ARCHIWALNY TEMAT FORUM

>>> E-deklaracja CIT-8(32)

W końcu zamieścili e-deklarację CIT-8 w wersji 32, ale czy to jest jakiś żart??? To nie jest już widok formularza, tylko haseł do samodzielnego rozwinięcia... Czy my mamy być jeszcze nie wiadomo jakimi specjalistami i samemu dochodzić, które pola gdzie się kryją, które trzeba wypełnić? Przecież to nie jest żadne udogodnienie ze strony MF. Chyba bardziej utrudnić już nie szło... Do tego nie wydłużyli nam terminu, a został tylko miesiąc... Nie da sie normalnie pracować...

https://klient-eformularz.mf.gov.pl/declaration/form/c8cc8119-c752-47a5-bcf7-5f0b783b8531/section/0/70bfdd7b-0831-4194-ad54-d628410dd35f/0
To jest właśnie to udogodnienie dla księgowych !!! To co kiedyś robiłam w 10 minut teraz robię w 3 godziny , to co robiłam w 0,5 godziny robię w 4,5 godziny, to co robiłam w 6 godzin robię przez 1,5 tygodnia po 8 godzin. Od początku stycznia miałam jedną sobotę wolną a kiedyś miałam wszystkie. Deklaracje do US i ZUS wysyłam w niedziele których też już nie mam wolnych. Potwierdzam, nie da się normalnie pracować !!!!
Ja prdl, co to w ogóle jest?? masakra
Chyba jednak wypełnię w Drukach gofinu
Ja 21.04.2023 znalazłam na gov.pl CIT-8 (32) aktywny i wysłałam, mam pue mogę poratowac drukiem aktywnym:)
*graziag Jeżeli mogę prosić CIT-8 (32) aktywny na email: beatad75@o2.pl, to będę bardzo wdzięczna.
I ja poprosze ten aktywny druk, jeśli można:
atnew@interia.pl

Z góry bardzo dziekuje ;)
I ja i ja poproszę ten aktywny druk, jeśli można:
kasik19745@wp.pl
Z góry dziękuję :)
Czy ja dobrze widzę CIT -8 w xml ?
8> dokładnie tak
Poproszę i ja o aktywny druk, jeśli można
elas70@op.pl

Będę wdzięczna :)
Też się dołączę do prośby
bo to co jest na gov.pl to jakaś kpina

mail : GosiaM@szeptem.pl
Kom. 4 graziag jeśli jest taka możliwość, to również bardzo proszę o przesłanie formularza interaktywnego na mail jogo14@op.pl
Nie wiem co im przeszkadzało zostawić to w takiej formie, bo to co udostępnili teraz to jakaś porażka ;/
Czy mogę prosić równiez o aktywny druk

adres:Porcik2023@gmail.com
Bardzo proszę o Cit8 i CitO ksiegowosc@pol-bud.biz
Ja również bardzo proszę o przesłanie aktywnego druku na mmaj11@interia.
Obecnie dostępna wizualizacja nie dość, że jest mniej czytelna, to nie zawiera nr referencyjnego, bo jest dostępna tylko przed wysyłką.
Jeśli można to zarówno CIT-8 jak i CIT-8/O
Ja też poproszę cit-8 i CiT-O jeśli można
mrpsd3700@gmail com
Jeśli można to zarówno CIT-8 jak i CIT-8/O
stasiekgr@op.pl
Bardzo proszę CIT-8 i CIT-O. Paraffka@gmail.com
Jeśli mogę też prosić CIT-8 i CIT-O? pit.slupca@gmail.com
Jeśli mogę też prosić CIT-8 i CIT-O? grazynabialkowska@poczta.onet.pl
Czy ja też mogę prosić o cit-8?? pyza07 @ poczta . onet . pl
mail bez spacji
*graziag - niestety *graziag nie daje znaku życia... Czy jest inna osoba, która może poratować aktywnym drukiem ? Czy jest taki druk dostępny (bez oprogramowania) ?
Tu jest jakaś interaktywna opcja za ok. 15 zł w Excelu:
https://www.iform.pl/cit-8-32

osobiście z niej nie korzystałem, ale może jest ok :)
Po wielu trudach udało się wysłac ze strony e-deklaracje
Zgodnie z algorytmem XAdES-BES w wersji
Enveloped (otoczony)
lub Enveloping (otaczający).

Funkcją skrótu wykorzystywaną w podpisie powinna być RSA-SHA256

WAZNE przy podpisywaniu trzeba wybrac (otoczony) lub (otaczający).
o dziwo przechodzi
Kurcze, a ja właśnie przeszłam przez wszystkie etapy, ten "super druk MF" wypełniony, zweryfikowany, podpisany, załadowany i twierdzi ze wszystko ok a potem przy sprawdzaniu statusu wyskakuje:
"Dokument zawiera niewłaściwą ilość i/lub rodzaj elementów - 409".
Ktoś ma pomysł o co biega?
Kom.25
proszę wyjasnij co znaczy?

Enveloped (otoczony)
lub Enveloping (otaczający)

Gdzie to trzeba zaznaczyć, nigdzie nie widzę takiej opcji :(((((

Ja uzywam proCertum Smartsing do podpisu.
Ufff udało się.
Oby status zmienił się na 200 bo na razie jest 302 :(
Kom.26

jak szybko pojawiło się 409?
409 pojawiło sie od razu jak tylko sprawdziłam status, może z 30 sekund po wysłaniu.
U mnie pojawia się 413
Też mam problem z wysyłką z e-deklaracji, nie mówiąc już o czasie oczekiwania na aktywny druk, który w sumie nie jest aktywnym drukiem, chyba sobie z nas kpią... kom. 1 i 2 bardzo trafne, tylko czy kogoś to obchodzi, jest coraz gorzej
Chciałam Was bardzo przeprosić, tak się zakręciłam z deklaracjami i sprawozdaniami, że CIT 8 wysłałam z programu księgowego wapro.... a byłam przekonana, ze ze strony mf
PRZEPRASZAM BARDZO
Ok, nic sie nie stało; ważne, że sprawa sie wyjaśniła ;)
Tu są objaśnienia jak ustawić poszczególne podpisy elektroniczne, bo jest inaczej dla Sigillum (otaczający trzeba zmienić na otoczony i podstawowy na użytkownika)
www . biznes . gov . pl / pl / portal / 0075

Dopiero jedną spółkę wysłałam. Graziak lub ktokolwiek kto już otrzymał - czy mogłabym również poprosić o formualarz (32) w wersji aktywnej?
mój mail: elitka4 @ gmail . com
Czy mogłabym również poprosić o CIT (32) w wersji aktywnej mój mail: maniu031907 @ gmail . com bo mnie coś trafi z tym xml..
Ratunku czy mogę prosić o aktywny CIT-8 na mejla
dziejeap2 @ gmail . com
Ja tez bardzo poproszę o przesłanie aktualnego druku interaktywnego na anezawec @ wp . pl
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.