ARCHIWALNY TEMAT FORUM

300 plus

Kiedy pierwsze wypłaty? I czy już ruszyły?
Tak z ciekawości z jakiego tytułu ma być te 300 zł wypłacane?
Dobry start
Rok temu wypłacali 18 lipca w tym roku nie ma jeszcze informacji kiedy rusza wyplaty.
Mam wiadomość że dzisiaj już są pierwsze przelewy z datą na 20lipca . Osoby którym nie wskoczyła data a mają księgowanie rano dostały już wypłatę 300plus
ZUS zawsze przelewa pieniądze dzień wcześniej czyli data jest na jutro. Niektórzy mają datę na jutro inni nie mają a dostały przelew rano , czasem tak się zdarza. Pozdrawiam.
Nie ma nawet daty na pue zus kiedy wyplaty
Nie ma żadnej wiadomości .. wniosek składny 1 lipca ... slask
Dębica, Kamień, Wodzisław i Rybnik .. nie ma żadnych informacji ..ktoś ma ? Może Warszawa wie więcej ? Czy może przez wybory nie mają czasu ..
Mam odpowiedź z ZUSu że wypłaty ruszą pod koniec tygodnia...
Ciekawe czy rusza?
Nie określili ściśle którego miesiąca..
Ale jest nadzieja ..póki co i tak nie mam odpowiedzi czy wniosek przyznawano, składałam przez bankowość.
Przyznano ^
Dajcie znać jak coś dostaniecie...
1.07 jedni już dziś dostali a inni z tą samą datą i nic
3.07.2023 data złożenia wniosku
czy ktoś już dostał wypłatę?
niby wyczytałam że zus ma 5 dni na wypłate od daty przyznania świadczenia
"Kiedy otrzymam wsparcie

Jeśli złożysz wniosek do końca sierpnia, pieniądze otrzymasz najpóźniej 30 września 2023 r. Jeśli wniosek złożysz później, świadczenie wypłacimy w ciągu 2 miesięcy od dnia złożenia wniosku wraz z dokumentami."
Powyższe ze strony ZUS.
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu „Dobry start"
§ 29. Ustalenie prawa do świadczenia dobry start oraz wypłata przysługującego świadczenia następuje w terminie
2 miesięcy, licząc od dnia złożenia wniosku wraz z dokumentami, przy czym w przypadku wniosków o ustalenie prawa do
świadczenia dobry start złożonych wraz z dokumentami w lipcu lub sierpniu ustalenie prawa do świadczenia dobry start
oraz wypłata przysługującego świadczenia następuje nie później niż do dnia 30 września.
No niby maja.czas ale i tak wyplacaja szybciej.ta babeczka mowila z zusu wczoraj.ze pod koniec tyg rusza wyplaty 300 plus
No pewnie, ze wiele osób otrzyma wcześniej, ale to nie działa tak, że mają 5 dni na to (patrz kom. 16). Swoją drogą skąd ta informacja?
Złożyłam 1.07.2023 wypłatę mam na 21.07.2023
Witam. Pani Agnieszko (komentarz nr 22) jaką ma Pani datę przyznania świadczenia?
Swiadczenie przyznane a brak daty wyolaty
Ja myślę, że wyplata powinna być dzisiaj, dla osób które złożyły wniosek najwcześniej. Skoro do końca tygodnia pierwsze przelewy ,to pierwsze powinny być właśnie dziś, bo zus zawsze wysyła dzień wcześniej, tymbardziej ,że jutro piątek.
Datę przyznania mam z 18.07.2023 do kom.23
Tak mają czas 5 dni na wypłatę od czasu decyzji gdzieś to było oficjalnie napisane..
Na pue zus mam.ze swiadczenie przyznane wniosek obsluzony ale decyzji nie.mam i terminu wyplaty tez.nie..
Też mam datę przyznania to jest decyzji 18.07.
Skoro ruszyły przelewy to pozostaje czekać ale przed weekendem powinno być, na chłopski rozum .
Zazwyczaj jest po 12.00
Oczywiście różnie bywa i są różne sytuacje, mają ogólny przyjęty bezpieczny termin... ale zawsze było szybciej .. "zawsze" no program prosperuje dopiero od 3 lat ... ale kto złożył wniosek na początku lipca to zazwyczaj miał już pieniądze do sierpnia i mógł spokojnie kompletować wyprawkę czy tam inaczej sobie rozplanować wydatki ..
Jeśli świadczenie przyznane i wniosek obsłużony to nie musi być daty przelewu.
Może być wcześniej a data wskoczy po przelewie do kom 28
Nie mam decyzji tylko że świadczenie przyznane i data wypłaty 20.07.2023 więc czekam na chwilę obecną cisza
Informacje na email otrzymałam wczoraj (19.07) o godzinie 23.00, na profilu świadczenie przyznane, wniosek obsłóżony,ale nie ma daty pisma i daty wypłaty
A kiedy pani składała ?
jestem ciekawa czy jak składałam 3 lipcz to mogę liczyć na wypłatę w tym tygodniu
13.07 otrzymałam info że świadczenie przyznane
Paula ja składałam 3 lipca a 15 dostałam że świadczenie przyznane
To powinny być już wypłaty wg mnie
Właśnie dostałam przelew z Zus
Kom.do 37 a na kiedy miała pani mieć wyplate
Do komentarza nr 35 Pani Ani
Dostala Pani powiadomienie na stronie ZUS kiedy wypłata?
Tak miałam że na dziś czyli 20.07
Czy któraś z Pań dostała pieniążki bez powiadomienia w zakladce ZUS kiedy ma nastąpić wypłata? ( tylko powiadomienie o przyznaniu?)
Dołączam sie do pytania z komentarza 41
Wydaje mi sie zebdopiero po otrzymaniu decyzji dostaniemy... Moja siostra.dostala o 23godz decyzje skladala 1 go ja.tez 1.go skladalam i nie mam decyzji tylko powiadomienie.ze przyznane.
Ja skladalam 1.07 decyzja 18.07 w zakładce wypłata brak terminu i przelewu
Ja składałam wniosek 1 lipca . Nie dostałam ani decyzji ze przyznane ani nic .
Robią jak chcą napewno nie w kolejności.
Witam ja tez składałam 1 lipca i to w nocy heh ,18 lipca dostałam decyzje ,ze przyznano… ale w zakładce wypłaty niestety nie mam jeszcze dnia kiedy to nastąpi
ZUS w wypadku tego świadczenia nie wydawał decyzji o jego przyznaniu i chyba nadal nie wydaje (wynika to z przepisów). Przesyłał (i chyba nadal tak będzie) tylko informację o jego przyznaniu. Z tego co widzę to w tej informacji nie było podawanej konkretnej daty wypłaty świadczenia, ale tylko ogólna informacja o datach w jakich jest ono wypłacane zgodnie z przepisami.
Ja też sprawdzałam w poprzednich latach nie było decyzji tylko informacja o przyznaniu
Jedni 3 składali i mieli dziś przelewy a drudzy składali 1 i daty nawet nie mają kiedy będzie
To jak w maszynie losujacej
Ja składałam 02.07 , i mam przyznane ale co do wypłaty to jeszcze zero informacji . Jest ktoś kto też składał 2go i ma może informacje o wypłatach ?
ZUS zgodnie z przepisami to świadczenie wypłaca bez wydawania decyzji, tak więc wątpię, aby ktoś otrzymał decyzję o jego przyznaniu. Zapewne jak u wszystkich była to informacja, a nie decyzja. No, a na tych informacjach nie ma konkretnej daty kiedy świadczenie będzie wypłacone.
Ja składałam 1 lipca i przyznano 18 lipca .
Również zero terminu wypłaty na pue do teraz .
Podejrzewam ,że bez tego nie będzie przelewu do jutra ...
Czy ktoś jeszcze dostał dziś przelew? Wniosek złożyłam 1.07.
Zazwyczaj właśnie data jest podana tydzień przed wypłata , tak jak np. na 500
Wniosek składany 1.07 termin wypłaty na 21.07 na pue
Komentarz 57 Pani Ilona...
A kiedy dostała Pani powiadomienie w zakładce o terminie wypłaty i przyznaniu świadczenia?
Do kom57 a kiedy pojawiła się data wypłaty bo ja też składałam 1.07
Wniosek złożony 01.07.23 świadczenie przyznane 19.07.o godzinie 03.45 ( ciekawe jaki ZUS tak pracuję). Nadal zero informacji o wypłacie a skoro skladalismy na początku lipca w pierwszej kolejności powinny być przelewy. Coś tu jest nie tak
Dzień wypłaty w nocy a na e-mail że został przyznany przed chwilą
Pani Ilono co oznacza dzień wypłaty w nocy?
Wieczorem patrzyłam na aplikację i nie był podany dzień wypłaty przy wniosku a rano juz był podany . Więc w nocy się to zaktualizowało
Składałam wniosek przez bank 1 lipca decyzja tydzień temu. Ale też zero info na temat terminu wypłaty i daty pisma. Ciekawi mnie czy jest ktoś kto otrzymał już wypłatę bez tych info na epuap? I czy kolejność jest o 1 lipca czy to loteria bo już się gubię, są osoby które składały później i już mają?
W nocy na kiedy wyskoczyła pani data wypłaty?
Witam czy ktoś może dostał już pieniądze z ZUS
No właśnie kto dostał już przelew z datą 1 lipca złożenia wniosku
Wydaje mi sie że terminy wypłaty są wybierane losowo tak jak to było przy pierwszych terminach 500plus i data złożenia wniosku nie ma nic do tego. Ja składałam 2.07 informacja o przyznaniu 19.07 baaaardzo puźno w nocy a na pue nadal brak terminu wypłaty
To co ma na celu składanie np od 1 lipca jak wypłaty i tak są losowo, bez sensu.
Ciekawi mnie czy ktoś dostał przelew bez info na pue zus terminu wypłaty
Hej i są już jakieś jakieś wypłaty potwierdzone bez podanej daty na pue ??
Ja nic nie mam.. jedynie pisze mi że wniosek został obsłużony ..
Składane 1 lipca ...
Zauważyłam jedną tendencje... kto ma kartę dużej rodziny to już dzisiaj dostał jak składała 1 lipca ...
Ja mam kartę dużej rodziny składałam 1 lipca i nie mam :)
Ja mam i nie mam a mam karte
No to widocznie moja teoria legła...
Szkoda że tak trzeba czekać ...
A to może dostaniecie jutro albo w poniedziałek ... ja karty dużej rodziny to pewnie poczekam do końca miesiąca ... i chyba pierwszy raz tak długo..
Tak może
^ nie mam karty dużej rodziny ^ zjadłam wybaczcie
Ja mam karte duzej rodziny skladalam 1.07 i nic nie mam , tylko napisane obsluzony i przyznane
To tak jak ja
Składane 1ego i nic aby obsłużony. A koleżanka składała 1ego też obsłużony zero innych informacji i dostali)ła dziś.
Wniosek składany 2.07. Informacja o przyznaniu świadczenia 19.07. Wczoraj na pue do puźnych godzin wieczornych nie było daty wypłaty a ni daty pisma. Dziś rano sprawdzałam to pojawiła sie tylko data pisma a daty wypłaty brak :(
Kto jeszcze dostał bez żadnych terminow
Ja ma datę pisma z 19.07 a daty wypłaty dalej nie ma a niektórzy już dostali śmieszne jedni wczesni j jedni później a niby jak szybciej się złoży to szybciej się dostanie
Skladany 1 go data pisma.z 20 tego .. Terminu wyplaty brak moze w przyszlym tyg cos bedzie wiadomo. Bo wydaje mi sie ze bez daty wyplaty ... To pieniedzy nie bedzie
Jeśli ktoś dziś dostanie bez daty wypłaty na pue to piszcie ;)
Będę sprawdzać, bo nadal drak daty przelewu. Ale jeśli po 12.00 nie będzie, to już nie będzie na pewno .
Będę sprawdzać, bo nadal drak daty przelewu. Ale jeśli po 12.00 nie będzie, to już nie będzie na pewno .
Skąd Wy bierzecie te daty?Ja mam tylko że przyznane.
W Szczecinie ruszają dziś wypłaty i w pierwszej kolejności dostaną osoby które mają datę wyznaczoną. Liczy się dzień złożenia wniosku późniejszych nie biorą pod uwagę do przelewu. Poza tym zus ma czas do 30.09 więc jest czas
Chyba powinno być że w pierwszej kolejności dostaja ci którzy złożyli najwcześniej a nie ci co później już dostają a ci pierwsi jeszcze nie mają nawet daty
Ile czekaliście aż data się pojawi? Mam obsłużony, decyzja pozytywna ale daty wypłaty brak od kilku dni, ogólnie nawet brak daty kiedy była decyzja, na podglądzie wydruku jest tylko data drukowania, czyli zawsze obecna
Mi wskoczyła data na 24 lipca ... a składałam 1 lipca
Dzwoniłam do zusu.
Bez daty na pue nie ma wypłaty.
Więc jeśli nie ma daty ,to na pewno nie będzie przelewu
Kom. 96
Dziś Pani wskoczyła data?
Do kom96
A kiedy wskoczyła Pani data
Po 8:00 rano
Do kom 96. Kiedy Pani wskoczyła data??
Do komentarz 100. Z kiedy miala Pani informację o przyznaniu świadczenia? Pozdrawiam
Nie do końca z tym co mówią w ZUS się zgodzę, w poprzednich latach nie miałam podanego terminu, a pieniądze były na koncie. Myślę, że wypłacają wg kolejności wpływu wniosków, a termin wskoczy po przelewie. Jest na stronie napisane obsłużony, prawo przyznane i to najważniejsze, pozostaje cierpliwie czekać, kto ma datę, jest w bardziej komfortowej sytuacji :)
Do kom 103 się zupełnie zgadzam. Mi data pisma i data wypłaty wskoczyła w zeszlym roku jak już miałam pieniądze na koncie.
To jest różnie
Dzień dobry chciałabym się spytać kiedy dostanę odpowiedz czy mi przyznano bo składałam wniosek 1 lipca przez bankowość elektroniczna
Jeśli wniosek był prawidłowo wypisany, to na pue ZUS już powinna być decyzja. Proszę się zalogować i zerknąć.
Ja od 17 lipca mam status przyznany ale daty wypłaty brak
wniosek składałam 3 lipca
No ja nie wiem czym oni się tam kierują w tym ZUSie.. czy datą, godziną czy może w pierwszej kolejności szły wnioski co wskoczyły im 3 lipca bo 1 lipca to była sobota i zaczynali od poniedziałku ...W każdym razie dobrze że przyznali, szkoda mi tych ludzi co faktycznie czekają i na przykład dostaną w połowie sierpnia .. nie czarujmy się ale wtedy te artykuły szkolne są przebrane ..
Ciekawiej tylko czy faktycznie wpłynie mi na konto w poniedziałek czy może dzisiaj jakimś cudem ..
W tym roku obsługa świadczenia dobry start byle jaka
Jakiś bałagan się wkradł
Bella ,dokładnie.
10 wyplaty a artykuły będą przebrane.
Na początku lipca jeszcze nie było tyle w sklepach na nowy rok szkokny .
Także zus się nie popisał
A ja znam taką osobę która rachunki zaległe opłacić musi i czeka niecierpliwie na te pieniądze. Jeśli jest rodzeństwo z niewielką różnicą wieku a placak czy piórnik w dobrym stanie to po co kasę wydawać. Tak czy siak z zusem zawsze były kłopoty. Mi uszczerbku na zdrowiu długo nie chcieli wypłacić a byłam po komisji.
Ja dostałam decyzje 19.07 o godzinie 23.16 a brak daty kiedy bezzie wypłata
Dokladnie coś w tym roku nie zagrało jak powinno. Z tego co Panie piszą to już osoby z datą 3.07 dostały przelewy Panie z 1.07 część dostała, część nie...
Uważam że w momencie przyznania powinna być odrazu z automatu nadana data wypłaty.
Nie byłoby takich sytuacji...
Nic pozostaje Nam czekać..... Pozdrawiam.
Pani prezes ZUS POINFORMOWAŁA ŻE 60 MLN POSZŁO NA KONTA WNIOSKODAWCÓW
KOLEJNE W PONIEDZIAŁEK
Nie sądzę, aby był problem z ZUS, termin wypłaty jest jasno określony w ustawie, płacą wcześniej z korzyścią dla nas , ale równie dobrze mogliby to zrobić na koniec sierpnia. Taka nasza bolączką, że jesteśmy niecierpliwi:) a rachunki cóż, pieniądze mają być na inny cel, więc Zusu nie interesuje niezapłacony prąd czy inne sprawy ....
Czy ktoś dostał dziś już przelew
Niestety nadal brak przelewu i daty
DOŁĄCZAM SIĘ DO PYTANIA CZY KTOS JUZ DZIŚ MA WPŁYW NA KONTO?
Witam wszystkich ja składałam 2.07 przez pue bo przez bankowość elektroniczna się czeka dłużej doświadczyłam tego w pierwszym roku programu a data wypłaty wskoczyła mi dopiero dziś rano a informacje o przyznaniu świadczenia miałam w niedziele 16ego pozdrawiam
DO KOM 122
A DATA WYPŁATY NA KIEDY?
Do kom122
Wypłata na kiedy? Skaldalam 1.07 przez pue i nie mam ani przelewu ani daty wypłaty smieszne
Składałam 02.07 decyzja o przyznaniu widoczna na profilu 18.07. Termin wypłaty pojawił się dziś rano na 24.07. Może pieniądze dziś wpłyną. Pozdrawiam
W ubiegłym roku odbywało się to szybciej. Składałam 1.07 a 20 miałam już na koncie w tym roku trochę wolniej to idzie
Przed chwilą się logowalam na Pue ZUS i do teraz nie mam żadnej odpowiedzi a wniosek prawidłowo był wysłany 1 lipca
Rok temu mi wypłacili 21 lipca a w tym roku jeszcze nie mam żadnej odpowiedzi chociaż prawidłowo wypełniłam wniosek i 1 lipca
Wlasnie dostalam przelew.wniosek skladany 1 lipca.na pue nadal widnieje brak daty wyplaty
Ja wysłałam 2 lipca , pismo mam z 20 lipca i nie mam daty przelewu .
Do kom 124 na 24.07 czyli w poniedziałek
Do kom 125 to tak samo jak u mnie tyle że mi prawo przyznali 16 ego ale datę mamy taką samą i też dzisiaj rano dopiero się pojawiła daj znać jak Ci wpłyną ja też napisze jak coś bo może czasami w poniedziałek dopiero być przelew zobaczymy
Do kom 132 no może być też w poniedziałek. Jak wpłynie to dam znać.
Do kom 125
Gdzie jest napisane którego wpływ?
No i dostał ktoś dziś?
Z tego co sprawdziłam w historii banku w ubieglym roku miałam przelew tego samego dnia co jest data na pue czyli przelew jest robiony tego samego dnia co data nie dzień wcześniej tak jak np 500+ czyli jak ja mam datę na 24ego to tak będzie przelew ☺️
Do kom 134 Kinia musisz wejść w pue szczegóły wniosku zaznaczyć tego roczny wniosek kliknąć na dziecko i na dole masz data wypłaty i zwrotu wejdź w to i Ci sie wyświetli data wypłaty
Dzien dobry.
Czy któraś z Pań ma przyznane świadczenie składane 1.07 z datą pisma 19.07 ale brak terminu wypłaty i dostała już przelew?
Wniosek złożony 01.07 decyzja o przyznaniu 18.07. W zakładce brak daty wypłaty i brak przelewu
Ja nie ale ja składałam 03.07
Te wypłaty to jakaś czarna magia płacą jak chcą z tego wychodzi u mnie też dalej nic decyzja z 18.07 wniosek 1.07 brak daty wyplaty
Ja składam.2 i mam decyzję i zero wpłaty i zero daty wypłaty.. To.jakaś masakra ....
Ja składałam 1-go. Z 18 jest decyzja, wniosek obsłużony i przyznane. Brak danych o wypłatach.
Ja mam wypłatę przy ana na24 lipca to kiedy mogę się spodziewac
Dostał ktoś przelew dziś??
Do komentarza 144 Pani Kasia
Jeśli na 24.07 to przelew napewno bedzie w poniedziałek. Mam pytanie... Kiedy składała Pani wniosek i na którego dnia była wiadomosc ze przyznali?
ZUS robi sobie jaja składałem wniosek 4 lipca obsłużony 10 przyznane 17 zero jakis dat pism czy wypłat pani w ZUS oddział powiedziała ze data wypłaty się wyświetla po przyznaniu a ja nic nie mam jak jej to pokazałem to wymówka ZUS ma czas do 30 wrzesnia a ja mam wirus na tel ze nie pokazuje masakra jak to działa i jak mnie potraktowali w ZUS skargę oczywiscie zlozylem
Ponawiam pytanie dostał ktoś dziś przelew? Pozdrawiam
Wniosek złożony 03.07, odrazu obsłużony, przyznane. Brak pisma i daty wypłaty. Na koncie też nic nie ma. Województwo lubuskie.
Nic nie ma, poza przyznane i obsluzony
A czy ktoś dostał już wypłatę bez informacji systemie pue ?
Ja tez składałam 1 wniosek obsłużony 18 ,decyzja na maila przyszła dzisiaj o przyznaniu a na pue zus ani daty decyzji ani daty wyplaty
Do 146 składałam 1 lipca o 8 rano wczoraj mi o 19 wskoczył termin na 24 lipca
Kpina z rodziców, po kij składać wcześnie jak jest totalny bajzel. Oni mają czas. Nic nie weszło, zero informacji. Wszystko zatwierdzone bez daty wypłaty a co oni się na weekend będą wysilać.... Porażka
Nie ma się o co wściekać bo wyraźnie ZUS podaje, że na wypłatę mają 2 miesiące.
Do kom 155.
Tu nie chodzi o to ile mają czasu na realizację bardziej o to, że kolejność wypłat jest losowa zamiast wypłacać zgodnie z data złożenia wniosku. Ludzie wypełniający wcześniej dostaną później niż Ci składający wnioski wcześniej. Dlatego w pełni rozumiem rozgoryczenie niektórych.
* niż Ci składający wnioski w pozniejszym czasie miało byc powyżej. Wyszło z mojego komentarza trochę masło maślane.
Moja mama pracuje w płatnościach ZUS. Powiedziała że wniosków jest tak dużo a ZUS nie dostał nawet połowicznej kasy na wypłaty ... Rząd zawodzi...
Do kom158
To dlatego wypłacają losowo ? Bo nie mają pieniędzy! Chyba powinno być w kolejności złożenia a nie ci z 2 i 3 mają albo będą mieli w poniedziałek a ci z 1 ego czekają
Złożone 2.07 informacja o przyznaniu świadczenia 19.07. Na pue daty wypłaty dalej brak
Mnie się wydaje, że istotny jest identyfikator źródłowy. W poprzednich latach jeden zaczynał się od 2(milio....) i miałam wcześniej bo 21 rok 2022 zaczynał się od 34....., już dostałam 22
Wiec teraz jak mam 44..itd milion to kasa wejdzie gdzieś w przyszłym tygodniu. Teoria rodem z filmu. Znajoma z późniejszej daty Dostała wczoraj. Trzeba czekać.
Mi się wydaje ze to jak w lotto w tamtym roku zlozylem 24 lipca i dostałem 23 wrzesnia w 2 miesiącach się zmieścili wiec trzeba miec szczęście dostać wczesniej a z drugiej strony jak by na wille i swoje fundacje łącznie z rydzykiem nie dawali tyle mln to kazdy by dostał szybko ale przecież rząd dba o rodaka
Moja siostra składała 10! Nie ma nic na pue. Pieniądze dostała wczoraj!.
Ja składałam 1 ego ,decyzja i przyznanie 18 ego lipca .daty brak na pue ,czyli nie ma co się spodziewać przelewu jutro ?
W sensie w poniedziałek ( bo jutro niedziela )
U mnie na PUE jest info z dzisiaj, że wypłata będzie 25.7. Wnios3k zakładałem 1-go lipca.
U mnie nadal zero daty .
Moja siostra tez dzis dostala ze 25 wyolata a ja jeszcze cisza a tez 1 lipca skladane
Do kom nr 168
A którego Pani siostra dostała potwierdzeniw pisma (że przyznano świadczenie)?
169 17 dostala ze obsluzono 19 dostala.powiadomienie.ze przyznano w wiadomosci a dzis po 8 rano miala termin wyplaty
Wydaje mi sie ze losowo wybieraja.tak.jak 500 plus przeciez z siostrami rowno skladalam.jedna ma na 1 druga na.7 ja.na.13 tego wiec tu tez tak.jest...losowo wybieraja mam nadzieje ze po niedzieli i my bedziemy miec termin
Wniosek złożono 1.07.data pisma 19.07.dzis sobota wyskoczyła wypłata na dzień 25.07
Złożone 1-go.
Decyzja o przyznaniu 18.07. brak danych o wypłacie .
Ja składałam 2go ,przyznano . Ale dalej brak daty pisma , wypłat. W 2022r składałam 1go a pieniądze na koncie miałam już 19go. Także bardzo szybko a teraz masakra , okolice Szczecina.
Witam dostał ktoś termin wczoraj lub dzis
Nadal cisza, potwierdzenie ze obsłużony i świadczenie przyznane minimum od -19. Nadal cisza
Robią z ludzi idiotów
Złożone 2.07. Na pue jest tylko data pisma 19.07, daty wypłaty dalej brak.
Ja nie wiem jak oni płacą..... dziś rozmawiałam z sąsiadką. Składała 3.07(ja składałam 2.07) date pisma ma z 19.07 tak jak ja a w piątek dostała przelew.... i na pue nie ma daty wypłaty a przelew dostała a ja dalej nie mam daty wypłaty i przelewu
Tez u mnie nadal cisza w sobote moja siostra dostala.date na 25 a ja cisza
Do kom 179 babka z zusu mowila ze musi byc data bez daty nie ma przelewu
Do kom 181 najwyraźniej babka Zus powiedziała teorie a praktyka wygląda nie co inaczej.... kilka kom było już że pieniądze wpłyneły bez daty wypłaty...
Nie ogarniam Zusu i ich polityki wypłat. Składałam 01.07 na pue mam jedynie info o przyznaniu świadczenia, brak daty dokumentu a tym bardziej wypłaty
Robią tam gdzie ludzie mają na jedno dziecko żeby było że tyle wniosków obsłużyli haha
Ja składałam 13 lipca a 20 lipca miałam na koncie. Na zus pue żadnych informacji na ten temat. Wysyłają loso pieniążki.
Do kom185
A miała Pani termin na kiedy czy odrazu przelew
A właśnie jest tu ktoś kto dostał przelew na więcej niż jedno dziecko??
No właśnie
Dwoje dzieci. Napisalam że żadnego info na pue nie było. Oni losowo wysyłają.
To smieszne bo nie po to człowiek składa żeby dostac na koncu
Do kom. 185
To najwidoczniej trzeba składać później a nie na samym początku. Bo jak pierwszego dnia wpłynie im mnóstwo wniosków to robi im się bałagan.
Dlatego właśnie nigdy nie składam z wszystkimi od momentu możliwości składania wniosków.
Wszyscy piszą o tym samym. Ale konkretnie to i tak nikt się nie wypowiada. Są przecież wypłaty bez daty. Wiele razy już tak było. Np dajmy na to rko. Wypłacili a dopiero wskoczyło. Czy 500 plus. Ja np mam na 18. Data wchodzi mi dopiero 16 a dostałam 15 wiele razy
Moja siostra składała 16, daty wpływu środków nie ma na pue !. Generalnie nie ma nic żadnego pisma potwierdzającego! pieniądze dostała w piątek . Ja składałam 1 lipca. Nie mam nic
Nadal cisza! Ci z 10i później mieli wypłaty a Ci z początku miesiąca.... Cóż czekamy i czekamy..., co to za balagan
Składałam 1, przyznane 19 i cisza. Ja nie wiem, może to zależy jak urząd w danym mieście się się tym zajmuje może.
Ja myślę że im później tym lepiej oni myślą że jak ktoś składa na samym początku to mu brak na coś innego a nie na wyprawkę. Tak że dostaniemy na koniec sierpnia haha.
A ja myślę, że mają bałagan totalny! Rok temu było ok. Poza te pieniądze ledwo wystarcza na plecak i przybory.
To automatycznie idzie, nazwiskami albo nie wiem już ale sensu nie ma co składać wcześnie wniosku.
W sierpniu wiadomo, ceny w sklepach papierniczych będą podniesione na miesiąc przed rozpoczęciem szkoły....
A gdzie można sprawdzić czy jest wpisana data wypłaty. Bo ja nigdzie nie mogę znaleźć
Dostał ktoś przelew datę wcześniej niż jest podana na pue
Dostał ktoś przelew datę wcześniej niż jest podana na pue
Ja mam datę przelewu na dziś, mam nadzieję że przelew będzie...
Taka odp dostałem z ZUS
Dzień dobry,

W odpowiedzi na Pana maila informuję, że jeśli wniosek zostanie złożony do końca sierpnia, pieniądze zostaną wypłacone najpóźniej do 30 września 2023 r. Kolejność złożenia wniosku nie ma wpływu na realizację wypłaty świadczenia.
Wiolka32
Kiedy składałaś wniosek?
Co do zasady,wychodzi na to,że te ostatnie wnioski rozpatrzone są jako pierwsze
Chciałam się spytać kiedy wypłaty z 1 lipca
Do kom 203.
Ja również dzwoniłam i Pani powiedziała że jest decyzja i przyznanie ale nie ma daty przelewu ale napewno wyplata będzie szybciej niż do 30 września i oni nie robią przelewów w kolejości ,to system wysyła ,ja składałam 1 lipca, przyznanie 18 ego lipca .Nie mówią nam jak to wygląda, odpowiadając wymijająco a wszędzie można wyczytać, że im szybciej złożysz wniosek tym szybciej przelew. Rok i dwa lata wstecz już dawno miałam pieniądze.
Jedni dostają bez daty wypłaty, drudzy z datą wypłaty, trzeci którzy składali w połowie lipca już dostali pieniądze...... to jest jedna wielka loteria, zostaje nam tylko cierpliwie czekać.
Warszawa - moja znajoma złożyła 6.07 . Pieniądze dostała już 20.
Ja składałam 01.07 i cisza jak była tak jest
Do kom 204 wniosek składałam 2 lipca, w piątek rano pojawiła się informacja z datą wypłaty na 24.07.
Znajoma pracuje w moprze. Działa to na tej zasadzie że napływają wnioski np. Z miesiąca lipiec, które sa oddzielone od wniosków ktore wpłyną w sierpniu. Te z miesiąca lipiec Mają określoną datę konieczności wysłania przelewow, czyli na ten moment 30 września. Nie można
żądać wcześniejszej realizacji przelewu - Mają termin. Wnioski rozpatrywane są losowo przez dziesiątki osób tam pracujących. Mają się wyrobić w czasie i tyle. Dla rozwiania wątpliwości - możecie dostać wcześniej ale nie musicie.
Co ważne, bo każdy pyta. Przed wysłaniem dofinansowania nie musi być podana data na pue.
Najgorszy bałagan robią wnioski złożone na "hura" - czy te złożone od razu gdy nastąpiła taka możliwość.
Składałem 4 lipca i nie mam ani daty pisma ani daty wypłaty pisze tylko obsłużony i świadczenie przyznane
Jest to loteria ale po co mówią ze wnioski są wypłacane w kolejności zgłoszeń rok temu składałem 24 lipca a wypłatę dostałem 23 wrzesnia
Nie ma reguły trzeba miec szczęście w losowaniu
Czy ktoś kto miał datę wypłaty na dzis 24/07 dostał już przelew?
Niestety jeszcze nie mam nic... Może po 12 wpłynie
Ja nawet nie mogę od rana się zalogować na ZUS , za dużo ludzi sprawdza daty i mają awarie?
Do kom 210 z całym szacunkiem mops i ZUS dwie różne instytucje ZUS jak ma wypłacić to robi to i z dużym wyprzedzeniem nie czekają do ostatniego dnia jak mops któremu się zwyczajnie nie chce bo mają czas z mopsu zawsze jest przelew na ostatni dzwonek jak już muszą ZUS im zabrał robotę 500+ i jeszcze biedaczki są zmęczone tylko płoty i kawki to jest ich robota taka jest prawda o mopsie tam się zawsze slyczy mamy czas do tego dnia i tyle brak słów
Kochani mam datę na dzisiaj na pue i kasa jest na koncie sprawdźcie u siebie
Ja miałam datę na 21 lipiec a pieniędzy nie mam
Mam datę wypłaty na dziś. Ale przelewu nie ma jeszcze.
Do kom 218 jaki bank? Bo ja jeszcze nie mam
Do komentarz 218. Kiedy Pani składała wniosek i kiedy pojawiła się data wypłaty na pue? ;)
Ja dziś dostałam przelew zero decyzji terminu składałam 2
Zero informacji, brak daty, pism czegokolwiek. Wniosek złożony przez ZUS, obsłużony, przyznany i co dalej mija prawie miesiąc od złożenia. Nawet dodzwonić się nie można. Paranoja totalna.
Wniosek składałem 1lipca wszystko ok decyzja jest ale kasy brak więc dziś zadzwoniłam do zusu i pani mi powiedziała że pieniądze przelewają codziennie i nie musi być daty przelewu .
Czyli wychodzi na to ,że wszyscy dostają oprócz tycj co składali 1 ego lipca.
..
Ja składałam wniosek 1.07.2023 , informacje o przyznaniu świadczenia dostałam 18.07.2023 , do tej pory w pue ZUS brak daty wypłaty. Koleżanka składała 4 lipca i już w piątek miała przelew . Więc uważam że wysyłają losowo.
Ja składałam 3go. Przyznane 16go. Jak narazie przelewu brak.
Ja składałam wniosek 1 lipca w piątek ok 15 dostałam informacje że przyznane data 21 lipca a pieniądzy nie mam do teraz brak wypłaty
Dzień dobry. Przyłączam się do zapytania czy ktoś dostał przelew bez daty. Złożone 1go decyzja o przyznaniu 18go
1.7 wniosek 19.7 decyzja
Brak daty wypłaty. Brak przelewu.
W ub roku 1.7 wniosek 11.7 decyzja. 20.7 przelew
Data na 24.07 wniosek złożony pierwszego. Właśnie dostałam przelew
W jakim banku ma Pani konto?
Hejka. Czy dostała z was któraś 300+? Ja składałam 13 lipca i nie mam jeszcze nawet daty ..
Cześć. Dzwoniłam do zusu , pan poinformował mnie, że teraz wypłaty wyglądają znacznie inaczej niż w tamtym roku i jedno jest pewne, że wszystkie sprawy sa losowe, nie od momentu złożenia wniosku, nie od województwa itd. To już nie robi człowiek a system. Wiec może to byc do 2 miesięcy. Trzeba uzbroić die w cierpliwość. Przesyłam Wam wiec dużo cierpliwości o pomyślności w jak najszybszym pozytywnym załatwieniu sprawy .
Kom.234 są tu ludzie którzy złożyli 1 i nie mają daty.
Ola ja np 1 złożyłam a info żadnego tyle ze przyznane.
Do komentarza 236, ja składałam 1 lipca i mam jedynie na pue info o przyznaniu
236 kom dokladnie 1 skladane i nic.tylko ze jest przyznane i jest informacja w wiadomosci ale terminu wyplaty brak
238,239 ja też składalam 1 i oprócz decyzji o przyznaniu , cisza :)
Składałam 1.07. mam decyzję o przyznaniu z dn18.07 i cisza.
Jak losowanie np od województwa, to antywładzowe mogą poczekać. Loteriada i pokazanie kto tu rządzi
Wniosek 1 lipca, obsłużony, brak daty pisma, brak wypłaty. W 2022 miałem kasę 20 lipca
Ja składam 3 .07 brak daty brak decyzji tylko ze obsluzony składam.przez bankowość elektoniczna czy ktoś tak ma ? Niektórzy co później składali już mają pieniądze...o co tu chodzi czyli ci co pierwsi składali to znaczy że mają później?
Mi w zusie powiedzieli że do końca lipca powinna być wypłata a wniosek z 1 lipca i płacą beż daty na pue tylko niektórzy mają date
Składam 1 lipca wniosek i dziś wskoczyła data wypalaty dopiero cierpliwości i tak dostaniemy te pieniądze jedni później drudzy wcześniej , nikogo nie pominą
Mi tak zus odp
2023-07-24 14:37
Treść komunikatu:
Dzień dobry,

informuję, że na dzień dzisiejszy nie znamy konkretnej daty wypłaty świadczenia Dobry Start. Przydział konkretnego terminu płatności następuje automatycznie, losowo.
Ustalenie prawa i wypłata świadczenia dobry strat dla wniosków złożonych w lipcu lub sierpniu oraz wypłata przysługującego świadczenia następuje nie później niż do dnia 30 września.
Kom 246 a na kiedy masz wypłatę ?
Do kom 221 w mBanku miałam dzisiaj po 11tej przelew
Do kom 222 składałam 2.07 o 23.15 dokładnie a data mi wskoczyła w piątek 21.07 że data wypłaty na 24.07 i kasa była dzisiaj po 11tej
A ktoś dostał przelew np popołudniu?
Ja gdzieś czytałam że ZUS przelewa pieniądze po pięciu dniach od wydania decyzji i to by się chyba zgadzało po tym jak czytam komentarze. Bo większość co dostała to właśnie po pięciu dniach od wydania pisma.
Moja kumpela skaldala 4.07 i też dostała kasę dzisiaj mi się wydaje że to chyba literami nazwisk leci bo druga koleżanka skaldala 8.07 a dostała już w piątek 21.07 a ma nazwisko na literę G. Więc miała szybciej ode mnie mimo że później złożyła tak myślę ale jak jest naprawdę nie mam pojęcia
Witam. Wniosek złożyłam 1go lipca , informacja o przyznaniu 19 lipca , do dziś brak terminu wypłaty. W zeszłym roku również składałam 1go i 19tego miałam już pieniądze na koncie. W tym roku coś kiepsko to idzie w ZUSie..
Do kom253 nie ma reguły ja mam na C wniosek składany 1 wszego przyznane 18mnastego i nie mam do tej pory ani na koncie ani podanego terminu
Czy ktoś dostał w Santander ?
A czy ktoś dostał przelew w ostatnim księgowaniu w danym dniu ? Czy przelew od rana? I bez terminu na pue?
ZUS ciezko pracują bo na odp czekam od tygodnia pytanie wysłałem z pue
Robią co chcą do dzwonic się nie da na odp się czeka a w oddziale mi dzisiaj powiedzieli ze jak wyślą kase to bedzie maja czas ustawowo do 30 wrzesnia i mozna se do nich pisac pytac i tak co maja zrobic to zrobią trzeba czekac i liczyć na szczęście ze bedzie wczesniej ludzie maja datę 20 na wypłatę i nie maja inni nie maja daty i kase maja jakaś k….. paranoja
300 plus już trafiło na konta kilkuset tysięcy rodziców. Z danych ZUS przekazanych PAP wynika, że rodzice otrzymali już 180 mln zł.

300 plus w 2023 roku. Wnioski
- Robimy wszystko, aby rodzice jak najszybciej po złożeniu wniosku otrzymali świadczenie. W poniedziałek (24 lipca – red.) przelaliśmy kolejne ok. 60 mln złotych w ramach programu. ZUS wypłacił do tej pory po 300 złotych wsparcia dla ponad 600 tys. dzieci – powiedziała PAP prezes ZUS prof. Gertruda Uścińska.
Trafiło .... ale nie do nas
Ja dostałam dzisiaj decyzję ale daty wypłaty nie mam składany wniosek 1.07.
Nie do nas dokladnie. I ciekawe kiedy trafi 1 lipca skladane tylko brak daty wyplaty i przelewu na konto.. Niby dzien w dzien wyplacaja moja siostra ma na jutro date zobaczymy moze my bez daty dostaniemy do piatku
Mi pani na infolini powiedziała dziś że to system sam losuje daty wypłaty a one nie mają na to wpływu.
Wniosek z 1 decyzja16 terminu brak
Płacili 5dni od zatwierdzenia a w tym roku no ba wybory... Książki zamówione tylko środków brak a co... Losowo..., ci z 10 dostali w piątek. A człowiek jak głupi czeka 22dni rozpiedzielony system. Mops płacił o wiele szybciej i było to poukładane w 2021
Wniosek od 01.07.2023r a dostałam powiadomienie że obsłużony 19.07 2023r, tylko nie ma jeszcze terminu i przelewu. Czy ktoś już dostał dzisiaj albo czy płacą bez terminu. Odrazu dziękuję za informację.
Dobry wieczór Pani Wioleto.
Obie mamy taką samą sytuację, wysłane 1.07 przyznane 19.07 bez terminu wypłaty.
Poczytałam troszkę co Panie/Panowie pisali to są osoby które dostały pieniążki bez terminu wypłaty i co najlepsze sa to w większości osoby które wysyłały wnioski później niż 1.07
Mam tak jak Wy również wniosek 1 złożony przyznane 19 i zero informacji o daty. Nie rozumiem jak to dziala
Wniosek skłaadany 1.07 przyznane 19.07 a daty przelewu brak to jest masakra
Też wysyłam 1-go odpowiedź 18 a wypłaty brak
Ja też złożyłam 1. Wiadomość o przyznaniu z 18. Daty wypłaty nie mam. W tam tym roku też nie mialam. A pieniądze dostalam. Data wskoczyła po przelewie. Ale wiecie co zauważyłam rok temu i dwa lata temu między wydana decyzja a wypłata jest 7 dni. Jutro jest właśnie 7 dzień od decyzji. Może to ma jakieś znaczenie. Dam znać.
A może chodzi o sposób składania? W zeszłym
roku składałam przez ZUS i mialam 21go w tym przez bank i brak daty i przelewu
Wskoczyła mi data na 26go - właśnie sprawdzałam
Wniosek z 1 Empatia . Właśnie mi wyskoczyła data wyplaty 26
Składałam 1.07 przez empatię, daty dokumentu brak, właśnie wskoczyła data przelewu na 26.07
Hajnówka wniosek zlorzylam 2lipiec wypłata kasy piąty sierpień
Złożone 2.07 data pisma 19.07 na pue dalej brak daty wypłaty.... zaczynam wątpic że coś mi przyjdzie w tym miesiącu ehhhh
Do kom272 a kiedy skaldalas
Do kom 272. Z jaką datą miała Pani informacje o przyznaniu?
Do komentarza 277 i 278 składałam 3 lipca. Nie wiem jaka data przyznania bo zrobiłam literówkę w adresie mailowym, a na ZUS ciagle data wydruku wskakiwała. Na bank decyzja już była 19- ale mogła być szybciej
Dzień dobry. U mnie dzisiaj nad ranem wyskoczył termin wypłaty na 26 . Składałam 01, decyzję o przyznaniu miałam 19
Ja składałam.1.07 i dalej brak daty. Wszyscy już dostali ( Warszawa) że znajomych którzy składali dużo później.
Ostatnie dwa lata składałam przez bank tym razem przez pue.

Paranoja jakas w tym roku
Wniosek z 1 lipca
Decyzja 18 lipca.
Właśnie mi wskoczyła data na jutro na pue do wypłaty.
W poprzednich dwóch latach dokładnie po pięciu dniach roboczych otrzymałam wypłate od daty otrzymania pisma (termin wypłaty był odrazu na pue). W tym roku data otrzymania pisma 19.07 a na pue brak daty wypłaty a jutro mija piąty dzień..... zobacze jutro czy cos mi wpłynie bez wyznaczonej daty wypłaty...
Witam
Składałam 01.07,decyzje o przyznaniu dostałam wczoraj,dzisiaj data wypłaty 26.07.Mam pytanie czy Zus wysyła dzień wcześniej tak jak 500+?
Też składałam 1.07. dziś wskoczyła mi data 26.07.
Gdzie macie informacje o przyznaniu?
Dziś wskoczyła data na 26,składałam 5 lipca przez epu ,3 dzieci
Składałam 1 lipca data pisma 18lipca daty wyplaty brak i kasy też
Czy może miał już ktoś przelew wczoraj lub dzisiaj
Złożony 1.07,obsłużony 16.08,data pisma 20.07,dziś w nocy wskoczyła data wypłaty na jutro
Koło której godziny są przelewy z zus . Mam konto w pko
Do kom 291.Ja zawsze przelew z ZUS mam do 11stej. Bank Spółdzielczy
Do Gabi… dokładnie u mnie ta sama sytuacja !. Kpiny
Też mam PKO, wniosek składany 2 w nocy, przyznano 16 a nadal cisza! Ani daty ani wypłaty echo nic
Ja też mam brak wypłaty data przyznania 21 lipca data składania wniosku 1 lipca i cisza brak wypłaty
Składalam 21 lipca , wczoraj wniosek został obsłużony i przyznano prawo do świadczenia ale brakuje daty wypłaty
Do kom296 ja składałam 1.07 i do dnia dzisiejszego nie mam daty haha
-Edyta~ to ja mam jak Pani ,składałam 1 data przyznania 21 i jeszcze brak daty wyplaty. Ale jeżeli od daty przyznania wyplacaja 6-7 dni to pewnie będzie w piatek
Ja mam decyzję z 18 lipca a składałam 1. Do dziś brak wypłaty.
Także chyba żadna ze spekulacji się nie zgadza
Kamila to może ma Pani rację że teraz nie ma co liczyć na wypłatę tylko dopiero w piątek zobaczymy kiedy to będzie wypłacone
Ja składała 1 lipca data przyznania 18 lipca , dalej brak daty wypłaty. Ciocia składała 4 lipca wypłatę miała już w piątek mamy te samo nazwisko więc alfabetycznie na pewno nie wypłacają tym bardziej że ta sama miejscowość.Wysyłaja jak chcą , brak kolejność co do daty złożenia wniosku.
Wniosek składany 1ego, 17ego obsłużony, 21ego decyzja o przyznaniu na 26ego wypłata.
Kom 298. No niestety tak to chyba nie działa. Ja przyznane miałam 16go i do teraz cisza. Nawet już nie sprawdzam jak przyjdzie to będzie.
Też składałam 1 go lipca przez bankowość 17 na m zusie pisało że obsłużony ale date przyznania dopiero dołączyli 20 a daty wypłaty do dziś brak woj Śląskie
Wniosek złożyłem 1.07 obsłużony 19.07 i gitara ale daty wypłaty niema do dzisiaj ktoś pisał że po pięciu dniach od przyznania świadczenia na kącie powinny być pieniążki nic z tych rzeczy wiadomo że każdy chce jak najszybciej zrobić wyprawkę szkolną a nie na ostatnią chwilę ale to jest ZUS tu rządzą się swoimi prawami xD
Dużo osób tu pisze że otrzymali przelew bez daty wypłaty na pue.... więc niestety zostaje nam cierpliwie czekać i sprawdzać konto. W tym roku jedna wielka loteria nie wiadomo na kogo padnie.... Życze wszystkim dużo cierpliwości
Czy dziś ZUS przelewa 300 plus ?? Dostał ktoś dziś przelew ?
Dużo osób tu pisze że otrzymali przelew bez daty wypłaty na pue.... więc niestety zostaje nam cierpliwie czekać i sprawdzać konto. W tym roku jedna wielka loteria nie wiadomo na kogo padnie.... Życze wszystkim dużo cierpliwości
Dzis to chyba za wczesnie jeszzce na przelewy. Najszybciej w kazdym banku wchodzą ok.11
Nie rozumiem po kiego grzyba trąbią, że jak złoży się wniosek 1lipca, szybciej trafią pieniądze na konto na wyprawkę.... ja wniosek o 500plus złożyłam dopiero w czerwcu, tj.20.06, a kasę miałam po 5dniach. I pierwszy raz w tym roku składałam o Dobry Start i to 1.07., niby wniosek obsłużony 18.07., ale daty wyplaty nie mam.
A więc nie ma siw co spieszyć, im później złożony wniosek, tym szybciej jego wypłata. PARANOJA
Ja właśnie dostałem przelew
Komentarz 311 a miałaś datę wypłaty w pue ?
kiedy zlozony wniosek
Czy w Szczecinie i okolicy ktoś dostał już przelew
Do kom. 311 jaki bank
Ja złożyłam 1 lipca przez PKO, 13.07 przyznano świadczenie. Dziś o 2.38 w nocy e-mail ze decyzja przyznana ale na pue nie ma pisma dodanego. Daty brak wiec to chyba systemy ich nie wyrabiają bo jedni maja pełne dane z data przelewu inni dostają przelew a nie maja nic w pue.
Ja składałam wniosek 2.07, nie mam ani decyzji ani dnia wypłaty
Ja również, składałam rano 1.07. obsłużony był 16- tego ,data pisma 18-tego i również daty wypłaty i przelewu brak
Słuchajcie to jest loteria , sami nie wiedza o co chodzi i tyle. Jak już wspomniałam wcześniej moja siostra złożyła 18 bez żadnej daty na PUE pieniądze miała już w piątek. Teraz ktoś by mógł powiedzieć no siedźmy cicho i czekajmy na swoje, ale właśnie dlaczego przecież to oni opłacane są przez nas, po jaką cholerę te wielkie molochy
Słuchajcie to jest loteria , sami nie wiedza o co chodzi i tyle. Jak już wspomniałam wcześniej moja siostra złożyła 18 bez żadnej daty na PUE pieniądze miała już w piątek. Teraz ktoś by mógł powiedzieć no siedźmy cicho i czekajmy na swoje, ale właśnie dlaczego przecież to oni opłacane są przez nas, po jaką cholerę te wielkie molochy
Komentarz do 310 zgadzam się rok temu i dwa lata temu składałam wniosek 8 lipca i 24 miałam już przelew w tym roku złożyłam 1 go i do dziś niemam
Mamobasi to ze złożysz wniosek w lipcu i w sierpniu znaczy tylko tyle że do 30wrzesnie kasę wypłaca. Nigdzie nie jest napisane że jak złożysz 1.07 to dostaniesz kasę jako pierwsza. Możesz równie dobrze dostać 30wrzesnia. Można winić ustawodawcę ale czemu pracownika zus?
Czy ktos dostał przelew na 26go dzisiaj
Ciekawi mnie tylko czy Ukraince już dostali bo oni zawsze wszystko mają szybciej niż my
Róbcie tak by było dobrze!. Nikt nie obwinia pracowników, na infolini bardzo miki wytłumaczą. Jednak jeżeli informacja jest m, że im wcześniej tym wcześniej nie ma żadnego pokrycia!. Bo ja widać ludzie dostają bez żadnych informacji na zus pue . Składają 18 maja. System zawinił a nie ludziki z zus
Mamobasi wcześniej znaczy do 30wrzesnia
Nmdmmr tak dokładnie !, maja takie prawo by wypłacić 30 września. Mimo, że i tak wypłaca wcześniej bo to ich dobra wola. Także cierpliwie czekać chyba nam pozostało
323 Daga, pewnie że dostali i to pewno zaraz po złożeniu. Nadal brak czegokolwiek. Do listopada się wyrobi system!
Niestety, oni są wazniejsi od Polaków. Taka jest prawda. Przykra ale prawdziwa.
Ktoś ma już przelew na 25? (Dzisiaj)
Prawda jest ze rzeczniczka ZUS publicznie powiedziała w tv czy państwowej czy TVN ze kto złoży wniosek na początku lipca pieniądze bedzie miał jeszcze w lipcu wiec cierpliwie poczekajmy ja składałem 4 lipca obsłużone i przyznane 17 tylko brak dat wkurza to ze Ukrainka składa 10 a 17 ma wypłacone brak logiki maja syf zmieniałem konto bankowe do 500+ wyrownanie przyszło po 3 miesiącach jak zrobiłem dym w ZUS bo system nie wprowadził danych wiec widac jaki maja system po co tyle ludzi tam pracuje jak system robi syf maja i tyle
Komunikatu:
Dobry Start – 300+
Data wysłania:
2023-07-25 12:15
Treść komunikatu:
Treść wysłanego do ZUS zapytania:
"Prosze o odp kiedy wypłata gdyż wniosek obsłużony i świadczenie przyznane brak daty pisma i daty wypłaty jedni takie dane maja inni nie zróbcie cos z tym bo albo jazy dostaje datę albo nikt jak macie problem z systemem to to poprawcie bo nic z pue się nie da dowiedzieć prosze o odpowiedz z terminem wypłaty tylko prosze nie pisac ze macie czas do 30 wrzesnia i po co mówicie ze kto złoży szybko to szybciej dostanie ja zlozylem 4 brak dat pisma i wypłaty znajoma złożyła 10 i juz ma na koncie wiec po co to zakłamanie wystarczy powiedzie ze to system losuje kolejność i ze to loteria a nie ludzi w błąd wprowadzać i mówić ale czas do 30 wrzesnia masakra"
Czekam juz tydzien na odp z ZUS odnośnie 300+ dzisiaj napisałem kolejne zapytanie treść wyzej
Dzień dobry mam małe pytanie kiedy będzie przelew składane 1 lipca data przyznania 21 lipca a pieniędzy nie ma
Kom 333, Edyta poczytaj wyższej, w tym roku to LOTERIA :)
Znajoma pracuje w UM i mówi ze ZUS wypłaca każdego dnia ale losowo wiec wniosek 1 lipca moze byc wypłacony nawet 30 wrzesnia a wniosek z 20 lipca nawet piątego dnia loteria
A ktoś już dostał bez daty wypłaty w PUE?
ZUS ma bałagan w systemie odmówili renty mojemu dziecku po zmarłej mamie bo podobno nie miała składek emerytalnych i rentowych a ja mam umowy z ostatnich 10 lat o prace zmarłej żony umowa o prace ze wszystkimi składkami i z 10 ostatnich lat 8 lat jest składek i odmowa a ustawowo trzeba 5 lat miec składek z 10 ostatnich lat jest 8 lat i odmowa i sprawa trafia do sadu taki maja syf
O której godzinie przyszły wam pieniądze i kiedy wniosek był składany?
ZUS ma PKO, w tamtym roku było wypłacane taką datą jak była podana, bynajmniej Ja tak miałam 19 było jak data wypłaty.
Witam. Wniosek złożony 2.07 pismo przyznania 19.07, terminu brak
Wniosek złożony 13 lipca i na 26- go termin wypłaty
Wniosek złożony 1.07. Wczoraj decyzja jutro wypłata.
Coś tu nie gra! Dlaczego niektórzy maja terminy? Niektórzy pieniądze dostają bez dat a niektórzy z 1 nie maja NIC. ???
W tamtym roku wniosek obsłużony 11 lipca a wyplata była 27 lipca,w tym roku obsłużony bez podania terminu wypłaty
Kom 343 bo mają jeden wielki syf. Co najgorsze nic z tym nie możemy zrobić
Czy dziś było wypłacane 300 plus?
346 podobno codziennie sa wyplacane.
Wniosek złożony 01.07 , 18.07 obsłużony świadczenie przyznane , 18.07 na email przyszło ,, Zakład Ubezpieczeń Społecznych informuje że w skrzynce odbiorczej na Twoim profilu na portalu PUE ZUS pojawił się nowy dokument na wniosek o świadczenie dobry start na dziecko-Informacja o przyznaniu świadczenia dobry start " . Oczywiście w skrzynce odbiorczej na PUE ZUS nic nie przyszło i terminu wypłaty też nie ma.
Jak przystało na ZUS jeden wielki syf i bałagan
Widzę, że im później złożysz to szybciej dostaniesz . W ubiegłym roku wniosek złożyłam 24 lipca a 30 lipca już był przelew
Moze warto pooanulowac wszystkie wnioski i złozyc od nowa z dzisiejsza data w takim razie. Skoro oni robia takie rzeczy
Też mam wniosek złożony 01.07.,pismo z 20.07. Zero informacji o dacie przelewu. Rok temu 20.07.już miałam przelew, tylko nie pamietam, czy informacja o dacie była na pue. W każdym razie obawiam się, że szybko tych pieniędzy nie dostanę...
Ja mam tak samo- wniosek 1.07. pismo 19.07 i cisza. W
W zeszłym roku szło im to sprawniej wniosek złożony 01.07 , pismo 11.07 , a przelew był 17.07
Witam wniosek składałam 3 lipca ,na dzien dzisiejszy tylko informacja o przyznaniu ,brak terminu wypłaty ,czy ktoś też tak ma
Komentarz 355: ~Marlena | tutaj w wiekszosci są ludzie którzy czekają od 01.07.
A ty piszesz o 3.
Do Komentarz 355: u mnie taka sama sytuacja, tylko wniosek skladany 1.07.
Dziewczyny ale 5 dni na wypłatę od decyzji było w ubiegłym roku
KOm 358 no było, w tym roku to sie nie sprawdza.
W tym roku jest zmienione że do końca września i nie ma słowa o tym że od decyzji mają 5 dni na wypłatę....niestety
Tak jak Pani Ola napisala... Decyzja o przyznaniu a po 5 dniach roboczych wyplata..
Czy ktos z Państwa ktorzy dostali już przelewy liczyli czy od decyzji do wyplaty bylo 5 dni?
Ja tak samo czekam od 01.07 dezyzja o przyznaniu 18.07 do tej pory zadnego terminu wyplaty
To napisała dziś jedna z Pań na grupie fb....może widziałyście....Witam, Ci co nadal nie mają decyzji a składali 1 to mimo iż Wasz wniosek jest na pue obsłuzony i prawo do świadczenia przyznane to tak na prawdę wniosek jest w trakcie weryfikacji. Ja dziś dzwoniłam w swojej sprawie gdyz potrzebuje decyzje mam prawo do świadczenia przyznane i wniosek obsłuzony a Pani do mnie mówi, że ogrom osób tak dostalo i że to błąd systemu i te wnioski są nadal rozpatrywane , ja sama mam w trakcie weryfikacji a na pue obsluzony i prawo do swidczenia przyznane , system mimo iż wnioski są poprawnie złożone sam je odrzuca i Panie na innych grupach były zdziwiona że poprawnie złożone wnioski zostały odrzucone.. Panie same nie wiedzą dlaczego tak się dzieje i że to wina systemu. Dużo osób niecierpliwi się, że złożyli 1 a nadal nie ma nawet decyzji, trzeba czekać Panie z zus mówią, że w tym roku Ci co składali 1 mogą dostać jako ostatni. Są osoby co składały 15 a wczoraj miały już wypłat
Nie wiem czy to prawda ale krąży w sieci
Bzdura kompletna bo skoro wiedzą że system odrzuca poprawnie zlozone wnioski to dlaczego nic z tym nie robią!!!! To jest tylko program ktory napewno mozna poprawić....
Kom 363 ale sa tacy ktorzy składslai 1 i mają decyzje i wyplaty tez brak ! a inni którzy złozyli pozniej maja juz dawno przelewy. To jest chore
O, może być i tak, że jest błąd systemu i faktycznie analizują wnioski od początku. Może rzeczywiście trzeba jeszcze raz złożyć. Nadal cisza od 2 lipca
Ja złożyłam 1 , 19 wniosek obsłużony i wiadomość o przyznaniu świadczenia ale nie mam daty zwrotu
Kom do Oli nie wydaje mi się żeby była prawda bo ja mam info na mailu o przyznaniu i na profilu ZUS pue wiec nie sadze żeby był błąd myśle ze jest bałagan w ZUS i to jest powodem a najprościej zrzucić na system! Dlaczego wnioski z 1 lipca są rozpatrywane 18 lipca ? A złożone później już są wypłacone ?
Do 361 od Decyzji do wypłaty 2 dni
Kom 370, a miała Pani w PUE termin wypłaty czy tez bez terminu?
Kom do Aga...mam nadzieję że to nie jest prawdą
Ja złożyłam 1.07 decyzja z 21.07 ani kasy ani terminu. Tyle że wydałam prawie 2k na książki i przypoby plecak itd i liczyłam na tą kasę akurat do wypłaty ale chyba wyplata będzie szybciej. Najgorzej maja ci ci mają kilkoro dzieci w szkole średniej i muszą wydać kilka tysięcy na same ksiazki. I w Polsce mamy darmowa edukację...
A czy osoby, które dostaly przelew, skladaly wniosek przez bankowosc czy przez zus? Moze to ma jakies znaczenie. I czy ktos dostal przelew bez daty na pue?
1.07.2023 złożone pismo przez zus,18.07.2023 decyzja o przyznaniu a wypłatę mam na 26.07.2023.
Zadałem pytanie przez pue kiedy termin wypłaty oraz date pisma z pytaniem zwróciłem się 18 lipca i do dnia dzisiejszego cisza zaznaczam ze wniosek zlozylem 4 obsłużony 11 przyznane świadczenie wskoczyło 17 nie dostałem żadnego maila od ZUS na inne zapytania mam odp ale jeśli chodzi o 300+ brak odp na pue żenada masakra
Kom 376 Ale ja mam tak samo ,żadnej odpowiedzialności na moją wiadomość
...odpowiedzi
Do kom 371 wczoraj decyzja na mailu i pue zus w skrzynce odb,dzisiaj data wypłaty na 26.07
Wniosek przez zuszloOny 1.07 przyznano 19.07 kasy brak. Bratowa przez bankowość 6.07 składała a 21.07 już miała kase
Może to głupie ale poczytałam trochę komentarze na fb i wiele osób z datą pisma z 18/19 dostało dziś termin wypłaty .....jak śledztwo ;)
A jaka to grupa na FB?
A o ktorej pojawią sie terminy wypłaty na pue? Bo nie chce mi sie juz sprawdzac po kilka razy
Kom 392 DOBRY START 300+ lub 500+ 300+ dobry start .....wystarczy w lupkę wpisać...jest kilka
Kom 383 Pani Magdaleno podobno w nocy :)
Kom. 385: pozostaje czuwać :)
Dostał dziś ktoś 300 +?
Podobno duzo osob ma na jutro termin
Ja ja dostałam odpowiedz jak dzwoniłam, że dużo wniosków do wypłaty na wrzesień!. Ale wydaje mi się, że żarty robiła…
Bagno i dno…
Wniosek zlozobu1.07 przyznano świadczenia 18.07 pieniędzy i daty wypłaty brak...
Do Kom 389: mamy 25 lipca a zus juz nie wyrabia z wypłatami czy z gory wrzuca na wrzesien? W takim razie dzieci mają rozpocząc rok szkolny bez wyprawki? Chyba Pania z zusu troche poniosla fantazja. Chyba każdy po to skladal wniosek wczesniej, zeby dostac wczesniej pieniadze.
Wniosek złożyłam 1 lipca informacja i przyznaniu z Zusu 19 lipca a dziś wskoczyła data wypłaty na 26 lipca
Do kom 392 Pani Laura
Rano data wskoczyła?
Złożyłam 1 go byla informacja o przyznaniu 19 dziś rano sprawdziłam termin wyplaty 300+ na 26
Do komentarza 393. Wczoraj wieczorem sprawdzałam i nic nie było dziś rano po 8 weszłam i była data wypłaty na jutro.
A u mnie nadal nie...wniosek złożony 1, data decyzji 19 i zero terminu, bratowa zlozyla 2 i już dziś miała kasę
Do Anki z kom 391: bardzo poniosło! Po co wnioski składane wcześniej, zreszta moje dziecko do szkoły od koniec września nie idzie do szkoły. Chyba już nie wiedzą co mają odpowiadać, ale przykre jest to związki z pierwszego są pomijane. Bo np: moja siostra , złożyła 18 , bez daty już ma pieniądze na koncie .
Gdzie wam pokazuje na kiedy wypłata?
ZUS ma taki system ze mojemu zmarłemu dziadkowi wysłali emeryturę zmarł w czerwcu emerytura przyszła dzisiaj a dwa tygodnie temu przysłali zasiłek pogrzebowy wiec szkoda nawet komentować instytucji ZUS
ZUS działa jak nasz rząd czyli nijak masakra żenada brak cenzuralnych okreslen
2lipca składane PUE ZUS. Obsłużony i przyznane 16lipiec. Poświadczenie 17. I na tym historia się Kończy. Nadal brak daty wypłaty. Pieniądze idą przez pustynię oby zdążyły przed wyborami. Może screnna naszych pretensji do ZUS wysłać to w końcu ogarnąć ten System!
2lipca składane PUE ZUS. Obsłużony i przyznane 16lipiec. Poświadczenie 17. I na tym historia się Kończy. Nadal brak daty wypłaty. Pieniądze idą przez pustynię oby zdążyły przed wyborami. Może screnna naszych pretensji do ZUS wysłać to w końcu ogarnąć ten System!
1-ego,2-ego,3-ego.A wypłaty to czarna magia Panie
Moi drodzy wygląda na to że nasze wnioski znajdują się w bębnie maszyny losującej
Ja wniosek złożony 1go po 8rano, przyznane 20go do dzis brak daty wypłaty o środkach nie wspomne
Dziewczyny gdzie Wy sprawdzacie datę wypłaty 300+? Ja wniosek składałam 2.07, decyzja 19.07, informacji o wypłacie chyba brak, albo ja nie wiem gdzie sprawdzić
Do 406
Wchodzisz we wniosek , zaznaczasz kropeczka, na dole masz zakładkę zwroty i wypłaty
Do kom 406. Daj znać czy masz date wypłaty. Ja też składałam 2.07 decyzja 19.07 i mam brak daty wypłaty. Z góry dziękuje
Do 407. Dziękuję Ola, znaczy, że sprawdzam dobrze...niestety mam tam pusto
Ja 01.07. decyzja 18.07 i też brak czegokolwiek
Złożyłam wniosek 1 lipca. Wielkiej nadziei na szybką wypłatę nie miałam, bo w zeszłym roku składałam na początku lipca, a pieniądze wpłynęły w połowie grudnia(w październiku byłam w ZUS, bo wypłata miała być do 30 września to mi pani powiedziała że wszystko w porządku i trzeba czekać).
5 lipca jednak weszłam na stronę ZUSu sprawdzić jak tam się ma ten wniosek i czy wg widnieje, bo po złożeniu dostałam potwierdzenie ale w moich wnioskach się nie wyświetlał. No i zauważyłam że źle wypełniłam, bo na rok szkolny 2022/2023(. Do ZUSu nie udało mi się dodzwonić. Czy powinnam ten wniosek wycofać, czy nic z tym nie robić, bo ZUS i tak ten wniosek odrzuci?
Dodam też że 5 lipca po tym jak zauważyłam tą pomyłkę to złożyłam nowy wniosek. Tydzień temu status zmienił się na obsłużony, w szczegółach prawo do świadczenia przyznane, decyzji brak, daty brak. I jeszcze takie pytanko czy może być opóźnienie wypłaty z powodu tego pierwszego źle wypełnionego wniosku?
Wniosek złożony 1.07 wypłata jutro
Do kom 412. Aniu kiedy Ci wskoczyła data wypłaty?
Ja decyzja 18;lipca składane 1 lipca . Daty wypłaty brak. Dzwoniąc dzis do ZUS Pani sprawdziła mnie w systemie i powiedziała że chwilowo jest problem z systemem który obsługuje dobry start.
Pani poinformowała mnie że dostała informację iż osoby z decyzjami 18 19 lipca mają mieć wypłacone pieniądze na konto do końca lipca a data wypłaty nie musi koniecznie pojawić się na Pue . Kazała sprawdzać konto.
Ja decyzja 18;lipca składane 1 lipca . Daty wypłaty brak. Dzwoniąc dzis do ZUS Pani sprawdziła mnie w systemie i powiedziała że chwilowo jest problem z systemem który obsługuje dobry start.
Pani poinformowała mnie że dostała informację iż osoby z decyzjami 18 19 lipca mają mieć wypłacone pieniądze na konto do końca lipca a data wypłaty nie musi koniecznie pojawić się na Pue . Kazała sprawdzać konto.
Katarzyna świetna wiadomość, oby prawdziwa
Trzeba wejść w zwroty i wypłaty.Tam powinno widnieć kiedy, którego przeleją pieniądze.Tez nie wiedziałam gdzie szukać Wniosek złożyłam 1 18lipca zatwierdzili.A 26 mają być pieniądze.Zobaczymy czy będą
Osoby które mają decyzję z 18 lipca o przyznaniu dostaną jutro wypłaty
Witam czyli osoby z decyzją 19lipca pojutrze ,
Ja decyzje miałem 17 wiec powinienem miec dzisiaj a nie mam
Do komentarza 413 dzisiaj
Rozmawiałam z panią z zysku to pow ze to system losuje,w szkołach system weryfikuje podania itd itd oni nie potrafią odp na to pyt no są tylko pracownikami.infolinii więc jesteśmy skazani na system
Ja mam decyzję z 18 a o wypłacie na jutro żadnych info nie mam. Więc jak to jest ? Skąd wiecie że mają być jutro ?
Ja decyzje dostałam 24.07 a wypłata jutro
To jest wszystko w cały świat
A gdzie Wy macie tą decyzję
Emi na mailu
Ja mam tylko ze wniosek zarejestrowany ?? Co to oznacza?
Wniosek obslużony i przyznane prawo do świadczenia ale bez daty pisma i żadnej decyzji co to oznacza. Wniosek złożony przez mzus
Do kom 428. To znaczy że został przyjęty ale jeszcze nie obsłużony
Do 429 ja tak miałam że obsłużony i świadczenie przyznane ale dopiero jak dostałam decyzję mi weszła data wypłaty
Wniosek zajerejstrowany czyli dopiero czeka na obsłużenie
Z decyzji z 21.07 ktoś ma termin albo dostał kasę?
Składałam 05.07.23 zero odzewu. Czy przychodzi jakaś wiadomość na adres email?
Wysłane 1.7 odpowiedź 18 i cisza daty wypłaty nie ma
Wniosek obslużony i świadczenie przyznane ,daty pisma i wypłaty brak co to ta decyzją o której wszyscy piszą ?
Ja mam przyznane 18 a daty wypłaty brak . Inni później składali i mają pieniądze normalnie cyrk
1.7 wniosek złożony 19.7 przyznane bez terminu wypłaty. Kuzynka dzień później składała i kasę miała dziś rano na koncie. Nie czaje tego ich systemu
Dzień dobry chciałabym czy dostał ktoś dziś rano na pue ma przepisanyą w zakładkach zwroty datę przelewu czy bez daty przelewu przelewają pieniędze złożyłam 1 lipca przyznali mi 18 lipca i do tej pory nic.
Noestety tez nic
Do Kaja 439: nic nie mam. Data pisma 20.07. Wniosek złożony 01.07. Chyba celowo wymierzyli w osoby, które skladaly jako pierwsze, zeby im nie dac tych pieniędzy w lipcu
Gdybym wiedziala, ze tak bedzie, zaczekalabym z wyprawka. A tak, czekam do wyplaty. Z przyborami, ale bez kasy.
Nie rozumiem.ze te osoby co składały później już mają to jest chory system
U mnie też bez zmian:(
Po co to piszą że ci co złoża 1go mają pieniądze pierwsi. Ludzie specialnie składają żeby mieć szybciej pieniędze nie czekać na ostatnią chwilę z zeszytami przyborami. Co za dziadostwo ten zus to mało powiedziane.
Wniosek złożony 2.07 wczoraj decyzja, dopiero na zus pue wskoczyła data pisma ale daty wypłaty brak
Naprawde polecieli z ludzi w tym roku. Chyba logiczne, ze każdy szybko spodziewal sie przelewu i zaplanowal budzet uwzgledniajac te pieniadze. Mial byc dobry start a wyszedl falstart.
*436* Ja mam tak samo od około 2 tygodni.Wniosek skladalam 1.07. poprzez aplikacje Zus i cisza....
Składałam 2 lipca , data pisma mam z 20 lipca do dzisiaj nie mam daty przelewu ,Ani kasy .. koleżanka składała 2 lipca i dostała wczoraj przelew ..
Masakra z tym Zusem
Składane 2.07 na pue data pisma 19.07 i dalej brak daty wypłaty..... koleżanka składała 10.07 i wczoraj miała na konicie kase ( na pue miała date pisma i date wypłaty) Ostatni raz składam wniosek tak wcześnie.....
Mam decyzję z 18 lipca a składałam 1 lipca.Daty wypłaty brak. Koleżanka składała cztery dni po mnie i nie mając decyzji dostała kasę na konto w pierwszym terminie wypłat.
Sądzę że system nas omija i realizuje do wypłat wnioski z dat późniejszych .
Wczoraj Pani w Zusie zapewniła mnie że do końca lipca pieniądze dostanę . Nawet nie mając daty wypłaty na pue. Jakoś czarno to widzę. Chciała się mnie pozbyć i tak mówiła.
Może do świąt Bożego Narodzenia dostanę.
No cóż trzeba czekać na pensje i zaczac kupować wyprawkę
W tym roku ZUS się nie popisał. Niech lepiej powiedzą że im kasy na przelewy brakuje
Wczoraj dzwonilam do Zus w sprawie decyzji ze 18.07 otrzymalam email ze w skrzynce odbiorczej na PUE ZUS jest informacja o przyznaniu swiadczenia a jej nie ma i po moim telefonie otrzymalam decyzje z data 18.07 a terminu wyplaty jak nie nie bylo tak nie ma
Niby ci co mają 18 19 na konto ma być dzisiaj ale czy tak będzie
Może ktoś ma datę wypłaty z 18
Każdy kto zadzwoni do zus słyszy coś innego....oni chyba sami nie wiedzą o co chodzi
Do kom 454. To zostaje nam trzymać kciuki że dostaniemy bez daty wypłaty na pue..... ehhhh Jeśli ktoś tak dostanie niech da znać ;)
Do komentarza 454
Skąd ma Pani taką informację o przelewach że dziś i jutro osoby z decyzjami 18 i 19 lipca?
Nawet bez daty wypłaty na pue ZUS?
Trzymam sie jeszcze tego, ze skoro jutro dostana osoby z decyzja z 19-go, to moze ci z 20-go dostana w piatek...
Do komentarza 459
Jakoś w to nie wierzę. Też mam decyzję z 18 lipca daty wypłaty brak jak do tej pory. I jaka mam pewność że dostanę dziś przelew bez daty.
To jest tylko taka dedukcja.
Na przelew bez daty to juz nawet nie licze...
Znalazłam info że zus rozpatrzył już wnioski z pierwszych dni lipca ....chyba jakiś żart ,oczywiście wszędzie jest napisane jak to wszystko sprawnie idzie
Niby pani minister zapewniala
Do kom 426 to że rozpatrzył to możliwe. Co nie zmienia faktu że nie przelał kasy ha ha
Ciekawe czy dzisiaj będą wypłacone pieniądze z 1 lipca a z decyzji o przyznaniu 21
O której zus przelewa zazwyczaj?
Po 11 ? Bank Santander .
Drogie Panie ja skladalam 2.07 i cisza! Nic na email nie dostałam. Wniosek obsluzony a poświadczenie nadania 17. I nic więcej. Zero daty pisma i daty wypłaty a mamy już 26! Czy oni z ludzi już naprawdę robią głupich. Znajoma składała 10 dawno po wypłacie 300, inna 13 dawno po... Co tu do cholerny grane
Zeby nie okazało sie, ze wszystkie wnioski zlozone 1-go trzeba bedzie PONOWIĆ bo błąd systemu. Jakaś masakra
Obsluzony i przyznany, zapomnialabym wspomnieć!
Składałam wniosek 1 lipca obsłużony był 15 lipca a datę pisma 18 lipca..brak przelewu na koncie i brak daty wypłaty..dzwoniłam dziś do ZUS powiedziała że komputer losuje ..paranoja jakaś.
Do 466
Do 12.00 powinno być
Składane 1 lipca ,decyzja z 18 lipca . Terminu jak nie było na pue tak nie ma . Zauważyłam że nikt z nas kto składała 1 lipca nie dostał jeszcze wypłaty . Realizowane są inne daty, system jak by nas pomijał . Poprostu paranoja , liczyłam na szybką wypłatę.
Nawet nie żartujcie że będzie trzeba składać od nowa jaja sobie z nas robią
Pączusie mają ciągle ten sam tekst mają czas do 30 wrzesnia ale czemu jak ktoś później składa już ma
Dostałam teraz przelew z PKOBP z datą na dziś
Do Monia! Ja tez składałam 1 , 18 na mailu o przyznaniu. Daty na pue brak. Wczoraj jak dzwoniłam pani powiedziała, że niektóre wnioski na wrzesień !. Nie wiem co to ma znaczyć !. Moja siostra składała 18 w dzień kiedy ja dostałam decyzje i ona już ma! Tam pare tych obrońców czy tez pracowników proszę się fo tego odnieść.
Co za bzdury piszecie skoro jest wydana decyzja to znaczy że wniosek został przyjęty nie trzeba będzie nieczego ponawiac
Myślę, ze i tak nie dojdziemy do tego co się dzieje z naszymi wypłatami. Nikt prawdy nie powie. Pozostaje czekać
Złożony 1, data pisma 18 do tej pory brak daty przelewu! Nie do końca wierzę że te przelewy wyjdą do końca lipca?? Jak również że idzie losowo, skoro w zeszłym roku i dwa lata wcześniej nie były losowo wysyłane!
Do kom nr 475 Pani Emi
Miala Pani wyznaczona date przelewu na PUE?
Mi własnie w tym momencie weszła data wypłaty na jutro.

Skladane 1-go, decyzja z 18
A nie pomyślał nikt o tym że pierwszy dostaje Ukraina może to tak dziala wypłaca im a tu co któraś osoba dostanie dla zasady ...
Do Kinis,jest napisane,że z datą na dziś
Dzwoniłam do ZUS teraz, oni nie maja możliwości sprawdzenia danej osoby. Pani mówi, że nie pomoże a wnioski na pewno będą obsłużone do końca 30 września. Wam mówią inaczej, mi inaczej. Ze system błędu nie ma!
A gdzie na mzus można zobaczyć pismo o przyznaniu? Tak z ciekawości bo na pue jest a na mzus nie widzę
Do kom 475. Emi a kiedy składałaś i kiedy miałaś informacje o przyznaniu?
Nadal nie mam daty... Chyba celowo omijają pisma z 20-go, bo akurat z tego, co czytam, to malo kto dostaje z tej daty.
Część mam pytanie , wniosek składałam 3lipca ,brak decyzji na meilu brak daty pisma i daty wypłaty pisze tylko na pue że wniosek obsłużony,ktoś też tak ma
Tzn prawo do świadczeń przyznane
Marlena 488, ja tak mam o 2 lipca nic poza obsluzony i przyznane.
Opolski ZUS już przysłał. Wniosek składałam w pierwszym tygodniu lipca.
Wniosek złożony 1 na mailu 18. Zero daty wypłaty
1lipca składany 18decyzja i daty wyplaty brak a wczoraj byłam u znajomej i 3 składała na dziś termin wyplaty i pisze tylko obsłużony wydaje mi się że prawie wszystkie z 1 są omijane . Później ja do zusu zadzwonię bo to już trochę denerwujące jest wiem że mają czas do 30wrzesnia ale niech zaczynają od pierwszych
A ja to myślę że poprostu nie ma kasy ....masa wniosków a kasy mało i jest loteria
A czy moze ktoś z Państwa się orientuje
Czy wyplacaja bez podania na pue daty przelewu?
Wniosek złożony 1.07. Wniosek obsłużony. Świadczenie przyznane. Data Pisma 18.07. Nadal na PUE brak daty wypłaty.
Ja dostałam decyzje 20.07 jak wchodzę na ZUS nie mam daty ani kasy na koncie
Składany wniosek 1.07.2023 data decyzji 19.07.2023 brak daty wypłaty
Do Maja 495: Tak są osoby co piszą że nie miały daty wypłaty a pieniądze otrzymały. Sama tak miałam w tam tym roku.
Ja sie już w tym wszystkim gubie.... jedni piszą że na pue brak daty wypłaty a dostają pieniądze, drudzy że tylko data pisma jest a brak daty wypłaty i dostają.... Matko co za bur..... w tym roku
Mam dokładne jak Pani Ola
1.07 wniosek, data przyznania 19.07........cisza
A czy ktoś dostał przelew bez daty pisma i daty wyplaty
Wcale nie jest tak że mają 5 dni od daty przyznania ja mam decyzję z 19 i zero daty cisza a składałam 2 więc niech głupoty pisza
Ja rok temu miałam 5 dni od wystawienia pisma czyli już 18 na koncie również składane 1.07 przelew bez daty a teraz cisza
Taka odp z ZUS dostałem
-----Oryginalna wiadomość-----
Wysłano: 18 lipca 2023 15:22:40
Do: Centrum Obsługi Telefonicznej ZUS
Temat: Dobry Start › 300+
Użytkownik portalu NPI (login PUE: zamazalem) napisał(a):
Treść wysłanego do ZUS zapytania:
"Mam pytanie kiedy wypłata 300 na dobry start bo pisze ze przyznane jest
świadczenie kiedy bedzie wypłata prosze o odpowiedz z terminem wyplaty"

Odpowiedź znajdziesz w PUE ZUS - w skrzynce Komunikaty oraz w aplikacji
mobilnej mZUS - Korespondencja z ZUS.

Dzień dobry,

wypłata świadczenia dobry start dla wniosków złożonych do końca sierpnia,
powinna nastąpić najpóźniej do końca września.

Termin wypłaty świadczenia na PUE pojawi się na kilka dni przed planowaną
wypłatą świadczenia.

Zapytanie wysłane 18 odpowiedz przyszła szybko czyli dzisiaj
Ala ,składałam 5 lipca ok 17 ,data przyznania wczoraj rano jak sprawdzałam
Następny dowod ze ZUS nie wie co się u nich dzieje i pisze nieprawdę bo ludzie dostają przelewy bez daty pisma i daty wypłat
Do kom 484.Zus powie o konkretnej osobie po uwierzytelnieniu. Na pue jest wszystko do ogarnięcia. Login i hasło do ustawienia. Że kasy brak to wiadomo. 1-2/7/2023 to weekend. Woj. Pro i anty.... Decyzje wewnętrzne komu, kiedy wypłacić. Nie ma co patrzeć jak było. Osobiście wniosek z 1go, decyzja 19go, brak daty wypłaty, brak wypłaty. Po telefonie 25go z pracownikiem ZUS usłyszałam, że na początku sierpnia mogę dostać. Niestety ilu pracowników tyle odpowiedzi. Pewnie ich samych nie poinformowali co mówić. Oni na naszych sprawach się uczą. Jakby co, kasa wchodzi pierwszą sesją przychodzącą wg banku klienta/petenta. Wszystko jest online jak wyjdzie polecenie. Automat może być ustalony na zestaw spraw. Za każdym systemem stoi człowiek
A skąd informacjia że pisma z datą 18-19 przelewy na dziś ??
No wlasnie skad taka info ze dzis
Siostra dzwonila do zus to pani ktora odebrala tel powiedziala ze wyplaty maja byc do konca lipca dla wszystkich ktorzy zlozyli w lipcu kogo tak naprawde sluchac kto mowi prawde a kto klamie
Siostra dzwonila do zus to pani ktora odebrala tel powiedziala ze wyplaty maja byc do konca lipca dla wszystkich ktorzy zlozyli w lipcu kogo tak naprawde sluchac kto mowi prawde a kto klamie
Dziewczyny, spokojnie, ZUS ma czas do konca wrzesnia! Nie obiecali nikomu ze wplaty beda do konca lipca, albo ze beda szly po kolei. To jest tylko dodatek do wyprawki. Nikt nam nie bedzie fundowal calej wyprawki na dziecko. Troche spokoju i cierpliwosci!
W zusie sami nie wiedzą co i jak. Piszą to co im się wydaje że wiedzą. Trzeba czekać jak widać nie ma żadnej reguły co do terminów i wypłat.
Jedna osoba tak wyżej napisała bo tak jest powiedziała przez tel pani w ZUS. Ale czy w to wierzyć?
Jedna osoba tak wyżej napisała bo tak jest powiedziała przez tel pani w ZUS. Ale czy w to wierzyć?
Do kom 509 Data pisma 19 i kasy nie dostałam a mam konto w pko więc powinno być po 8 rano.
Do 511. Oni sami nie wiedzą o co tam u nich chodzi. Jedyne co nam pozostaje to czekać, aż system łaskawie nas wylosuje.
Czy ktoś wie kiedy będzie wypłata z wniosek 1 lipca data przyznania 21 lipca - brak wypłaty
Kkc… zgadzam się wszyscy dostaną, do końca września. Tylko tez rozumiem ludzi którzy czekają , bo ich dzieci nie idą do szkoły od 30 września. Po to się składa od momentu kiedy można, żeby takiego bagna nie było.
W dzienniku prawnym jest artykul iz osoby ktore zlozyly wnioski z poczatkiem lipca takie swiadczenie otrzymaja do konca tego miesiaca
Kazdemu mowia co innego
Edyta… tak jak zus informuje to do końca września. Ja składałam 1 lipca a 18 na mailu i daty nie mam. Czekamy….
Ktos wyzej pisal ze wniosek z 01.07 data 18.07 decyzji i termin dostal na jutro
A dostał ktoś już dziś
Ja miałam datę wypłaty na 25 a jeszcze nie mam na koncie :/
Podobno tak
A ja nie mam zadnej daty
W pko juz podobno weszly przelewy po 8
Komentarz 526 hmm to niech pani zadz bo chyba powindla pani mieć już wczoraj nie chce wprowadzać w blad ale tak mi się wydaje
Ciekawe z jakimi datami dziś
Nie wiadomo masakra
Wniosek złożony 1.07, data pisma 18.07. Dzisiaj wskoczyła data wypłaty na 27.07. Składałam przez PUE ZUS.
A ja brak daty dalej
Komentarz533 ciekawe czy dziś będzie pani miała bo ZUS zawsze dzień szybciej wysyla
MamaBasi ja i na email i na Pue ZUS mam datę przyznania 21 lipca a wniosek był wysłany 1 lipca i dalej brak wypłaty - zero wypłaty
O ktorej wskoczyla pani data
Kom533 ja złożone tak samo jak Pani wszystko i dalej brak terminu wypłaty! Nie wiadomo jak to działa chyba mają totalny bałagan! Za systemem stoją ludzie!
A czy ktos ma ing i doatal z daty pisma 18 a nie ma daty wyplaty?
Proszę napisac jesli ktos dostanie dziś.
U mnie nadal brak daty wypłaty...porazka
Kom 539 mam w ING i właśnie wpłynął przelew. Wniosek składałam 1 lipca, daty dokumentu brak
Nie ma pani daty dokumenty czy daty wypłaty
Wniosek wysłany 1 dnia lipca przed 24.00
18.07 był obsłużony a 25.07 data pisma czyli decyzja . Brak daty wypłaty
Nie mam daty dokumentu. Datę wpłaty miałam od wczoraj rano, musiała w nocy wskoczyć
A czy ktos ma w pko bp i dostal kase bez daty
Albo bgz
Pocztowy brak wiedz dziś już nie będę miedź data pisma 19.07.2023
K.546 PKO ktoś pisał że po 8 rano mial
Ale balagan.... Teraz to nawet daty dokumentu nie ma Pani a pieniążki wpłynęły... MISTRZOSTWO......
Informacja o przyznaniu 19.07 na pue data pisma jest brak daty wypłaty kasy też nie ma
PKO przelew po 8.00
Czy ktoś dostał.bezvdatyboisma i wyplaty
Bez daty pisma i daty wyplaty
Czyli wychodzi na to, ze i bez daty wypłaty przelewy idą tak?
Witam. Składałam wniosek 1 lipca, 18 status ze przyznano, dzisiaj dostalam decyzję natomiast daty wyplaty brak.
Treść zablokowana przez Administratora w oparciu o Regulamin Forum.
Wiedz że dziś 18i 19 dostaje niestety błęde info
Co to ta decyzją o której wszyscy piszą?.Wniosek obslużony ,prawo do świadczenia przyznany.brak daty pisma i brak daty wypłaty(brak elementów do wyswietlenia)
Przed chwilą dostałam sprawdzać termin był na dzis
Jaki bank ja nie mam daty przelewu
Dzwonilam dziś do zusu pani mnie sprawdzila jest też zdziwiona ze z 1 nie wypłacają jeszcze i w tym tygodniu mówiła że raczej wyplaty nie będzie bo nie widzi u siebie w systemie . Niby jest losowo wyplacane
Dzwonilam dziś do zusu pani mnie sprawdzila jest też zdziwiona ze z 1 nie wypłacają jeszcze i w tym tygodniu mówiła że raczej wyplaty nie będzie bo nie widzi u siebie w systemie . Niby jest losowo wyplacane
A ja myślę, że znaczenie ma sposób złożenia wniosku. Może się mylę ale wydaje mi się, że osoby, które złożyły przez PUE mają obsuwę z wysyłaniem pieniędzy bo przecież trzeba wprowadzić nr rachunku bankowego. A osoby składające przez bank automatycznie zasysa nr! U mnie dwa takie przypadki składane wnioski w tym samym czasie jeden nawet później ale przez bank, a dwa przypadki przez PUE. Przez bank złożone wypłaty już dawno przelane, przez PUE nic zero!!
Składam zawsze przez bank. MBank
Kom565 a złożone tez 1 lipca??Bo ja złożyłam 1 przez PUE i nic!
Ja co roku składam przez ten sam bank i ostatnio miałam zlozylam 4.07 to 15 mialqmdecyzje a 21 kasę na koncie. Teraz złożyłam 1.07 a decyzje mam z 21 ani terminu nie mam ani kasy. Wydaje mi się że faktycznie idzie to losowo a 1.07 było zwyczajnie za dużo wniosków i biorą trochę nowych trochę wczesniejszych
Ja zawsze składałam przez bank (01.07), zawsze miałam pieniadze po tygodniu.
teraz zlozylam przez PUE (tez 01.07) wypłata na jutro - dzis wskoczyła data
Rano wskoczyła data? A przyznanie na kiedy bylo?
Właśnie dostałam przelew.
Wniosek z 1.07
Przyznanie 18.07
Data na dzisiaj która wskoczyła wczoraj
Zadzwoniłam do zusu, pani poinformowała mnie, że nie ma takich przypadków , że pieniądze wypłacane są bez daty, tłumaczę, że są bo mam siostrę która złożyła 18 i pieniądze już ma. Chyba wzięła mnie za wariatkę. Tylko ta wariatka opłaca to żeby tam pracowała . Przykre…
Zlozone 01.07, przyznane z decyzja 18.07. wyplata na jutro
Ja też mam przelew już.Wniosek 2.07,decyzja 18.07.Wyplata na pue wyświetlało się na 26.07.U mnie już jest kasa, składane przez mBank.
A data wskoczyła dziś po 8 rano
Ciekawe czy będą dzisiaj wypłacać z decyzją 21 lipca a wniosek był składany 1 lipca - bo narazie brak wypłaty
Do Pani Edyty.
Ma pani date wyplaty na pup?
Edyta raczej wątpię, mam też decyzje ani daty ani nic. Myślę że najwcześniej dostaniemy w pon a może i później. Jestem wkurzona ze nie wiem
Decyzja z 21
Pani w ZUSie mówiła mi że to obojętnie kto kiedy złożył wniosek i że wysyłają pieniądze losowo ja skladałam 1 lipca i mam decyzję daty wypłaty nie mam piszę jedynie data pisma. Koleżanka składała 3 lipca i dziś już dostała pieniądze.
Ja składałam 01, przyznane 19 a termin wypłaty miałam na dzisiaj i po 8 rano miałam pieniądze na koncie bo mam PKO.
Mam potwierdzenie tez, ze wyplaty są takze dla tych, którzy nie mieli terminu na pue i skladal przez bank, wiec mam powazne obawy, ze czesc wnioskow z 01.07.faktycznie wrzucili na wrzesien, bo dostaja osoby z dni pozniejszych, pare osob z 01 a reszta czeka.
Mamy 26 lipiec ludzie składali 17-20 lipiec i maja wypłatę a ludzie którzy składali do 5 lipca nie maja lub ma garstka mówią w ZUS ze musi byc data wypłaty kłamstwo jak nie wiedza to po co tak ludzi kłamią maja system do d…. W rządzie i w ZUS kłamstwo goni kłamstwo trzeba cierpliwie czekac
Na jakiej podstawie te obawy?
Na jakiej podstawie te obawy? Ja raczej stwierdzam że leci losowo
Wniosek złożony 1.07, pieniądze dzisiaj po 11 na koncie.
Komentarz 564 zgadza sie. Zawsze robię przez bank i mam szybko pieniądze.
A ktoś dostał w Santander dzisaj?
Wiadomość z zus. Dużo wniosków z 1 lipca przełożonych na wrzesień.
Do kom 585 a miała pani data wypłaty na pue zus
Do Kom. 588. Dlatego w przyszlym roku juz nie bede skladala wniosku wczesnie, przynajmniej bede wiedziala, ze nie mam co liczyc na pieniadze w lipcu. Podejrzewam, ze ci z 1-go, którzy mieli juz dostac pieniadze, juz dostali, reszta bedzie czekac do wrzesnia.
Do kom 588 chodzi o wnioski do wypłaty czy też do rozpatrzenia??
A podały z jakiego powodu bo to jest ciekawe na jakiej podstawie??
Dziewczyny a dostał ktoś pieniądze po południu czy raczej do południa jak nie wpłyną to nie będzie w dniu?
Przykre to okropnie! Bo ja tez złożyłam 1 a 18 informacja na mailu,
Wnioski przesunięte na wrzesień. Powodu nie podała ale taka odpowiedz dostałam.
Po południu nie ma wypłaty ZUSu
Skladalam 01.07 data pisma 18.07 i nie mam daty wyplaty ani pieniedzy na koncie
Do 593 Hmm to trochę jest coś nie tak skoro inne wnioski składane później są rozpatrywane i wypłacane, a wnioski złożone na samym początku są odkładane na wrzesień?? To w sierpniu nie będą też rozpatrywać wniosków tylko przekładać na wrzesień?
Chyba coś uzupełniają. Chciałam. Sie zalogować aby zobaczyć datę czy wstawili na pue i nie można
Do Kom. 592. Chyba raczej jak w wypadku 500+, jezeli do poludnia nie ma, to po poludniu juz nie przelewaja
Prosze sie nie sugerowac tym co Panie w Zus mowia...ile pytan tyle roznych odpowiedzi, zadnych konkretów... Pewnie ze to denerwuje, sama jestem w podobnej sytuacji 1.07 wniosek, przyznanie 19.07 i dalej nic... A dzis juz 26.07!!!
Szkoda tylko ze caly czas media mowia jak to "sprawnie wyglada" Guzik prawda... Balagan jakich malo....
Do Kom. 593: a chodzilo o wnioski rozpatrzone czy zarejestrowane?
Do 593. Krążą różne informacje. Myślę, że oni w ZUS mówią co im ślina na język przyniesie, bo same nie wiedzą. Jedni dostają informacje z ZUS, że wszyscy co składali wniosek początkiem lipca dostaną do końca lipca pieniądze. Pani dostała info, że na wrzesień przeniesione, jeszcze inne info to jakiś błąd systemu...z tego wychodzi, że lepiej tam nie dzwonić, tylko czekać na wypłatę świadczenia, bo po co się denerwować tym, że każdemu podają inna informacje.
Do kom592, najpóźniej do 13:30 mogą się pojawić pieniadze z Zusu
I kolejny dzień nic, sama chyba skargę złożę. Z 10 i późniejsze pieniądze maja a tu cholera człowiek czeka i wielkie nic. Zero daty wypłaty itp wniosek złożony 2 lipca porażka
Ja już nawet nie liczę że w lipcu będą wypłaty ,wniosek złożony 1 lipca , data z 18 o przyznaniu . Terminu dalej brak na pue ZUS . Czy ktoś kto składała 1 lipca dostał przelew ? Poprostu robią sobie żarty.
Również wydaje mi się, że w lipcu już nie ma na co liczyć. W tamtym roku i dwa lata temu lepiej to działało wszystko. Teraz system niby wybiera losowo.
Chyba prawda jest, że lepiej składać przez bank a nie przez PUE. Wniosek składany 2 lipca obsłużone i przyznane 16 i cisza!
Do kom694, ja również złożyłsm wniosek 1 lipca data przyznania 17 lipiec i również mam brak terminu koleżanka składała 3 i już dziś dostała siostra składała 1 i dostała w tamtym tygodniu
Kom 604 JA złożyłam 1 lipca (przez PUE) data 18 o przyznaniu i pieniędzy nie ma!!! I to ludzie rozpatrują wnioski nie system. Najlepiej tak powiedzieć. Ja wysłałam dwa zapytania do ZUS zero odpowiedzi.
To są żarty normalnie wniosek 3 lipca złożony i nic ani decyzji ani pieniędzy a inni co 20 lipca łożyli już mają czysta kpina i bałagan.Do której godziny przychodzą przelewy z zusu najpóźniej?
Do Kom. 606. Wlasnie ja skladalam przez bank i zero terminu, wiec chyba raczej losowo przerzucili wnioski z 1 lipca na pozniejsze wyplaty
To już serio paranoja.
Dziś dostałam przelew. Wniosek złożony 05.07
Wniosek złożony 1.07 , obsłużony i przyznane 18.07 i cisza od tamtej pory. Ktoś coś wie o co chodzi?
Ja to samo mam A tłumaczenie z zysku czekać czas mają do 30 wrzesnia
Ja składałam 2 wnioski w innych terminach 3 lipca i 18 lipca z uwagi na to że jedno z moich dzieci idzie do szkoły ponadpodstawowej i czekałam na odzew że szkoły czy została przyjęta. Przelewu nie mam ani z jednej daty ani z drugiej. Na PUE jest tylko info ze wniosek obsłużony
Do komentarz 612. Miałaś na pue date wypłaty i date pisma?
Sami widzicie jak bardzo to przykre. Wnioski złożone 5 -obsłużone . Wnioski z pierwszego czekają do września .
Z kolei moja znajoma złożyła wniosek 20 lipca i pieniądze ma na koncie. Nie ma na to reguły,system zus wybiera osoby losowo
Do komentarza 616. Szczerze mówiąc nie sprawdzałam. Ktoś prosił żeby napisać jak wpłyną pieniądze, dlatego napisałam.
Skoro juz lecą przelewy za wnioski skladane 5-go, to chyba nie ma co miec nadziei na wyplate za 1-go lipca do wrzesnia
Do 618. Losowo czy nie, nie powinno tak być, że osoby z 1 lipca dostaną we wrześniu, a osoby co składały parę dni temu już mają. System powinien obsługiwać płatności w kolejności składania wniosku, albo w kolejności otrzymania decyzji. Na to wychodzi, że ten ich system to jeden wielki bubel, a one tam nic nie wiedzą i mówią bajki na odczep się
Do 620. Tu nie ma znaczenia niestety data złożenia wniosku, system sobie sam losuje jak chce. Dlatego pieniądze dostają osoby, r różna data złożenia wniosku
Do 621. Zgadzam się z Panią w 100%
Juz to pisałem w tamtym roku składałem 24 lipiec wypłatę miałem 23 wrzesień w tym zlozylem 4 lipca jest obsłużony i świadczenie przyznane brak dat aznajoma złożyła 18 i ma juz kase wiec robią co chcą ja się pogodziłem ze nie ma żadnej kolejności wypłat a przypomnę rzecznik ZUS publicznie w tv powiedział wnioski wypłacane w kolejności składania i przyznania wiec widac jak kazdy urzedas kłamie kase maja dla siebie a ludzi maja gdzieś
Jest data kolejnej grupy rodziców do których trafią pieniądze od 31lipca będą wypłacać kolejnym rodzinom
Do komentarza 625
A skąd taka informacja?
Może wkoncu dotrą do rodzin które składały 01.07 wnioski a dostaly 18.07 decyzję pisma bo też jestem z większości rodziców którzy składali 01.07 a decyzję mają 18.07 a pieniędzy jak i daty nie ma
Jak macie jakieś potwierdzenie informacje to napiszcie coś więcej anie jakieś enigmatyczne stwierdzenia skąd mamy wiedzieć o co chodzi
Komentarz 626 w internecie komunikat mi wyskoczył mam nadzieję że to nie jest żadna bujda tylko zeczywiscie wypłacom tym co złożyli 01
Napewno kazdy dostanie do 30 wrzesnia tak jak pisałem maja wy…… na ludzi płaca jak chcą dobry start powinien byc wypłacany od czerwca bo dzieci idą do szkoły od początku wrzesnia a nie od października Czarnkowi i innym sie ze studiami pomyliło z reszta szkoda sie wkurzać
Może pomogę....ja też zadzwonilam tylko do mojego oddziału bo znam jedną z Pań ktora tam pracuje.Oddziały nie mają wpływu na wypłaty ale wygląda to tak że z każdego dnia jest wybieranych kilkaset wniosków i te dostają datę I kasę z danej transzy. Wniosków jest ogrom a początkowe dni to armagedon...mamy gości z Ukrainy. Bardzo dużo wniosków wpłynęło do 5.07, obsługują i te początkowe i bieżące . Nie ma możliwości żeby obsłużyć z jednej transzy kilka tysięcy wniosków z 1 lipca . Pani powiedziała że ludzie dzwonią z pretensjami a jedynie co może odpowiedzieć to że będą do końca września przelane .....przepraszam że tak chaotycznie napisane
Kolejna bzdura kilkaset wniosków?przecież oni się w 2 lata by nie wyrobili przy kilku milionach dzieci. System wybiera losowo gdyby było inaczej to te kilkaset wniosków to by było w 1 kolejności wypłaconych
Kazda pani z zus udziela innej informacji jeden wielki balagan robia co chca
Kom 625 Faktycznie w sieci jest info od prezesa zus że kolejna transza w poniedziałek
Czy wogole ktos kto zlozyl wniosek 1 lipca ma termin wyznaczony
Do kom 631 No właśnie t o w pierwszej kolejności powinni obsłużyć natłok wniosków z pierwszych dni, z tym się uporać,
a potem zająć się kolejnymi wg daty wpłynięcia bo to się robi błędne koło i bałagan. Przekładanie z półki na półkę nic nie wnosi. Tym bardziej, że wnioski z 1 jeżeli są obsłużone to czekają tylko na wypłaty. A oni rozpoczynają nowe wnioski złożone dużo później, a pieniądze na konta zamiast wpływać do osób składających pierwszych dniach otrzymają środki we wrześniu?? W zeszłym roku szło sprawnie wszystko, a w tym roku to jakieś wielkie nieporozumienie.
Kom 635 niestety nie
To co moze zlozyc od nowa wniosek i rozpatrza w mig
Ja złożyłam 1 lipca przez PKO, 13.07 przyznano świadczenie. Wczoraj o 2.38 w nocy e-mail ze decyzja przyznana ale na pue pismo dziś wskoczyło. Przelew na koncie przed chwila i data przelewu wskoczyła przed chwila. Nie nakręcajcie się z tym wrześniem jeszcze jest sierpień cały a materiały papiernicze z doświadczenia wieloletniego tanieją wraz ze zbliżającym się rokiem szkolnym. Więc spokojnie. Wszystkie teorie wasze są nieprawdziwe i do której księgowanie i z datami wnioskami. Luzik za rok może już nie być świadczenia a kredki też trzeba będzie kupić :)
Miejmy nadzieję że już od 31 lipca ruszą da tych którzy złożyli najwcześniej czyli 01
Z tego co wiem od znajomych i z tego co przeczytalam wypowiedzi prezesa zus to przelewy wychodza codziennie
Dostaja tylko ci ktorzy zlozyli pozniej sa wyjatki ze ktos dostal co skladal 1
Prezes ZUS przekazała, że wypłaty ruszyły pod koniec ubiegłego tygodnia. Wiemy też, że kolejne wypłaty w ramach programu „Dobry start” trafią do następnej grupy rodziców już w najbliższy poniedziałek, czyli 31 lipca..... Tylko tak sie zastanawiam co Pani "Prezes" miała na myśli mówiąc że trafią do następnej grupy rodziców? Mogła by coś konkretniej powiedzieć i jak faktycznie jest....
Do 640. Ja tego nie rozumiem, myślałam że codziennie losują i wysyłają, a oni mają jakieś daty. 31 lipca to znaczy, że jutro, pojutrze nie będzie...dziwne to wszystko. Powinni gdzieś wytłumaczyć oficjalnie jak to wszystko działa, a nie kombinacje i każdemu w ZUS mówią co innego.
Ma ktos termin 27,28.07
To w czw i pt nie będą przelewać?
Z tego co slyszalam to beda
Kolejne wyplaty od poniedziałku 31 lipca. Informacja potwierdzona przez prezes zusu.
A gdzie zlq3zc ten komunikat?
Ktos pisal wczesniej ze ma termin wyplaty na jutro
U mnie w rodzinie 5 osób dostało już w pierwszym terminie co składali 1 lipca. A ja składałam 2 i cisza, dopiero wczoraj wysłali mi decyzję o przyznaniu. Daty dalej nie ma. Jedna rzecz która się różni to, że moje dziecko idzie 1 raz do szkoły, a tamci co dostali to już od kilku lat chodzą do szkół.
Znowu dla ściemy przelewy dostanie jakas mała grupa rodziców i tyle.
Na internecie można znaleźć informację na ten temat. Wpisz wypłaty 300plus i wyskoczą nowe informacje.
Ja składałam wniosek 13go,18go na koncie mialam informację,że świadczenie zostało przyznane,ale to by było na tyle.
Komentarz 533 pisał ze ma date wypłaty na jutro
Pani prezes gada i gada a pokrycia jej słów brak
Pieniadze z tego, co czytamy, wyplacane są codziennie, wiec wypowiedź prezes zus chyba dotyczy tego, ze kolejne decyzje trafia do rodziców 31.07.,czyli w teorii otrzymaja oni pieniadze.
Wniosek złożony 1.07 dzisiaj przelew po godz 11
Jaki jest termin wypłat 300 plus? Prezes ZUS przekazała, że wypłaty ruszyły pod koniec ubiegłego tygodnia. Wiemy też, że kolejne wypłaty w ramach programu „Dobry start” trafią do następnej grupy rodziców już w najbliższy poniedziałek, czyli 31 lipca.
Tak jest napisane 1h temu w necie....
Spoko tylko wydaje mi się że ktoś ma termin na jutro
Maja termin na jutro i pojutrze
Do komentarzu 658 czy miala pani wyznaczpna date ze na dzis przelew bo pisala pani ze wniosek z 1 a dzis byl przelew
Do komentarza 662 tak data wyskoczyła wczoraj.
Dziekuje ja skladalam tak samo 1 i nie ma zadnej daty
Miala pani szczescie ja tez mam wniosek z 1 do tej pory zadnego terminu wyplaty
Miala pani szczescie ja tez mam wniosek z 1 do tej pory zadnego terminu wyplaty
Sporo osób z pierwszych dni czeka i na DATĘ I NA PRZELEW. DROGIE PANIE LUDZIE Z DAT 1DO 5 W WIĘKSZOŚCI NIE MAJA ODZEWU Z ZUS. a płacą tym co są z 10,13 i później. Pierdy pisza. Nigdy nie składać przez ZUS bo to koszmar!!!!
Od2 DRUGIEGO LIPCA CZEKAM I MARTWA Cisza, zero. Nadal brak i pisma i daty. lakoniczne bzdet przez telefon. Poza cierpliwością nic tu nie wymyślimy.
Do Kom. 667. Ja skladalam przez bank, znajoma przez zus, inna tez przez bank. I ta, co przez zus dostala, my nie. Juz nie wiadomo, jak na to patrzec. Jesli jutro nie bede miala terminu, to po prostu juz sie nastawiam na wrzesien i nawet nie bede sprawdzac. Zadne logiczne wytlumaczenie sie nie sprawdza
Do 667
Mama1 ja też składałam 2 lipca, decyzję i pismo 19.07 daty przelewu i przelewu brak. Ma Pani rację, że nic nie wymyślimy, bo oni wysyłają jak chcą. Najpierw zachęcają ludzi, żeby wysłali wnioski jak najszybciej, a potem te pierwsze wnioski obsługiwane jako ostatnie
Paranoja
Bzdura wyplaty są dziennie całymi tygodniami daty pojawiają sie dziennie i dziennie beda sie pokazywaly trzeba czekac tez nie mam daty z daty pisma 18 ale moze bedzie do konca tyg
Miejmy nadzieje ze cos wskoczy system zawodzi
Pani Uścińska jest od Dworczyka i Morawieckiego wiec oprócz kasy dla siebie i zarządu ZUS nie potrafi zalatwic nic tylko kłamią się na chapali a ludzie beda czekac na wrzesień masakra i paranoja ludzie z datami nie otrzymali a bez dat maja zenada
Wypłaty nie ruszyły od ubiegłego tygodnia tylko od początku miesiąca są wypłacane losowo moja siostra składała 3 i na drugi dzień już przelew miała. Jest to osoba ubezpieczona w ZUS i pobierająca zasiłek z tej instytucji. Wypłaty idą losowo bez pisma i daty do niektórych także trafiają. Trzeba cierpliwie czekać.
A te daty przelewów wskakują rano tak?
Ja składałam 1 podpisano 17 i cisza Szczecin
Witam ja składałam 1 lipca, obsłużony został 17 lipca a do dziś nie mam daty pisma czyli przyznania ani daty wyplaty.
Ja składałam 3 go przez bank. Do dziś nie mam decyzji ani pieniędzy. Wniosek obsłużony. Dzwoniłam do ZUS pani powiedziała że data pisma pojawi się później ale kiedy nie powiedziała. W zeszłym roku miałam wypłatę 28 go lipca a złożyłam wniosek 11 lipca. Dwa lata temu wniosek złożyłam 2 go lipca a wypłata też 28 lipca. Ale w poprzednich latach miałam datę pisma 21 lipca.
Może każdy ma już jakaś datę zarejestrowaną i w każdym roku dostaje tak samo?
Do 678
Raczej nie tak samo. Rok temu składałam 5.07, a wypłata 21.07. W tym roku 2.07, wypłaty brak
Czy jutro będą przelewy i w piątek ? Czy dopiero w poniedziałek ? Widzę że każdy różnie piszę .Wniosek złożony 3 lipca i nadal nic ani decyzji ani daty ani przelewu ,paranoja w tym roku z tym
Jak dziś dzwonilam do zusu to pani mi powiedziała że co dziennie robią przelewy jedni mają rano inni po popołudniu ale czy to prawda ..... ?
Ja składałam wniosek o 300+ 1 lipca decyzja 20 lipca i cisza. W zeszłym roku wniosek był składany 25 lipca 29 lipca decyzja a 4 sierpnia wypłata.
Ja skladalam w zeszlym roku 1 decyzja 11 a 18 lipca wyplata a w tym roku skladalam 1 lipca decyzja 18 i terminu wyplaty brak
Ja skladalam w zeszlym roku 1 decyzja 11 a 18 lipca wyplata a w tym roku skladalam 1 lipca decyzja 18 i terminu wyplaty brak
A te daty to o jakiej porze wskakuja
A te daty to o jakiej porze wskakuja
To ja już nie wiem jak ten system działa. Wiadomo że ludzie potrzebują tych pieniędzy i szybko składają wnioski aby szybko otrzymać świadczenie. Dziś kaDy grosz się liczy przy tych cenach. Żenada że musimy się denerwować dopytywać o te 300 zł . Jakby to duże pieniądze były. Tzn niby nie są ale mi są potrzebne i też bardzo czekam a tu lipa. Jak dostanę przelew to napiszę.
Oki dzieki
To jest kpina skladalam 1 lipca decyzja 18 lipca a daty przelewu brak.w banku mowila znajoma ze kase juz wplywa na konta ciekawe czego my nie mamy naljlepiej skladac pózniej
Co do dat to jakoś w nocy lub nad ranem pojawiają się.
Do 687
Pani Olu ma Pani rację. Parodia jest to, że nie idą po kolei z wypłatami. Ja wiem, że to system, ale to raczej da się tak zrobić, żeby szło po kolei, jeszcze jak mówią, że wypłata może być we wrześniu to już całkiem bez sensu. Ludzie składali i po paru dniach wypłata, a ci z początków lipca czekają
Ja z poczatku lipca 1 i nic tylko decyzja z 18
Kom 526 Ja również data wypłaty na 25 a kasy do dziś nie ma
Wnioski z 1 obsłużone na mailu 18 pieniądze we wrześniu, tak poinformowała mnie pani z zusu . Co to ma być
Jal by byla wyplata we wrzesniu to by inni z daty pisma nie dostali z 18tego
Składałam 3 lipca mam tylko potwierdzenie zlecenia 5 lipca
Do 694
Mimi nie ma co słuchać Pan w Zusie, one każdemu mówią, co innego. Niektóre twierdzą, że nie są w stanie sprawdzić i nic zrobić w systemie, a niektóre, że część wniosków wypłata na wrzesień, to jak to jest mają wgląd czy nie? Dlatego nawet tam lepiej nie dzwonić, bo brak konkretnych odpowiedzi. Niech wytłumaczą na stronie jak działa system wypłacający 300 plus, a nie każdemu co innego mówią
Mnie się wydaje że skoro tyle ludzi mają decyzję a nie otrzymali jeszcze pieniędzy na konto to można tylko myśleć że niestety ZUS nie ma pieniędzy tyle żeby robić tak duże przelewy
Uważam że niestety sprawnie nie jest realizowany program dobry start. Dużo się pisze że idzie sprawnie a niestety to jest katastrofa .
Do 698
Pieniądze to jedno, ale dlaczego te wnioski nie są rozpatrywane i wypłacane w kolejności. Boją się przyznać, że mają problem i się pogubili i mówią, że sprawnie idzie, może do 30 września dostaniemy
Moje sąsiadki składały jedna 01.07 A druga 05.07 i ta z pierwszego miała pieniądze dziś A z piątego w tamtym tygodniu. Bez daty pisma i decyzji ma maila. A ja z 03.07 czekam nadal.
Ja tez z 1 i czekam nadal
Ja składałam też 1.07.2023 decyzję dostałam wczoraj ale daty przelew kiedy będzie nie mam jeszcze
Ja też z 1 przez bank, data pisma 21 i tyle.
Ja dostałam przelew dzisiaj a decyzję w poniedziałek wczoraj datę wypłaty
Mam znajoma w Zusie. Pierwsza sprawa: ludzie nie rozumiecie chyba ze składając wniosek lipiec sierpień zus ma czas do końca września. Uwaga: system wybiera losowo! Najgorzej balaganu zrobilo się przez zasypanie systemu wnioskami 1go lipca. To może opóźnić przelewy do września. Później się poluzowało i wnioski te późniejsze są rozpatrywane wcześniej. Kolejna sprawa ci którzy składają wnioski przez konto bankowe maja szanse na wcześniejsze otrzymanie zapomogi. System ma automatycznie zaczyteme konto na które ma zrealizować przelew. Przelewy są puszczane codziennie a nie w wybrane dni jak tu ktoś pisal. Życzę wszystkim cierpliwosci.... w moim przypadku wysłałam wniosek 10tego lipca przez konto bankowe. Wypłatę miałam na koncie 24.07.
To po co w większości artykułach piszą że osoby które złożyły wnioski 1 lipca dostaną pieniądze na konto jako pierwsze a okazuje się że tak nie jest .
Bo nie czyta sie tych bzdur.
Ja dzisiaj przelew wniosek złożony 1.07
Jeśli twoja kolezanka pracuje w zus i ci dala takie informacje a przy połączeniu mówią co innego co ma do zeczy kto jak przez co złożył wniosek jak przez peu zus był wysłany jest decyzja i przyznanie to wiadomo ze nr konta został zweryfikowany jak jest data pisma dajmy przyklad 18 to powinni tym sie sugierowac a ty z ta wiadomoacia wyszczelilas jak z bicza szczelił ci którzy dostali się wymadrzają po to dyskutują by dojść jak to wszystko wyglada losowanie heh kto doatanie w lipcu dzieci pojda do szkoly ci co we wrzesniu dzieci nie pojdą tak loteria działa super dla koleżanki która ci opowiada bzdury to jal jest madra jak tam pracuje to system jek pewnie podpowie kto doatanie nastepny
Do 709.ktoś podzielił sie tylko swoimi wiadomościami, po to to forum .ile ludzi tyle opinii . nie trzeba ich czytać i złośliwie komentowac
Do 708: A kiedy była decyzja ?
Bo u mnie wniosek też złożony 1 lipca
Dziewczynki nie sugierujcie sie bo zus nie wie sam jak to dziala a ludzie wiedziec będą sorki ale taka prawda
Dostał ktoś już przelew ? Chodzi mi o osoby które wysłały wniosek 3.07 ?ja3 07 i nie mam nic.anna
Do 711 decyzja na e-mail w poniedziałek a data wypłaty we wtorek.
Według mnie zus zawsze odpowie że mają czas do 30.09 i tyle a przelewy robią jak chcą
Komentarz do Milo. Zgadza się. Pracownik Zusu dostaje dzienna "dawke" wniosków i widzi daty ktore sa przerozne. Pracuje w zusie ale w zupełnie innym dziale i wiem ze tak się dzieje. Nie przejmuj się sfrustrowanymi MAMAMI - chciałaś pomóc a wyszło ze "szczeliłas z bicza" :D
Hmmmm do roboty a nie zerowac na dzieciach
Miło fajnie, że masz znajomą w zusie co również nikogo nie interesuje. Ale pierwsze po co pisać takie coś, że my nie rozumiemy! Rozumiemy! Bynajmniej ja rozumiem Ale …również trochę więcej empatii dla tych którzy czekają bo złożyli wnioski od pierwszego tak jak powinni! I nie oni zrobili bałagan, to również ich prawo. Wyobraź sobie teraz, że my nagle przestajemy dawać na te wszystkie składki i te biedne ludziki które pracują w tej cudownej instytucji nie maja żalu tylko zadowolone minki i mówią : ojej poczekamy te dwa, trzy miesiące na wypłatę jesteście cudowni. No nie! Tak nie będzie, wiec pozdrów koleżankę z zusu, miej super wieczór i tyle a może aż tyle. I zrozum proszę, że skoro ludzie tu piszą to znaczy, że problem jest realny. Miłej wyprawki
Do 717: To nie jest żerowanie na dzieciach bo te pieniądze właśnie idą na dzieci na wyprawienie ich do szkoły itd a zapewne większość kobiet pracuje a jeśli nie to jest tylko i wyłącznie ich sprawa .
Droga Patrycjo ja akurat 2 tys wydałam na podreczniki do liceum plus wyprawkę, do tego 700zł na weterynarza i jeszcze czeka mnie naprawa junkersa też z 600zl więc tak ja w tym momencie jak nie dostanę tej kasy to nie będę miała na chleb, muszę wybrać albo ciepla woda albo żarcie. Myślisz że przy dwóch pracujących osobach kredycie mieszkaniowym życiu i opłatach da sie odkładać ekstra na szkołę? No to cie rozczaruje bo co odłożysz to albo się coś psuje albo musisz wydać np na dentystę. Także jak przyszłaś tu żeby dokopać ludziom w ciężkiej sytuacji to możesz być z siebie dumna udało się
KOM 722 Pani wyżej sie przyznała ze nie chodzi o wyprawkę. I podejrzewam, że większość podobnie.
Niestety książki trzeba kupić jak są dostepne
Do 722
Pani Alu, tu chodzi o to, że ludzie specjalnie składali wnioski na początku lipca, żeby dostać 300+ jak najszybciej, a tu się okazuje, że ludzie którzy złożyli parę dni temu mają już pieniądze przelane. Jeżeli jest Pani tu na forum odnośnie 300+ to też chyba Pani szukała informacji. Dlaczego więc obraża pani inne mamy?
Tak zgadza się szkoła zaczyna się we wrześniu
Tylko że jak ktoś sam wychowuje dzieci które idą do szkoły ponadpodstawowej i musi kupić podręczniki itd a mało nie kosztują to nie ukrywajmy że każda złotówka się przyda
Niko ty tak na serio? Skoro są przyznawane pieniądze na wyprawkę to chyba jest logiczne że skoro już ja mamy (bo moje dziecko jedzie na cały sierpień do babci) to licze na częściowy zwrot wez się ogarnij czlowieku. A może powinnam wycofać wniosek bo nie wydam już tych pieniędzy już na wyprawkę? Przypominam tylko że jest ona finansowana również z podatków płaconych przez moją rodzinę wiec to nie jest jałmużna czy nawet zasiłek tylko zwrot części tego co oddałam państwu z moich zarobkow.
Do 725 nie ja nie szukam informacji bo jestem administratorem i pilnuje co sie tutaj dzieje i musze sprawdzac i mam prawo sie odezwac jak sie promują wiadomosci jedne i te same...
I nikogo nie obrażam tylko pisze jak jest w poprzednim roku była tu gorsza sytuacja bo kazdy wchodził na jezyk i nie chce by polowa ludzi byla poblokowana
Do komentarza 719 Wnioskuję,że posiada Pani dzieci w podstawówce,gdzie podręczniki są darmowe,bo gdyby musiała Pani wydać na podręczniki do szkoly średniej 1,5tys na jedno dziecko to myślę,że inaczej by Pani pisała i z niecierpliwością czekałaby Pani na przelew z 300+,tak jak inne osoby na tym forum.Nikt tutaj Pani nie zapraszał,a tym bardziej nie prosił,aby Pani obrażała osoby na forum,które istnieje od tygodnia i przez ten caly czas nikt tutaj nikogo nie obrażał.Wiec jeśli już się Pani wyżyła na innych to życzę dobrej nocy.
Do 725
Bo ludzie nie czytają od początku postów i nie wiedzą, co kto pisał. Wpadają piszą swój post. Są różne sytuację i niektórym te pieniądze potrzebne, niby tylko 300 ale to też aż 300.
W zeszłym roku tu nie byłam, ale rozumiem ludzi, którzy zastanawiają się o co chodzi w tym Zusie, gdzie każdy kto się z nimi kontaktował dostaje inna informacje, albo nerwy osób którzy składali wniosek 1, a się dowiadują, że mogą dostać wypłatę świadczenia we wrześniu. Po prostu ZUS powinien udzielić informacji jak działają wtedy i oni uniknęli by dużo niepotrzebnych telefonów i meili
Do 725
Bo ludzie nie czytają od początku postów i nie wiedzą, co kto pisał. Wpadają piszą swój post. Są różne sytuację i niektórym te pieniądze potrzebne, niby tylko 300 ale to też aż 300.
W zeszłym roku tu nie byłam, ale rozumiem ludzi, którzy zastanawiają się o co chodzi w tym Zusie, gdzie każdy kto się z nimi kontaktował dostaje inna informacje, albo nerwy osób którzy składali wniosek 1, a się dowiadują, że mogą dostać wypłatę świadczenia we wrześniu. Po prostu ZUS powinien udzielić informacji jak działają wtedy i oni uniknęli by dużo niepotrzebnych telefonów i meili
Komentarz 730 dwoje dzieci jedno do 1 LO drugie do 2 LO i 3 dziecko 6 klasa podstawówka. Z mężem zarabiamy po 3.5 tysiąca. Kredyt mamy 1500 zł czynsz 600 plus opłaty 250. Jedzenie miesięcznie dużo kosztuje. Opieka medyczna tez kosztuje w razie
potrzeby. Żyjemy skromnie. Odkładamy 500 plus dodatkowo właśnie np. na wyprawienie dzieci do szkół. Na ubramia ich kieszonkowe czy wycieczki szkolne. Po to to jest. Żyjemy skromnie. Mamy tez pieska. Nikt nam nic nie daje. Ludzie poprostu żyją ponad stan żyją z pieniędzy dla dzieci bo je dostaja od tak. Nie wspomnie o tych co całkiem żyją z zasiłków nie pracując. Dla mnie nie powinni nic dostawać. No oczywiście nie biorę pod uwagę jakichś chorób przez które nie moga pracować - to zrozumiałe. A ludzie zachowują się jak hieny tylko daj i daj. Polska mentalność.
Do 733
Pani Patrycjo niech każdy żyje swoim życiem. 300 plus, 500plus jest dla każdego dziecka. Nie sądzę, żeby mamy za to żyły, bo każde dziecko je, ubiera się, chodzi do szkoły, na wycieczki. Nie pisze tu o skrajnej patologii. To, że Pani udaje się odłożyć to fajnie, ale po co obrażać innych, jak się nie ubrało ich butów?
Ja np sama wychowuje 2 dzieci, zarabiam 3000, mam 600zl alimentów i jedno 500plus. Opłaty 1500, reszta na życie, mamy też królika. Więc ja tak, czekam na wypłatę 300plus właśnie żeby chociaż w części zwróciła się wyprawka i żebym mogła chociaż na dwa dni dzieci gdzieś zabrać. Więc jak Pani ma obrażać innych to proszę najpierw się zastanowić dwa razy co Pani napisze, albo ugryźć się w język, albo po prostu proszę ubrać kogoś buty.
Ja wysłałem 1 lipca i mam swiadczenie przyznane i status obsłuzony a daty pisma brak i wypłaty tez brak.Moze duzo maja wniosków z ukrainy a my musimy czekac oni wszystko za darmo a my musimy płacic za wszystko chory kraj
734 - nikogo nie obraziłam. Jeśli wziął ktoś do siebie moje okropne obelgi znaczy że ma coś na sumieniu. Ładnie Pani napisała- żeby zabrać gdzieś dzieci. To tez rozumiem. I papieram. Dla dzieci. Szczególnie matki samodzielnie wychowujące dzieci pracujące i walczące o każdy dzień-wspieram. Odniosłam się do tych " trzęsących" gdzie moje 300 plus? Napisze skargę itd...
Brawo Renata!. Samotne wychowywanie dzieci jest często niestety walką o przetrwanie- wiem. Dlatego ludzie czekają na te pieniądze nie po to by wydać na siebie, nie po to by być moralną hieną ale po to by kupić coś dzieciom. I jestem dumna i wdzięczna tym mamą które walczą o te pieniądze. Bo im się po prostu należy! I skoro składają 1 to wierzą, że szybko te pieniądze dostaną.
Brawo Renata!. Samotne wychowywanie dzieci jest często niestety walką o przetrwanie- wiem. Dlatego ludzie czekają na te pieniądze nie po to by wydać na siebie, nie po to by być moralną hieną ale po to by kupić coś dzieciom. I jestem dumna i wdzięczna tym mamą które walczą o te pieniądze. Bo im się po prostu należy! I skoro składają 1 to wierzą, że szybko te pieniądze dostaną.
Do 736
Pani Patrycjo, bo każdy z nas czeka. Ludzie się niecierpliwią i denerwują też nie tym, że nie mają jeszcze pieniędzy tylko tym, że składali np 1 lipca i jeszcze nie mają, a ktoś kto składał np 15 lipca już dostał i każdy się zastanawia dlaczego tak się dzieje. Gdyby wypłacali nawet od września, ale po kolei to raczej każdy czekał by cierpliwie na swoją kolej. Ale to jak są wypłacane pieniądze jest nie zrozumiałe stąd też nerwy i zamieszanie.
Do MamaBasi
Dokładnie, tym bardziej, że wakacje to czas wyjazdów, zakupu książek do szkoły i innych akcesoriów ale też zakup nowych ubrań na jesień, bo często się okazuje, że dziecko wyrosło. Także wydatki nie małe.
A tu się okazuje taki bałagan z tymi wnioskami i wypłatą świadczenia
Gorąco się zrobiło. Kogo obchodzi na co dana matka wydaje 300?moga to być zeszyty, może buty dla dzieci a może tylko plecak do technikum. Jestem mamą samotnie wychowuje dzieci i niepełnosprawne jedno i co...., nie mam prawa się irytować??? Składać skargi? Bo ktoś ma przerost formy nad treścią? To Forum jest po to bo każdy ma wątpliwości co do obslugi, daty wypłaty itd a nie po to aby nas rozliczać, rozgrzeszac a nie daj Bóg zaglądał w garnki.
ZUS dał plamę i tyle, i każda mama jest podenerwowana.
2 lipca i nadal cisza na mzus. Zero daty pisma i daty wypłaty
Zamienia się to forum w jedną wielką kłótnię a niepotrzebnie. Dużo ludzi jest w trudnej sytuacji życiowej,poprzez różne zdarzenie losowe takie jak na przykład choroba i nie może pracowac,choć bardzo by chcieli wrócić do zdrowia i żyć tak jak przed chorobą,ale nie mają na to wpływu,więc te pieniądze są wsparciem na które wszyscy czekają...ja również,ponieważ bardzo by mi teraz pomogły i tego nie ukrywam.Jako matki powinnyśmy się wspierać a nie wbijać sobie szpilę.Musimy uzbroić się w cierpliwość.Nie potrzebne są te wszystkie złośliwości.Drogie Panie życzę wytrwałości,dużo zdrowia i spokojnej nocy.
Witam mam pytanie kiedy będzie wypłata Wniosek złożony 1 lipca a data przyznania 21 lipca - Brak wypłaty
Właśnie wskoczyła mi data wypłaty na jutro składałam 1lipca decyzja z 18sty wypłata na jutro
Witam . Właśnie sprawdzałam składałam wniosek 1.07 ,decyzja 18 wskoczył termin w nocy na 27. Złożone przez pue.
Wniosek złożony 2 wiadomosc na mejla 25 z decyzją dzisiaj wskoczyła mi data na 28 .07 wyplata pozdrawiam
Mam podobnie. Wniosek składałam 2.07, na maila przyszła mi wiadomość o decyzji 26.07 i wskoczyła zaraz data wypłaty na 28.07.
Składane 1 lipca przez bank data pisma 25.07 wczoraj wieczorem nie było daty przelewu teraz już jest na 28.07
Czy ktos z wniosku 01. z pismem z 20-go dostal dzis termin wyplaty?
Pismo złożene 01.07 przez pue zus, wniosek obsłużony, brak daty pisma, przed chwila wskoczyla mi data wyplaty pieniedzy na 28.07. Także bądźcie cierpliwi, w przyszłym roku nie złożę 01.07. Pozdrawiam
Do 750: Ja składałam 1 lipca decyzja 20 lipca ale niestety brak terminu wypłaty.
Wniosek składany 3 lipca obsłużony przyznany 12lipca termin wypłaty 28lipca
Ja składałam 3 lipca przez Pue, jakoś w weekend 2tyg temu przyznano, dzisiaj wskoczyła data wypłaty na 28.07 a daty pisma nie ma.
Mi też rano wskoczyła data na jutro, wniosek złożony 1 data przyznania 20
Wniosek złożony 01.07 , data pisma 18.07 właśnie wyskoczyła mi data wpłaty 28.07
Kto ma decyzję przyznana 25 i wypłatę na jutro
Dziś rano wskoczył mi termin wyplaty
Wniosek składany 1.07
Obsłużony 20.07
Termin 28.07
Dziś wskoczyła data na 28.07. Składałam 2.07 przez pue informacja o przyznaniu 19.07.
Wniosek złożyłam 1 lipca data pisma 20 lipca data wypłaty 28 lipca
Do757 Ja mam 1 składane, 25 pismo i na jutro 28 wypłata
Składałam 1.07 decyzji nie otrzymałam ,dziś rano wskoczył termin wypłaty na 28.07 .
To moze faktycznie cos ruszą z datą z 1-go do konca lipca
Czy ktos mial date wyplaty na 27 a dostal juz 26 przelew
Mi też data wskoczyła na 28 wniosek złożony 1.07 obsłużony 18.07
Ja mam brak wypłaty wniosek wysłany 1 lipca informacja o przyznaniu dostałam 21 lipca i nadal brak wypłaty
Do 764. Kasiu jeśli chodzi o 300plus to zus przelewa tego samego dnia na jaki jest wyznaczony termin wypłaty ,nie dzien wcześniej tak jak to jest przy 500plus
Czy zus wysyla dzien czesniej
Dzieki
To dziwne jak tego samego dnia bo ludzie mają już przelewy o 8 rano i po 11
Tez mam na 28.07 wyplate (dzis wskoczyło)
Wniosek wyslany 1.07 przyznano 19.07
Wniosek złożony 1.07 przyznane 18 dziś w nocy wskoczył termin na jutro
Hej dziewczyny u mnie to samo. Termin wypłaty na jutro. Złożone 01.07. a decyzja z 18.07.
Dziś rano wskoczył termin na jutro (28.07)data składania 1lipca decyzją 18
Do 770. Z tego co wiem to mają o 8 jak mają konto w pko tak jak zus a mi zawsze przychodzi przelew z zus do godz 11stej a mam bank spółdzielczy. Kiedyś mi pani powiedziała w zusie że ich przelewy idą exspres żeby pieniądze w danym dniu były już na kącie
O dziękuję za informację nawet nie wiedziałam dlatego mnie to zdziwiło że w ten sam dzień
Wniosek złożony 02.07 , data przyznania 19.07 , brak terminu wypłaty
U mnie też rano wskoczyła data wypłaty na 28.07, decyzja o przyznaniu 25 a składane 2.07
Ja też 1 lipca ,19 data pisała brak terminu idzie losowo zostało nam tylko poczekać cierpliwie
Składałam 1 lipca.15 obsłużony.data pisma 18.07.trraz patrzyłam i wskoczyła mi data wypłaty na 28.07 czyli na jutro zobaczymy czy dostanę składałam przez pue zus
U mnie jeszcze nic 01 skladay 18 data pisma jak na tą chwilę brak daty wyplaty
Witam, ja wniosek skladałam 3 lipca wczoraj wyskoczyła data wypłaty na 27.07 i własnie dostałam przelew. Konto Pko Bp
Ja też składałam 3 lipca i ani pisma ani daty
Witam, również składałam 1lipca, 19 data pisma i nic zero daty wypłaty.
1 składany data pisma 18 przelew na jutro 28.07
Dzień dobry.
Właśnie wyskoczyła mi data wypłaty na 28.07
Wniosek składałam 1, a 18 otrzymałam decyzję
Pozdrawiam
Witam Panie, wreszcie doczekałam się terminu na 28.07 po 24dniach od złożenia. Chyba dużo szumu wokół tych przeciagajacych się wypłat było z początku miesiąca.
Ja składałam 3 go lipca. Dziś rano dostałam wiadomość na maila i że data wypłaty jutro. Wiadomość przyszła o 8.05. Oni niepotrzebnie pisali kto szybciej złoży ten szybciej dostanie świadczenie. Wprowadzają ludzi w błąd stąd nerwy. Zresztą wnioski mogłyby być przyjmowane wcześniej tak aby każdy w lipcu a nawet w czerwcu pieniądze miał na wyprawkę.
A co do tego że cały rok zbiera się na wyprawkę to owszem ja bym chciała tak ale trudno przy obecnych cenach mimo że oboje pracujemy. Niestety najniższa krajowa . A wydatki na dzieci są przez cały rok sami wiecie jak jest non stop coś trzeba kupować. Pozdrawiam serdecznie
Wniosek 1, data pisma 19, wypłata jutro.
Dokladnie zgadzam sie przy tych cenach ciezko odlozyc tym bardziej ze w trakcie roku szkolnego sa ciagle jakies wydatki.
Mi też wskoczyła data wypłaty na 28
Wniosek złożony 2.07, data pisma 19.07
Wniosek 3lipca jutro wyplata
Wniosek złożony 10 lipca ,wypłata 28 lipiec.
Ja składałam w dwóch terminach na dwójkę dzieci 03 i 18 lipca termin wypłaty z 3 lipca mam na jutro z 18 lipca cisza. W koncu obsługują te wnioski z początku lipca.
Wnioski złożone w lipcu czas na wypłatę mają do końca września i musi się pojawić data inaczej nie wypłacaja informacja pani z zus
Składałam 1 lipca 20 miałam decyzję że przyznane i cisza brak daty wypłaty
Miejmy nadzieję że z 01 pojawią się jeszcze daty jutro z wyplata pieniędzy jeszcze jest poniedziałek ostatnio dniem lipca
U mnie daty nadal brak. 1 złożony wniosek decyzja 19
Dodzwoniłam się do ZUS pani mi powiedziała, że oni nie siedzą i nie klikają, to system sam generuje wypłaty.
U mnie wniosek 1 lipca decyzja 18 lipca. Data wypłaty wskoczyła dziś rano 6.00 i termin wypłaty na 28 lipca .
Gdzie sprawdźcie ten termin wypłaty...jakby mógł ktoś wytlumaczyc
Czy ktoś z data 20.07 przyznania ma datę wypłaty?
Zakladka Dobry Start, szczegóły Twoich wnioskow, pokaze sie tabelka z data zlozenia wniosku, klikamy na nia, zjeżdżamy w dol i na dole bedzie napis szczegóły klikamy, wowczas pojawia sie dane dziecka, znow klikamy, zjeżdżamy w dol i bedzie napis, wyplaty klikamy
Powinna wyskoczyc data lub napis brak elementow do wyswietlenia(czyli czekamy na date przelewu)
Czy ktoś bez daty dostał bo pani w ZUS twierdzi że nie ma takiej możliwości
Do Kom. 802. Wlasnie z ta data przyznania z 20go jest chyba najrzadziej wyplacane.
Wniosek 1 lipca, decyzja 19 lipca i dzisiaj w nocy wskoczyła data wyplaty na 28.07.
Do Kom. 804. Są wyplacane bez daty. Znam kilka takich osob a i na forum tez Panie tak mialy
Wniosek 1 decyzja 20 wypłata jutro termin dzisiaj wskoczył
A nie wiem gdzie wy macie te wypłaty pokaże szukałam i nic
Ja też składałam 1.7 odpowiedź 18 dużo ludzi ma na jutro a ja nic
SKŁADAŁAM 02, WCZORAJ DOSTAŁAM E-MAIL ZE ZOSTAŁO PRZYZNANE ,DZISIAJ DOSTALAM DATE PISMA 26. I DATE WYPLATY NA 28
A ja 1.07 datę 19 przyznania i daty wypłaty brak
Też 1 go data przyznania 20 brak daty wyplaty
Też 1 go data przyznania 20 brak daty wyplaty
A na dziś są terminy
Ja składałam wniosek 03.07. i nadal nie dostalam decyzji. Status wniosku mam obsłużony ale przy dacie pisma nie mam nic. Nadal czekam na jaką kolwiek informacje z ZUS. Czy tez ktos tak ma ?
Ja składałam 7 lipca przez bank nie mam żadnego pisma a data wypłaty dziś wskoczyła na 28.
A dzisiaj będą?
Do Monika90: ja mam identycznie,cisza,obsłużony i ani pisma ani daty,wniosek złożony 03.07
Ja składałam pismo 1 lipca datę pisma mam 20.07 daty wypłaty nie mam i kasy też jeszcze nie przelali. Siora składała 5 lipca daty pisma ani daty przelewu nie ma a kasa wpłynęła jej 25 lipca. więc jakimi oni kryteriami przelewy robią
Do komentarz 804 siostra nie ma do teraz daty pisma a kasę dostała 25 lipca a 5 lipca składała wniosek
Złożone 1, decyzja z 21 złożone przez ing mam termin na 28.07
Czy ktoś dostał wcześniej przelew niż data wyplaty
Chyba nie
Ja składałam 3 lipca nie mam daty pisma ani daty przelewu. Mam napisane tylko wniosek obsłużony i świadczenie przyznane . I cisza
1 złożyłam 18 decyzją na jutro wyplata
Wniosek złożony 01.07.. data przyznania 19.07.. brak daty wypłaty! Teraz nawet nie moge zalogować się na ZUS pue. Błąd uwierzytelnienia. Nie wiem skąd ten problem..
Też nie mogę zalogować się
Ja składałam 4 też do dzisiaj nic nie mam, jedno jest pewne wysyłają losowo więc to kiedy się składało nie ma znaczenia jak.widac
Maja przeciążenie serwera pewnie dużo ludzi chce wchodzić
Mi też dzisiaj pojawiła się data wypłaty na 28, złożony wniosek 1 decyzją 21
O której państwo sprawdzali ze maja datę wyplaty
Czy ktoś dostał już datę wypłaty z decyzji z 20 lipca ?
Z tego co zaobserwowałam to data wypłaty pojawia się dzień wcześniej. Ja mam datę wypłaty na jutro, pojawiła się dzisiaj rano.
Czy daty wypłaty pojawiają sie tylko w nocy i rano czy cały dzien?
Skoro większości już płacą nawet bez ustalenia daty wyplaty to czemu wszystkim tak nie zrobią tylko datami się sugerują
Ja składałam 3 lipca mam tylko że obsłużony ani daty pisma ani żadnego pisma potwierdzającego przyznanie nie dostałam a 25 lipca dostałam kasę
W tamtym roku składałam 17 lipca a 21 miałam już pieniądze w tym roku złożyłam 1 lipca i dalej cisza ja już nie wiem jak oni to wypłacają wychodzi na to że im później złożyć wniosek tym szybciej się dostanie
Dalej brak wypłaty wniosek złożony 1 lipca informacja o przyznaniu dostałam 21 lipca i cisza brak wypłaty
Ja mam tylko informacje o przyznaniu na email i na Pue że 21 lipca przyznano z wniosku 1 lipca a daty wypłaty nie mam
Ktoś pisał ze data wypłaty się musi pojawić i dopiero wypłaca a jak wytłumaczyć fakt ze dużo osób ma wypłacone bez daty i data pisma i wypłaty pojawia się po kilku dniach od pojawienia się pieniążków na koncie cos tu jest nie tak z systemem wnioskuje ze te daty i wypłaty to nie grają ze soba pewne jest ze do końca wrzesnia się te 300 dostanie ale logiki w wypłatach brak
Czy ktoś dostał w Santander ?
Wojciech ale jakoś długo idzie data wypłaty z informacji z 21 lipca a wniosku z 1 lipca
Ide z tym faktem do ZUS ze znajoma ktora tak ma pani w ZUS powiedziała (infolinia) ze to nie mozliwe zobacze co mi powie kierownik ZUS w Poznaniu dam znac o info
Ja mam santander przeważnie 12.30 przychodzi przelew. Okaże się czy coś zaskoczy he
Komentarz 74 nie prawda że jeśli masz kartę dużej rodziny dostajesz szybciej ja mam kartę wniosek złożony 1 lipca data pisma 20 lipca i nie dostałam jeszcze kasy a siora ma jedno dziecko wniosek złożony 5 lipca nawet na peu ZUS nie ma wpisane daty pisma nawet żadnego potwierdzenia przyznania nie dostała i kase dostała 25 lipca.
Ja skladalam 1 lipca decyzja z 19 a pieniędzy brak
Agnieszka
Moja znajoma ma tak samo i czekam w ZUS do kierownika z ta sprawa bo na infolini mi powiedzieli ze to niemożliwe ze jest wypłata bez dat to im udowodnię ze maja syf i kłamią z datami i wyplatami
Wojciech brak wypłaty oraz brak daty wypłaty decyzja o przyznaniu była 21 lipca ale brak daty wypłaty i brak wypłaty z wniosku z 1 lipca i proszę o wiadomość co Panu powiedzieli
Data pojawiła się po 7 wcześniej nic nie było. Ale i tak bez dat też płacą moja siostra tak miała data po wypłacie. Poprostu jakiś bałagan awaria systemu czy nie wiem co ma na to wpływ może dlatego że był to weekend .
Składałam 1.07.2023 dostałam informację że przyznane i do dziś przelewu brak i daty przelewu brakb
Wczoraj dzwoniłam do zus pani mi powiedziała ze to system daty i przelewy losuje ale że wypłata do 30 września nastąpi dodam wniosek składany przez pue zus data pisma czyli decyzjii 18 lipca daty wypłaty brak do tej pory osoby które składały 1 lipca date pisma maja z 20 lipca i date wypłaty mają na dzisiaj to jest niepowarzne
Ja składałam przez aplikację ZUSu 01.07 na jutro mam wypłatę pieniędzy rano o 7 wskoczyła , do teraz nie dostałam decyzji , była tylko zmiana statusu na obsłużony
Mela ja też mam datę pisma 20 lipca i składałam 1 lipca i nie dostałam kasy nawet nie mam daty wypłaty
A kto dostał już z datą składania 1 lipca a 20 decyzja
Ja też składałam 1 lipca z datą dezyzji 20 i cisza
Ja też składałam 1 lipca 20 decyzja i cisza
Wniosek z 1 .07 obsłużony 18 ,data pisma 25.07 bez daty wypłaty i wpłaty . Lecą jak chcą . No cóż trzeba czekać. Mam nadzieje ze uda mi się jeszcze po promocyjnych cenach kupić przybory. Zawsze jest jest jeszcze te 500 plus
Dziewczyny i chłopaki spokojnie nie ma się co denerwować
1.07 było najwięcej wniosków, system wypłat podobno z każdego dnia losuje ileś tam wniosków, dlatego nam się wydaje, że z 1 ludzie czekają najdłużej ale ...
Dajmy 1 lipca było 500tys wniosków, a 5 lipca było ich 100tyś i w kolejnych dniach podobnie. Jeżeli system losuje po np 10tys wniosków z każdego dnia to logiczne jest, że nadal najwięcej ludzi czeka z 1 lipca
Dlatego teraz jak wiadomo jak to działa to lepiej składać w późniejszym terminie, bo zostaniemy szybciej wylosowani jeżeli w danym dniu wpłynie mniej wniosków
Trochę to nie sprawiedliwe dla tych którzy złożyli 1 lipca jeszcze nie mają a ci którzy złożyli później już dostali ją nie wiem jak oni to wypłacają
Mógł by mi ktoś napisać o co chodzi z, tą datą pisma pierwszy raz składałam wniosek dziękuję za wszystkie odpowiedzi
A czy ktoś już dostał pieniądze z data na 28?
Do kom 862.. ok ale dla dlaczego losują osoby z każdego dnia a nie wysyłają kasy kolejnością złożonych wniosków??? To jakieś zarty
Do 865 zawsze jest wypłacane w podany dzień
Do 866
Tego nie wiem, tak system losuje
Jedna Pani taka dostała informacje z ZUS i to by się zgadzało. Z każdego dnia dostaje tyle samo osób, a nam się wydaje, że z 1 lipca nie dostają, bo tych wniosków było wtedy najwięcej i dlatego najwięcej osób jeszcze z tego 1 czeka
Ja mam z 1go pismo z 20go i wypłata na jutro rano wskoczyla
A mama1980 a jakie wojewodzctwo ?
Odp po rozmowie w ZUS
Kierownik powiedział ze jest to nie mozliwe żeby dostać przelew z 300+ czy innych swiadczen bez daty pisma oraz daty wypłaty widocznej na pue znajoma w mojej obecności pokazała mu swoj profil pue nie było dat po czym wydruk z konta z przelewem z ZUS 300+ powiedziałem ze kłamie nie znają się i ze system oszukuje i jawnie kłamią i nie potrafią tego naprawić przyznać się ze trzeba system jakoś poprawić usunąć ten blad przeprosić społeczeństwo za błędy systemu po czym kierownik kazał poczekać czekaliśmy kilka minut na profilu pojawiły się daty czyli kogo zmieniać i maja wpływ na system
Ja składałam wniosek 12.07. a na jutro 28.07 mam wypłatę. Decyzji nie dostałam ani żadnego pisma
Do kom 865
Datę wypłaty mam na jutro. Pieniędzy nie mam jeszcze na koncie.
Powinny być jutro tak jak data jest wyznaczona.
Wojciech to jest chore oni sami wypłacają komu chcą nie patrząc czy były daty czy nie a z ludzi głupków robią.
Wojciech to jest chore oni sami wypłacają komu chcą nie patrząc czy były daty czy nie a z ludzi głupków robią. Ok
Złożone przez pue 1 07 decyzją z 18 wypłaty terminu brak
Czy termin wypłat pojawia się tylko w nocy i rano ? Czy w ciągu dnia też może być ?
Rano
Mają termin do końca września. Po co te krzyki? Wszystko jest zgodnie z przepisami
Komentarz 872 wychodzi na to że nie ważne kiedy złożysz wniosek większość z piszących złożyło wniosek od 1 do 3 lipca mają dęte pisma i nie dostali wyplat a tu pani pisze że 12 lipca złożyła i na jutro ma wypłatę a daty pisma nie ma. Więc widać jaki syf jest w zusie.
Wniosek złożony 3.07,dziś wskoczyła data wypłaty na 28.07.Na mejlu nic,daty pisma brak.
Wojtek komentarz 879 tu nie chodzi o krzyki tylko o niesprawiedliwe wypłaty pieniędzy bo ci co złożyli wnioski 1 czy 2 czy 3 lipca dostali datę pisma że jest przyznane a daty wpłat nie a ci co poskładali później nie dostali daty pisma że przyznali ani daty wpłat a kasę dostali a ZUS na infolinię będzie mówił że nie możliwe są takie rzeczy więc o czym to świadczy?
Tak samo było że zwrotami podatku. Ci co złożyli później mieli wcześniej. Teraz jest identycznie. Trochę cierpliwości.
Małopolskie
Wojtek trochę pan myli bo podatku są wypłacane z osobnych urzędów skarbowych składasz rozliczenie do danego urzędu w powiecie gdzie należysz a ZUS jeśli chodzi i świadczenia rodzinne jakiekolwiek czy 500 czy 300 jest w Białymstoku nawet przelewy bankowe przychodzą z Białegostoku kto dostał pismo potwierdzające przyznanie 300 może zobaczyć skąd to pismo przyszło więc te wnioski z całego kraju idą do jednego zusu nie do kilkunastu tak jak to jest z podatkiem.
Dlatego podatek jest inaczej wypłacany po drugie w zwrotach z podatku są kryteria np rodziny wielodzietne są wypłacane w pierwszej kolejności pity złożone przez internet są szybciej rozpatrywane niż te złożone papierowo. A do zusu niestety tylko można składać wnioski przez internet
PiS robi pikniki rodzinne z naszych podatków mówi ze robi je za swoje jak k…. Swoje publiczne to nasze zamiast ludzia kit wciskać niech zamiast 100 pikników zrobią 50 i byłby środki zamiast rydzykowi miecz kupować za 300 tys mogli dac na program dobry start zaznaczam ze miecz to fałszywka najdroższa chyba na globie masakra
Do 881,rano Pani wskoczyła data wypłaty czy popołudniu?
Zgadzam się z Wojtkiem, w tamtym roku rozliczałam się najwcześniej, a kasę dostałam... uwaga w lipcu
W tym roku poczekałam do końca i zwrot miałam po 7 dniach
Widzisz Ilona. Tak samo było tu na forum że zwrotami podatku. Ewa chyba nie czytała wtedy
Daty wyplat przelewów wskakuja rano ok godziny 8smej
Dziękuję Oliwia
Czy ktoś mi odpowie ja złożyłam 03.07 nie mam daty brak pisma o przyznaniu tylko ze obsłużony na PUE i nic więcej..oczywiście nie mam przelewu czy ktoś ma podobna sytuację??
Do kasia77 chyba 90 procent tak tutaj ma.
Składałam wniosek.1 lipca ,decyzja 20 lipca i nadal brak pieniędzy ani daty przelewu. Czy ktoś z tą data decyzji ma już pieniadze
Czy ktoś z 1 co składał wniosek a 18 decyzja dostał termin po południu na pue o terminie wypłaty albo przelew?
Do komentarza 896 , u mnie wniosek z 1 lipca data z 18 , terminu na pue dalej brak tak jak i wypłaty .
Kasia77: ja mam identycznie jak Pani
A ma ktos juz termin na 31?
Nazwa komunikatu:
Odp: Skargi
Data wysłania:
2023-07-27 13:00
Treść komunikatu:
Dzień dobry,

informuję, że na dzień dzisiejszy nie znamy konkretnej daty wypłaty Pani/Pana świadczenia Dobry Start. Przydział konkretnego terminu płatności następuje automatycznie, losowo.
Złożenie wniosku w pierwszych dniach lipca nie gwarantuje wypłaty tego świadczenia w pierwszej kolejności, a ze względu na uruchomienie programu 1 lipca i odnotowanie wpływu bardzo dużej ilości wniosków w pierwszych dniach trwania programu mogą wystąpić opóźnia w obsłudze tych spraw. Wnioski te w większości obsługiwane są automatycznie przez system, a masowe składanie wniosków powoduje obciążenia systemu.

Ponadto wyjaśniam, że ustawowo określone jest, że ustalenie prawa do świadczenia dobry strat dla prawidłowo wniosków złożonych w lipcu lub sierpniu oraz wypłata przysługującego świadczenia następuje nie później niż do dnia 30 września.
Blad za błędem brak kasy i kłamstwa pani prezes odnośnie dobry start poco mówią jak nie są pewni ze im to wypali zreszta im nic nie wypala oprócz kasy dla swoich
Na nagrody miliony maja dla swoich na promocje kampani maja na kościół maja na wille i Rydzyka maja mozna długo wyliczać a dla ludzi co na nich płaca w podatkach nie maja to wkurza bo wiadomo ze do końca wrzesnia wypłaca ale ludzi wkurza to ich kłamliwe gadanie
Mi dziś wskoczył termin na 28.07,wniosek składany 1 lipca, decyzji brak
Do Albania
Jutro ZUS nie wypłaca dopiero w poniedziałek wypowiedz rzecznika ZUS w necie wiec daj znac jak ci wypłaca to bedzie kolejne kłamstwo zus
Do kom 904 kiedy ta wypowiedź rzecznika zus się pojawiła na necie
Moja koleżanka z 1go ma na jutro wypłatę
Co do wypłat to gadane było wczoraj też że w poniedziałek dopiero będą przelewy,bzdury gadają wczoraj,dzisiaj ludzie też dostali także codziennie wypłacają jutro również będą.Ktos kto ma w pko pierwszy się dowie i zapewne napisze tutaj także nie ma co się stresować tylko jutro też będziecie mieli a co do terminów to zapewne ktoś jak zwykle miał i w tych sprawach pierwszeństwo i dlatego tak to wygląda że przestój jest.
Wypowiedz rzecznik z srody
Kasia77 u mnie to samo
Dzisiaj po 8 rano jakas osoba pisała że dostała ma konto w PKO także te wypowiedzi że w poniedziałek dopiero będą wogole się nie pokrywają z tym co mówią w zusie
Do kom 906 a ma termin na pue podany
Ja mam termin na jutro i konto w PKO ( wniosek z 1 lipca)
Do 895 Nie ..też złożony 1 go decyzja 20 dalej brak daty wyplaty
To jest bardzo irytujące co się dzieje w zus widocznie mają taki bajzer że sami nie wiedzą jak to po ogarniać
z drugiej strony jak można wydać decyzje bez daty wypłaty to jest po prostu żart
wytrwałości cierpliwości wszystkim życzę ;)
Oczywiście, że wypłacą skoro ktoś ma na jutro termin! Każdy z nas dostanie, kto ma termin.
Mela kom. Tak dziś dostała datę wypłaty. Ale mówiłam że jej znajome dostały bez żadnych maila i dat.
U nas wniosek złożony 01.07 a 18.07 data przyznania, terminu wypłaty nadal nie ma "brak elementów do wyświetlenia"... a było żeby jak najszybciej składać to pieniążki będą wcześniej, mając dziecko w szkole średniej te 300zl naprawdę podtrzymuje budżet. Kuzynka złożyła 09.07 i przelew dostała w pierwszym terminie wypłat, przykre te łgarstwa pani rzecznik "pieniądze dla rodziców składających wnioski w pierwszych dniach lipca zostały przelane" a tu setki komentarzy, że z 01.07 nadal nie ma wypłat.
Już nie wiadomo kogo słuchać i co czytać. Tylko czekać pozostało. Ja już nie wchodzę żeby sprawdziać bo tylko się człowiek rozczaruje. A może za dzień czy pięć będzie wypłata. Także cierpliwości i wytrwałości kochani
Jutro zus jak najbardziej wyplaca 300 plus skladalam wniosek 1.07 decyzja 18.07 a wyplata 28.07
Do komentarz 904 termin mam na jutro takze zus wyplaca
Dobrze że chociaż macie jakieś terminy
Bo u mnie wniosek złożony 1 lipca 20 decyzja i cisza
A niestety w zusie nic nie można się dowiedzieć
Masakra!
Ja również składałam 1 lipca 16 dostałam decyzję a data pisma 21 i dalej cisza byłam w ZUSie się zapytać to mi powiedziała pani w ZUSie że wysyłają losowo i nie znaczy czy ktoś złożył wniosek 1 albo 5. Wysyłają jak chcą my juz nic na to nie poradzimy.
Województwo Śląskie.
Ja składałam 1.07 decyzję w poniedziałek na e-mailu we wtorek datę wypłaty i w środę przelew.
Ja mam przyznane 20.07 a jak wchodzę to nie żadnych elementów do wyslwietnia a składałam przez bank
Koleżanka nie miała wcale decyzji a dostała normalnie pisało jej tylko data wypłaty i do, tej pory nie ma żadnej decyzji a składała 12 lipca i w środę już miała pieniądze na koncie i składała też przez bank
Do kom 919 o której pokazał się termin pani na pue
Ja składałam 2 lipca przez aplikację millenium,wczoraj 26.07 godz 1 w nocy dostałam email że jest decyzja sprawdziłam przyznano 300 plus ale brak dokładnej daty wypłaty czyli trzeba czekać do 30 września.
Witam ja składałem 1 lipca 3 lipca wpłyneło do zus mam swiadczenie przyznane brak daty pisma i brak terminu wypłaty bałągan tez jest w Warszawie kłamia ze tyle kasy juz zus wypłacił chyba sobie nagrody.lepiej było jak sie składało wniosek w gminie szybciej kasa była a teraz wiekszy bałagan.Dlamnie to jest chore jak mozna wypłacac do 30wrzesnia kase jak dzieciaki 4 wrzesnia maja rozpoczecie roku chore.ja nie czekałem tylko córke do 3 klasy Sp juz obkupiłem z mojej wypłaty.
Witam,ja składałam 1 koło 22 ,odpowiedź że przyznane dostałam 19 a pieniędzy i daty jak nie było tak nie ma,także za rok złożę wniosek w sierpniu a odpowiedź będzie szybciej, taka śmieszna sytuacja
Do kom.888.Musiala wskoczyć w nocy.
Witam, w nocy musiało wyskoczyć, wniosek złożony 1.07.23, data 19, a wypłata 31ego, bałagan nie zły
Mnie tez wskoczyla w nocy wyplata na 31.
Zlozony1.07.decyzja 21.Data wyskoczyla przd chwila na 31.07
Ja składałam 1 lipca data pisma 25 a do dziś nie mam daty wypłaty kto tak miał podobnie a kasę dostal
Właśnie mi weszła data na poniedziałek, wniosek z 1 lipca ,pismo z 19
Niech ktoś mi powie jak oni to wypłacają
Kom 936. Nie mam pojęcia ale mam nadzieję że w weekend wejdą daty wszystkim z lipca
Wniosek złożony 02.07 . Pismo przyznania 19.07. Dziś otrzymałam termin wypłaty na 31.07
Przed chwilą wskoczyła mi data wypłaty na 31
Wniosek z 1 lipca decyzja 20 lipca
Czy ktoś z Państwa wie , czy w sobotę i niedzielę też docierają terminy wypłat ?
Skladalam wniosek 1 lipca.do dzisiaj nie otrzymalam decyzji a teraz wskoczyla data wyplaty na 31
Jak data jest na31 to może być dzisiaj przelew?
1.07.skladane 19.07 pismo daty wypłaty brak kpina
Nadal brak wypłaty z 1 lipca i z decyzji o przyznaniu 21 woj. śląskie
Przelewają w dzień wyznaczony choć zdarzały się sytuacje że i w wyznaczonym terminie nie było ale myślę że już ogarniają temat ponieważ coraz więcej osób ma wypłaty
Mam konto w banku spółdzielczym czy może być dzisiaj na koncie mam datę 31lipca
Wniosek z 1, data przyznania 19, wyskoczyła mi teraz przed 7 rano data wypłaty na 31(poniedzialek)
Złożone 1 lipca,decyzja 18,dziś po 7 wskoczyła data wyplaty na 31 lipca
Wyplaty sa realizowane zgodnie z data wyplaty. Więc jezeli jest data 31 to 31 pani dostanie.
Wyplacaja w dni wyznaczone, jesli jest na dzis to pieniazki beda dzis, jesli 31.07 to w poniedziałek.
Ja mam tylko datę przyznania czyli informacje o przyznaniu żadnej dodatkowej daty wypłaty nie mam z 21 lipca
500 też mam na 18-tego a wypłatę mam zawsze dzień wcześniej
Mi przed chwilą wskoczyła data wypłaty 31.07 , składałam 01.07 , decyzja 25.07
Wypłaty realizowane zgodnie z terminem to dobre , dlaczego ludzie składający wnioski np. 1,2,3 lipiec dostają kasę na końcu?powinni być obsługiwani jako PIERWSI, czy np. 500+ , emerytury z 5 też ludzie dostają w terminie NIE sądzę. Nie , zawsze dzień wcześniej
Wniosek 2 decyzja 25 ale unie ma terminu. Cierpliwości. Jednak trochę jak na loterii.
Wniosek złożony 01.07 ,data pisma 18.07 przed chwilą wskoczyla mi data wyplaty 31.07
01.07 składany wniosek,25 decyzja dalej brak daty wypłaty
Czy ktoś dostał przelew po 8 rano z banku PKO ?
Tak, przed chwilą
Ja także przed chwilą dostałam
Przed chwilą dostałam przelew bank PKO składane 01.07 z data pisma z 18.07 a data wyplaty28.07
Ja też już mam
Witam wszystkich. Termin wypłaty mam na dziś po długiej drodze oczekiwania, pojawił się wczoraj, a pismo weszło późnym popołudniem . Póki co, nic nie ma jeszcze ... A mam PKO...., powinni zlikwidować ten ZUS
Jeśli z 18 mają dzisiaj. To z 25 będą za tydzień
Ja też mam brak wypłaty oraz brak dnia wypłaty wniosek złożony 1 decyzja o przyznaniu świadczenia dostałam 21 na Pue oraz na email 21 a wypłaty dalej brak na Pue pisze wniosek obsłużony ale wypłaty Nie ma do dziś
Kom ,964 nie liczyła bym na to ludzie mają na ponad z 19 ja mam pismo z ,19 i brak daty trochę śmieszne pani w ZUS mówi że to losowo idzie nie ma daty nie ma pieniędzy ze nie ma możliwości dostać bez daty wypłaty a ludzie piszą że dostają bez daty
Wniosek złożony 1.07. Decyzja na mail 20.07. Data wypłaty dzisiaj rano się pokazała na 31.07.
Ja składałam 1. 07 pismo 18. 07 dziś dostałam że wypłata na 31 mam
Ja miałam decyzję z 25 a wypłatę mam dziś to naprawdę odbywa się losowo moja siostra dostała bez pisma i daty.
Pani Agnieszko jaki bank i wojewodzctwo?
Umnie dalej cisza składam 1 lipca dezyzja 20 i brak daty wypłaty
A ja nadal nie mam wypłaty z wniosku 1 lipca i decyzji o przyznaniu 21 lipca
Składałam 1 lipca i wskoczyła mi wypłata na 31 Lipiec
Wniosek 1 go decyzja 20 a dziś rano wskoczył termin wypłaty na 31 woj Śląskie
W końcu wyskoczyła data wypłaty na 31.07
Dalej brak wypłaty woj śląskie
Składałam wniosek 3 lipca. Dziś wskoczyła data 31 lipiec. Czy jest ktos kto miał datę wyznaczoną a dostał pieniądze wcześniej?
Wkoncu... Wniosek z 01.07 data przyznania 19.07. termin wypłaty 31 dzisiaj wskoczylo
Oktorej wam przychodzą mniej wiencej te daty wypłat
Wniosek z 1 lipca data przyznania z 18 lipca , dalej brak terminu wypłaty.
Rano jak zajrzałam była data wypłaty
Do Ania kom997 . Ania pieniądze wypłacane są w dniu kiedy masz datę, czyli poniedziałek.
Daty przelewów wskakują rano ok godz 8smej
Do 979 z tego co tu czytałam na forum to rano u mnie też wieczorem nie było a o 9 na m zus już się pokazała
Jakaś babka na fb twierdzi że pracuje w zusie i napisała że od daty tej całej decyzji do 7 dnich roboczych pojawią się data wypłaty.....serio
Składałam 2lipca data przyznania19. Dalej brak daty wypłaty
Ja składałam 1.07 decyzje miałam 20.07 a daty nie ma a składałam w Santander maskra
Kom 985. To chyba coś jej się pomyliło. Jeśli niektórzy z decyzjami czekają 2-3 tygodnie to chyba coś nie halo jest heh.
Ja składałem 4 lipca rozpatrzony i przyznane 17 nie mam zadnych dat ani pisma ani wypłaty ale dobrze ze ludzie z 1 maja daty chociaż nie wszyscy chore to jest ze miało byc w kolejności a pierw mieli osoby z 20 a z 1 teraz zaczęli wypłacać trzeba cierpliwie czekac
Składane przez ing 1, decyzja z 21, termin wskoczył wczoraj na dziś i właśnie przyszlo
Ja składałam 1 przez bank milenium, 19 miałam decyzję i dalej brak daty wypłaty
Zus nie odpisuje, nie odbiera...maskara jakas. Ja rozumiem naprawdę wszystko ale Kurcze ludzie co składali później mają już kasę, a z 1 cisza
Rok temu po otrzymaniu decyzji 10 sierpnia po 8 dniach dostałam przelew .
Ja kasę na konto teraz dostałam alior
A kto dostał w Santander?
993 a kiedy datę pani na pue dostala
ING już ma z 1, decyzja z 20
Santander to okolo godziny 12stej
A pani zuza miała pani termin wypłaty ?
Termin wyskoczył u mnie na dziś tj 28
Ale póki co, to kasa nie wpłynęła
Mi właśnie wpłynęły pieniążki. Bank Spółdzielczy. Termin miałam na dziś. Złożone 01.07 decyzja 18.07.
1.07 wysłane 18.07 decyzja o przyznaniu wczoraj rano weszła data na dziś ze wypłata i właśnie przelew doszedł
Tak ale dzisiaj w nocy musiał wskoczyć bo wczoraj nie było
Składałam 2 lipca decyzja 26 lipca a wyplata wskoczyła dzis na 31 lipca
Ja też składałam 1 lipca przez aplikację m- ZUS i tylko mam wiadomość, że wniosek obsłużony.I poza tym nic cisza. Pisałam na Twitterze bo ZUS ma tam swoją platformę jak to jest z tymi przelewami także w aplikacji napisałam wiadomość zero odpowiedzi. Jak widać jest selekcja. X
Gdzie można sprawdzić termin wypłaty?
wniosek złożony 01.07 decyzja 19,07 i cisza
Składałem 3lipca i do dzisiaj nic. Zero nul
01.07 wniosek zlozony przez mzus, decyzja dopiero dzisiaj o 10,data z decyzji 28.07. Na dziś termin wyplaty. Przelew przyszedl mBanku.
Pani Anno z mbanku z ZUS przelewy są o 13
Ja bynajmniej zawsze dostaje tak o 13.05 dziwne to
Dalej brak wypłaty z wniosku z 1 lipca a daty przyznania z 21 lipca woj.slaskie
Droga Pani 300+ mi przyszlo po godzinie 11 stej, 500+ też tak dostaję, najpóźniej dostalam jeden raz o godzinie 13stej.
Ja dostałam decyzje i na email i na Pue 21 lipca z wniosku z 1 lipca a wypłaty brak jak dobrze rozumiem to powinnam mieć wypłacone 21 go a Nie mam wypłacone - brak wypłaty
Przelew w Millenium miałam chwilę po 10.
Przelew z Santander na koncie, wlasnie wszedł
Pani a miała pani datę wypłaty?
Ja do dzisiaj nic, poprostu zero. Składane 01.07.2023r obsłużony 19.07.2023r i nic . Do dzisiaj dnia cisza kompletna . Ciekawe jak oni to płacą.
Też mam tak ! Składane 1.lipca 19 lipca decyzję.i brak daty wypłaty.szok!!! Co to ma byc inni co później złożyli już mają ....
Właśnie dostałam w Santander bez daty wypłaty na decyzje miałam 20.07
Ja to samo składałam 1 lipca dezyzja 20 i cisza brak daty wypłaty
Czy miał ktoś już dziś pieniądze a ma datę na 31?
Skladalam 1 lipca decyzja z 19 a dziś wskoczyła mi data że 31 wyplata
Jeśli wypłacają to rano. Sesje pierwsze już przeszły także tyle na dzisiaj
Czy dostał ktoś 300 plus ,który wniosek był składany 3.07?
Pieniądze z ZUS są do 13 pozniej nie wysyłają tylko szkoda ze nie wypłacają w kolejności składania
Kom.970 Bank PKO BP, Mazowieckie
Czy ktoś dostał pieniądze z terminem na wypłaty 31.07. Dzisiaj
Składałam 1 lipca decyzję miałam 18 pieniądze mam na 31 lipca
Woj. Śląskie
Witam, ja dzisiaj dostałam datę wyplaty na 31.07. Daty pisma nie mam, składałam 4 lipca
Ja dostałam dziś przelew ,data wskoczyła mi wczoraj na dzisiaj i dzisiaj o 3 w nocy dostałam decyzję, składałam wniosek 1 lipca obsluzony miałam od 18.Ale pisllalam do zusu czy dostanę decyzję i dopiero się ruszyło coś.
Składany 1 07 data pisma18 07 wyplata dziś wskoczyła 31 Pko
Dostałam dziś decyzję ale terminy wypłaty brak ile od decyzji przychodzą pieniądze ?
Na pewno bedziesz miec do 30 wrzesnia
Wniosek skladany 3 lipca decyzja wczoraj o 23.30. Data wypłaty 31 lipiec
Wniosek składany 1 lipca decyzja o przyznaniu na email i Pue ZUS 21 lipca brak wypłaty oraz brak daty wypłaty
Ja już nic nie mówię, wysłane 1 odpowiedź 19,a do tej pory kiedy będą pieniądze nie ma,dlatego kupię wyprawkę z wypłaty,nie będę czekać bo się nie doczekałam!!!
Wniosek złożony 03.07 w nocy przyszlo pismo i data wypłaty 01.08 . województwo śląskie
Złożony 2 decyzja 25 w nocy termin na 1.08
Złożony 01.07 data decyzji 25.07 termin mi musiał rano wyskoczyć mam 01.08
01.07 wniosek. 19 dostałam pismo.
Dziś w nocy wyskoczyła mi wypłata na 01.08.
Znajoma składała 10.07. I po 4 dniach już miała pieniądze na kącie bez pisma i daty wypłaty .
Nie wiem jak oni to robią Ale jak dla mnie jeden wielki bur...
Do lul tak samo było że zwrotami podatku czy czegokolwiek. Tu nie działa żadna reguła. To jest Polska
Data złożenia przez bank 1.07 pismo 21.07 data wyplaty dziś wskoczyła na 1.08
Umnie też złożone 1 lipca decyzja 20 a w nocy mi data wypłaty na 1. 08 wyskoczyła
Składane 3 lipca, data wypłaty wskoczyła dziś że niby na wczoraj ( 28.07) , kasy na koncie brak
Czy ktoś wie dlaczego daty i pisma z ZUS przychodzą w nocy i jeszcze w weekend przecież ZUS nie pracuje
Do Daria
Wlasnie tak działa ZUS ale jak ty byś się spóźniła ze składka do ZUS to juz kara za dzien zwłoki to te k….. ZUS tez powinien płacić za zwłokę i blad zero sprawiedliwości mamy tak system państwa popsuty ze masakra
Wojtek. Nie spóźniają się. Mają czas do końca września. Zrozumcie że wszystko wypłacają wcześniej niż mają czas.
Wniosek z 1 lipca, decyzja 21 lipca, wypłata 01.08., dzisiaj wskoczyła data wypłaty.
O mi też właśnie na 1sierpnia wskoczyła data wypłaty.Wniosek.akladany 1 lipca decyzją z 19 lipca mialam
Dostał ktoś decyzję bez daty wpłaty ? Jeśli tak to kiedy od decyzji przyszły wam pieniądze ?otrzymałam decyzję wniosek składany 3.07 i daty i pieniędzy brak.
Misiek-ludziom nie przetlumaczysz. Zus ma czas do 30 wrzesnia. 300+ ma zrekompensowac czesc kosztow poniesionych za zakup wyprawki, a ludzie oczekuja ze panstwo jeszcze zasponsoruje cala wyprawke.
Wniosek 1.07 pismo ,19 wypłata 1.08 dziś wskoczyła data
Składałam 02.07 decyzję miałam 25.07 a dziś wyskoczyła data 01.08. więc w miarę szybko wypłacają mają jeszcze tyle czasu a dali wcześniej więc jest spoko
Witam 2
Zdane drugi lipiec i wypłata dziś wskoczyła na 3qlipiec decyzją była 19 woj podlaskie hajnówka
Składane 4 lipca decyzja 17 i cisza ludzie składali 20 i juz maja kase a ludzie z 1 czekają ZUS to banda kłamców tak jak większość rzadu masakra każdemu gadają co innego daty się pojawiają w nocy lub w weekend jak ZUS nie pracuje robią co chcą i jak chcą ja się pogodziłem ze dostane we wrześniu bo im pisze prawdę na pue
3 lipca składałam informacja o przyznaniu 27 a 28 termin wypłaty na 1 sierpnia śląskie
Ja składałam wniosek 1 lipca brak wypłaty decyzja o przyznaniu na email i na Pue ZUS dostałam 21'lipca i brak wypłaty do dnia dzisiejszego
I zero terminu wypłaty oraz brak wypłaty
Wniosek 1.07 decyzja 18.07 data wypłaty na 1.08
Ja mam wskoczyła mi data na 1.08.2023 a decyzję 25
Ciekawe czy wypłaca dzień wcześniej bo ja np. 500plus mam dzień wcześniej
Nie płacą wcześniej. Tylko z datą Ta co na wypłacie widnieje
28 .07 dostałam decyzję bez daty wypłaty .wniosek składany 3.07 czy są szanse że pieniądze przyjdą pomimo braku daty miał ktoś tak?
Rok temu miałam 21 lipca przyznano a 24 była data wypłaty z 1 lipca a w Tym roku 21 lipca przyznano a Daty wypłaty Jeszcze Nie ma i Nie ma Wypłaty
Brak daty wypłaty i brak wypłaty do dnia dzisiejszego wniosek składany 1 lipca decyzja na Pue i na email 21 lipca i brak daty wypłaty
U mnie w reszcie pojawiła się data wypłaty na 01.08.23r. A wniosek był składany 01.07.2023r., decyja 19.07 . Czekane 4 tygodnie, ciekawe ile dziewczyny będziecie czekać. W zeszłym roku było o wiele wiele sprawniej i szybciej niż w tym roku.
U mnie dalej brak daty wypłaty i brak wypłaty a wniosek składany 1 lipca a data przyznania na email i Pue 21 lipca ale dalej czekam na datę wypłaty i na wypłatę pieniędzy
Edyta u mnie to samo wniosek składany przez bankowość milenium 1, decyzja 19 i do tej pory cisza
Magda ja też składałam przez bankowość Bank Pekao SA ten z bykiem 1 lipca był składany wniosek wiadomości na email i na Pue 21 lipca o przyznaniu a dalej brak daty wypłaty i brak wypłaty i dalej cisza dalej brak daty wypłaty i dalej brak wypłaty
Ja wypłatę mam na dzisiaj 31 tylko ciekawe czy przyjdzie na konto
Wniosek z 3 lipca. W końcu dostałam pismo 28.07 o przyznaniu. Na razie brak daty wypłaty
Ja też mam termin wypłaty na dzisiaj, bank pocztowy narazie nie ma kasy.
A może ma ktoś w banku spółdzielczym na dzisiaj i o której są przelewy
Ma ktoś wypłatę na dzisiaj
Komentarz 1071. Ja mam w banku spółdzielczym alejeszcze nie mam przelewu myślę do 11 powinno być max do 11.30 zależy
Czy ktoś pomylil się we wniosku i decyzję dostał odmowę po poprawieniu wiadomo ile się czeka ?
Wniosek składany 21 lipca, przyznano prawo do świadczenia 24 lipca brak daty pisma oraz brak daty wypłaty
Do Moniki to szybko rozpatrzyli ja od 19 czekam
Witam czy ktoś dostał termin na pue z 1 lipca data orzyznania świadczenia 18 bo u mnie cisza piszą do zusu ciągle ta sama odpowiedź ze do 30 września zostanie wypłacone świadczenie
Przyznania świadczenia
Do Mela ja dostałam termin wypłaty na dziś składane 1 go decyzja 20
Do kom 1079 a o której dostała pani termin wypłaty na pue
Termin wypłaty wskoczył mi w piątek rano
Ja składałam 1 lipca decyzja 20 a termin wypłaty mam na jutro
Ja też składałam 1 lipca wniosek decyzję dostałam 21 lipca a daty wypłaty mam dalej brak i brak wypłaty
To naprawdę loteria ci co date przyznania mają po 18 lipca dostają a ci co na 18 nie mają do tej pory po co mówią żeby składać jak najszybciej jak i tak losuja terminy
Ja składałem przez millenium 4 wyświetliło się 17 obsłużony i świadczenie przyznane i nic po za tym ludzie składali 20 i juz maja na kontach to jest losowo trzeba robic swoje i czekac napewno do końca wrzesnia wypłaca wnioski z lipca i sierpnia nie przyspieszy się ich czytałem ze ludzie mieli date wypłaty na 27 i 28 lipiec nie nie maja wypłacone loteria i system wysyła jak chce
Czy ktos z was mial date na dzisiaj? Otrzymaliscie juz przelew.u mnie jeszcze niema nic.data jest na dzisiaj
Dzisiaj dostałam przelew. Wniosek z 3 lipca
Dostał ktoś przelew na dzisiaj 31.07
Właśnie dostałam. Z 3 lipca z terminem na dziś.
Do Kasia tak dzisiaj o 10:30 miałam przelew Bank ING data była na dziś
Czy ktoś ma na jutro datę wypłaty?
Lila ja mam termin na jutro
Ja też mam na jutro
Właśnie zobaczymy czy jutro nam wpłynie Paula daj znać czy jutro będziesz miała przelew
Do Lila dam znać mam w spółdzielczym
Paula ja też mam w spółdzielczym
01.07 złożony wniosek tak jak u większości świadczenie przyznane 19.07 tak jak większości bez daty wypłaty której niema do tej pory niestety no i w końcu postanowiłem zadzwonić na infolinie po x próbach w końcu się udało
a tam stara śpiewka mają czas wypłacania środków do 30 września i tyle w temacie jeden wielki cyrk ci co złożyli wnioski później już dawno dostali ci co wcześniej obsługiwani będą w drugiej kolejności
A i jeszcze jedna ważna rzecz dzieci idą do szkoły od 30 września czy od pierwszego września bo już się pogubiłem heheXD
Do Andrzej
Za ZUS się nie nadąży ja się pogodziłem ze dostane we wrześniu a dzieci idą od 4 wrzesnia moja córka idzie do 8 klasy po roku wyjeżdżam z nią za granice firmę juz przeniosłem z polski bo tak dbają o Polaków tam mniejsze podatki i rząd tak nie kłamie a tu masakra dotacje dla kościoła i PiS a mi za pandemie przyznali i do tej pory brak wsparcia a przyznane i piszą prosze czekac napewno bedzie wypłacone i tak od grudnia 21 roku wiec szkoda słów a tak mówią po co środki z UE wlasnie po to masakra i klamstwa
Masakra z tym zusem dzwoniłam do nich sprawdzili wszystko zdziwienie że data przyznania 18 lipca a nadal brak terminu na pue do wypłaty teraz nawet nie można się zalogować gdyż prace serwisowe
Do Mela
Jak piszesz im prawdę z zapytaniach na pue to blokują piszą przerwa lub prace serwisowe daduje się z ZUS i tak grają na zwłokę jedna sprawe wygrałem i mam dwie w toku tylko mi szkoda ludzi co podatki płaca na zadośćuczynienie dla mnie i przekazuje kwote na dzieciaki dom dziecka bo rząd gra z nami w ch….
Mela u mnie identyczna sytuacja jak u Ciebie nawet daty te same. Jestem już tak zła, że szkoda słów.
Ja mam datę wypłaty na jutro .
Wniosek .1.07 przyznane 19.07.
Skladalam 7.07. Dostałam pieniądze na kato po 5 dniach . Bez daty pisma bez daty wypłaty. Ni3 wiem od czego to żalezy
Dałem darowiznę na dzieciaki dom dziecka (mam firmę dobrze działa) dostałem art za wspomaganie bez zgody państwa sprawa w sądzie żona zmarła bo urzędy nie pomogły (żona nalug %) 1,5 roku zgłaszane nawet na sprawie o pozbawienie praw rodzicielskich(z urzędu) w listopad 21’ prosiłem o zamknięcie na terapi i nic dziecko się wychowa bez mamy bo sąd i urzędy zawiodły mówią zgłaszać prosic po co się pytam
Urzędu reagują po fakcie a TVP oskarża normalnych ludzi masakra kobiety szczują i nie tylko ja mam sprawe za ZUS i ubliżanie urzędnikom tylko ze napisałem i powiedziałem prawdę to jest jak reżim ale ja się nie dam
Nie kazdy urzędnik jest zły oni są zastraszeni i boja się o prace tak samo jak lekarze czy mundurówka bo sady są podważane np. Sprawa Mariki Ziobro przegiol a duda potpisze bo to marionetka i długopis Kaczyńskiego i spółki brak swojego zdania a chłop po prawie żenada i obłuda
Ludzie spokojnie przyjdzie każdemu 300 zł to i tak nie pokryje całej wyprawki a ludzie nauczyli się że Państwo da .Ma się dzieci to się na nie loży .Nie mówię czasy ciężkie każdy grosz się liczy o dzieci trzeba dbać .Ale nerwy nic nie pomogą .Ja też składałam 3.07 .decyzja 28.07 przyszła .Dziś wpłynęły pieniądze bez daty wypłaty .Im mniej się na to czeka to wtedy przyjdą .Pozdrawiam wszystkich
Wniosek złożony 3 lipca,dzisiaj info że przyznano,gdzie się sprawdza datę wyplaty
A ponoć bez dat nie puszczają kasy zakłamanie tylko ja tylko zastanawiam się kiedy coś sie ruszy bo jak by nie było książki do szkoły wyższej za to nie kupe ale jak się należy płacę podatki to choć to niech moje dzieci otrzymają
Właśnie. Jak dzwoniłam też mi powiedzieli, że bez dat nie płacą...
Mam pytanie czy u Państwa też jest zblokowana stronka PUE zus czy tylko u mnie bo do nich zadzwoniłem na infolinię
Prowadzą prace remontowe pue i do 1 w nocy ma byc niedostępna myślą jak ludzi bardziej w….., i robic w ch…..,
Ja nie wiem o co te krzyki są tutaj. Jak ktoś pisał każdy grosz się liczy ale wszystko jest zgodnie z ustawą. Wyprawka do szkoły znowu nie taki majątek nie przesadzajcie. I tak większość rzeczy trzeba dokupić we wrześniu jak nauczyciele się zastanowią jakie pierdoły trzeba
Wniosek składany 5.07, obsłużony dwa tygodnie później, pisma brak, wczoraj lub dzisiaj wskoczyła data na jutro
Troche to smutne, ze wladze tak ludzmi pokierowali, ze wiekszosc nie moze zyc bez zasilkow i tylko na nich polega. Wszedzie jest napisane ze wyplacaja do 30 wrzesnia. To ma byc pomoc do wyprawki, a nie fundowanie. Przeciez mozna kupowac po trochu od czewca.
W nocy wskoczyła mi data wypłaty na jutro ale brak daty pisma wniosek złożony 4 lipca przyznany i obsłużony 17 lipca składałem przez millenium
Do Wojtek we wrześniu to jedynie kto ma mniejsze dzieci ja już książki w lipcu kupowałam dla starszych dzieci i gdzie jeszcze czego brzeg
Klaudia masz rację. Władzy widać jest na rękę żeby społeczeństwo uzależnić od siebie. Ceny podnoszą ale łaskawie pomagają. I sa wybawicielami. Na dzieci VAT Był 8 na ubrania np a jest 23. Dodają dodatki co tylko podnosi inflację i suma summarum mamy coraz mniej. Dopóki ludzie tego nie zrozumieją to będzie coraz gorzej.
Lila ja mam mniejsze. I wiem z lat poprzednich że jak pójdą wtedy dopiero się okaże co trzeba. Teraz to plecak jakieś podstawowe przybory. Później się zaczyna :-)
Wojtek tak zgadzam się u mniejszych dzieci to tak jak piszesz plecak i przybory teraz za dużo nie ma co kupować bo później się okaże że może być wiele rzeczy nie potrzebnych które się kupiło. Ja też zawsze czekałam aż dali listę co będzie potrzebne
Czy dostał ktoś dziś przelew?
A na liście i tak sa rzeczy których później nie używają bo ... Nie było na to czasu
Mają chyba jeszcze nikt.
Czy dostał ktoś dzien wczesniej niż jest data
Wojciech jesteś tu cały czas. Nikt nie dostał wcześniej.
Ludzie dostają bez dat wiec pytam
Wojciech. Ja datę miałem na dzisiaj i właśnie wpłynęły
Ja też miałam na dziś i dziś mi wpłyneły
Ja miałam datę na dzisiaj póki co nic nie dostałam bank MBANK
W nocy wskoczyła data na jutro po miesiącu oczekiwania po telefonach do zusu coś ruszyło jednak jak chcą to potrafią
Tez mam MBank i termin dziś. Mi wypłacają o 13.05 500 plus wiec chyba też i 300 o tej godzinie wpłynie.
Do Gosc: mi zawsze 11.45 wskakują przelewy No ale zobaczymy i też powinnam dzisiaj 500plus dostać
Do Dominika
Właśnie dostałam
Do Gosc
U mnie cisza
Juz mam właśnie wskoczyło
Super
Super
Ja mam datę na jutro. 1 złożone, 19 decyzja dziś mi wskoczył termin wypłaty na 2
Co to jest ta data pisma?
Ja składałam 16 lipca, dzisiaj mi wskoczyło że wypłata na jutro
Ja mam date wypłaty na jutro a kasa weszła dzisiaj po 15 millenium i powiedzcie jak to wszystko w ZUS funkcjonuje system ich jest nieprzewidywalny
Wojciech. Oni nie mogli już z Tobą chyba wytrzymać.
Moze i tak ale i tak im jeszcze nerwów napsuje bo oni mi nerwy szarpią od dłuższego czasu
Witam ja składałam wniosek i 13 lipca przyznano mi 300 + a pieniążków nadal niema
01.07 złożony wniosek 19.07 przyznanie świadczenia 01.08 pojawiła się data wypłaty świadczenia na 02.08
Wniosek złożony 18 lipca, dzisiaj wskoczyła mi data wypłaty na jutro
Wniosek złożony 19 ,21 przyznany i obslużony. Dziś wyskoczyła data wypłaty na jutro bez daty pisma
Witam czy ktoś już miał dzisiaj przelew z zusu i ma np konto w santander
Witam
Ja właśnie dostałam przelew w Alior bank. Nie miałam żadnej decyzji ani daty wypłaty. Wniosek składany 1.07 lipca a korekta 14.07 .
Wniosek złożony 18.07 decyzja i data na 3.08 pozdrawiam
Wniosek złożony 18.07,data wypłaty wskoczyła mi dzis tj.02.08-wypłata na 03.08.Katowice.
Wniosek złożony 18.07,data wypłaty wskoczyła mi dzis tj.02.08-wypłata na 03.08.Katowice.
Czy ktoś ma datę wypłaty z terminem przyznania świadczenia 24 lipca
Wniosek złożony 18.07 również dzisiaj dostałam datę wypłaty 03.08.23
Wniosek złożony 23 lipca status obsłużony. Ma ktoś może datę przelewu?
Wniosek złożony 19.07, dziś wskoczyła data wyplaty na 3.08
A ja skladalam 26.07 . I już mam
Do Aga -ja też mam obsłużony 19 i wypłatę na 03.08.
Właśnie wskoczyła mi data wypłaty na 4.08 , wniosek złożony był 21 lipca a został obsłużony 24 lipca brak daty pisma oczywiście
Ja też złożony 21 jutro wypłata bez daty pisma.
Wniosek złożony 01.07 ,19.07 obsługa i ciszaaaaaaa Pruszcz Gdański
Ja skladalam 1 lipca i cisza
Złożyłam wniosek 02.09 a 08.09 został obsłużony i przyznane świadczenie ale nie ma daty wypłaty na koncie dziś sprawdzałam i nie ma przelewu .Ile może trwać procedura przelewu ?
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.