hmmm, powinnam wiedzieć, ale ...nie wiem:( Mam tylko miejscowego Jyska i Home & You ale są przecież sklepy internetowe. Polecicie coś?
Metody , ciebie nie pytam.O żadne zdanie.Ty spisz jak Balzak:)
Też mam ten sam problem. Ostatnio kupiłam pełno poduszek ale małych z Dino bo w naszej miejscowości otworzyli. Myśle,że gdybym miała kupić to zwykłe, nie z pierza,albo owczej wełny(śmierdzi i robia się kulki)
śpię na małym jaśku z pierza lub w ogóle bez poduszki - na prześcieradle.
ćwiczyłam ten temat wielokrotnie...rozwiązałam go kupując poduszkę tempur:-))
Może to oczywiste ale zmieniaj jak najczęściej poszewki na poduszkach nie rzadziej niż raz w tygodniu
Rzeczywiście, oczywiste:)

Zxc, majątek:(
Skoro nie pytasz to odpowiem. Nie w poduszkach problem, na szczypanie włosów pomaga makijaż zawartości czaszki, z której one wyrastają
5-tak, ale warto zainwestować..z tym,że jest problem przez około 10-u dni, by się do niej przyzwyczaić (ja kupiłam taką nietypową)
Kochana Zxc. Zamówiłam na próbę poduszę z łuskami gryki+ gorczyca
zobaczymy co to jest. Zacznę od tańszych opcji:(
Słyszałam, że te z gryka sa ok.
ocenię po tygodniu spania:)
http://gryczane.pl/pl/poduszki/34-poduszka-wsypa-bawelniana-z-luska-gryki-30x50cm.html
8--nie próbowałam..ale napisz ,jak się sprawdza..
Nie omieszkam:)
Hmm. na razie kurier dostarczył. położyłam na biurko i przyłożyłam głowę. Chłodna, ale kurka, szeleści ta gryka po zbóju :))) Nie wiem, jak to będzie ze spaniem.
Zxc ,jestem po I spanku.
hmm. no nie wiem, ale szyja nie boli.szeleściło ale jak już zasnęłam to kogo to obchodziło:))
Na razie trudno powiedzieć, czy na gryce da rade spać na dłuższą metę.Po tygodniu dopisze co i jak.
II noc męczyłam się-wzięłam z powrotem poduszkę.
Ale dziś rano wstałam znowu z bólem pleców.
ścielę łózio, kładę znów "nasionka"

(jakby pamiętnik, co? Ale dam już spokój, bo zanudzam:)
Ja kupuję do spania rzeczy z firmy AMW. Nawet dzieciakom kupiłam jak wyprowadzały się na "swoje" i są bardzo zadowolone. Kołdry cztery pory roku i do tego poduszki, jaśki. Wnukom kupiłam takie obłędne też z tej firmy z takim "misiem". Są bardzo zadowoleni, bo skończyło się pocenie w nocy. A w zimie cieplutko pod taką podwójną kołderką i nie szeleści. Jestem zadowolona.
Stokrotko, gdzie kupiłaś?
Ja kupiłam na allegro jest masa poduszek i kołder tych z firmy AMW. Tylko ja kupuję te z serii cztery pory roku kołdre 200x220, a poduszki jaśki z serii program zdrowie seria clinic, albo medical albo medical frotte. Są bardzo dobre, na lato kołdrę rozpinam i śpimy pod jedną cieńszą, a na zimę łączę. My mieszkamy w swoim domu więc może nie jest tak ciepło ( tzn. taka duża temperatura w zimie jak w blokach) ale jest bardzo ciepło pod tymi kołdrami i na poduszkach naprawdę nie poci się człowiek. Dawniej spaliśmy na puchowych i na pierzu i to była masakra w porównaniu do tego co jest teraz. I w dodatku nie ma w sypialni żadnego pierzu jak się trzepnie taką kołdrą czy poduszką. Musisz sprawdzić na allegro ceny i zobaczyć jakie są ceny z dostawą, ja zawsze szukam najbliżej miejsca zamieszkania, bo czasami można samemu odebrać towar i wtedy nie ma kosztów dostawy.
Ja zawsze kupuję w tym sklepie bo to jest Tarnów i mam na miejscu:http://allegro.pl/koldra-medical-4-pory-roku-180-200-medyczn
Poza tym polecam stronę : http://www.amw.pl/ i tam można dużo poczytać naprawdę. Pozdrawiam.
Już wczoraj znalazłam ich stronkę i troszkę ją "podeptałam"
Czytałam również opinie o ich podusiach i co niektórzy mówią, że są za wysokie. To prawda?
Poduszki nie należą do niskich to prawda, ale po kilku spaniach się rozkładają na boki. Poza tym każda ma zamek z boku i można wypełnienia troszkę odebrać i gdzieś sobie zachować. U mnie córka tak zrobiła i za około pól roku dodała ten wkład z powrotem mówi, że jest w "porzo". Bardzo jest zadowolona, a dawnej spała tylko na jaśku lub obok. Teraz mówi ze jest bardzo zadowolona, a w październiku minie trzy latka jak wyszła za mąż i poszła na swoje śmieci. Można naprawdę sobie dopasować, ale jest to produkt antyalergiczny i można to prać w pralce co jest bardzo dogodne. Ja to jaśki piorę raz na kwartał w pralce i nic się im nie dzieje. Poduszki też prałam tylko trzeba je zrolować i jest naprawdę w porządku i potem z nimi na wiatr.
Umiesz zachęcić:))
Spróbuję.
Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za te wyczerpujące i pomocne komentarze.Są one dla mnie nieocenione.Choć to tylko poduszki, ale pół życia człowiek na nich" spędza więc muszą być dobre
Kołdry z "Cztery pory roku"
a poduszki z jakiej serii?
http://www.amw.pl/offer/?cat=184
Poduszki z serii: Program zdrowie seria clinic, medical lub medical frotte. Sa tam jeszcze wyroby rehabilitacyjne np. wałki pod głowę jak ktoś potrzebuje, poduszki lędźwiowe itd. Ale to już indywidualna sprawa. Pozdrawiam.
No to już jestem "w domu"
Dziękuję bardzo Stokrotko:)
Zamówiłam Stokrotko:
Poduszka Medical® Frotte® - Poduszka Medical Frotte 70/80 1000g (Biały)
3421 1 szt. 8% 44,00 PLN
2. Poduszka Medical® Frotte® - Poduszka Medical Frotte 40/40 250g (Biały)
3419 1 szt. 8% 13,00 PLN
3. Poduszka Medical® - Poduszka Medical 50/60 450g (Biały)
Najwyżej będę Cię ganiać:)))
No to dobrze, że się na coś zdecydowałaś. Gratuluję.
Stokrotko, dziś się wyśpię:)
Autorka postu zamiast głowy ma poduszkę.
I chyba tylko taką dekoracją jej tułowia można tłumaczyc to przynudzanie.
Nie czytaj, jak się nudzisz.

nie ma tu nic dla ciebie, nie gra tu żadna muzyka poważna więc nie zmuszaj się, Balzaku:)
Jak tam podusie, bo aż się boję.
Jestem zadowolona:) są spoko. Śpię i się wysypiam. Poduszka z gryki leży na fotelu jako podpórka:))))
Dobry i tani wybór. Masz u mnie kawę:)) Tylko przyjedź nad morze.
Bardzo mnie to cieszy. Tak po prostu miłych snów./////
Dzięki Stokrotko:)
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.