ARCHIWALNY TEMAT FORUM

E-sprawozdanie do KAS- PROBLEMY!!!

Na stronie MF wypełniłam e- sprawozdanie, dodałam INF DOD, jako plik- wszystko jak rok temu. Zapisałam jako XML. Chcę podpisać i wysłać. Wchodzę- "wyślij sprawozdanie do Szefa KAS"- wchodzę i zaznaczam, że to sprawozdanie OF prowadz DG- chcę dodać mój plik XML i mam info " niepoprawny plik sprawozdania" i żadnej więcej informacji. ( nadmienię, że jak w pliku zmienię datę na 2010, to wszystko idzie jak po maśle, a za rok 2019 się uparło i nie chce) Może ktoś mi dopomóc?
Od 1 stycznia 2020 r. zmieniły się zasady sporządzania sprawozdań finansowych przez podatników CIT, którzy nie są wpisani do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego (lub są wpisani do innych rejestrów KRS).
Mają oni obowiązek przygotowania ich w formie ustrukturyzowanej i przekazania do Szefa Krajowej Administracji Skarbowej (KAS).
Sprawozdania do Szefa KAS można składać z wykorzystaniem:
interfejsu programistycznego
bezpłatnej aplikacji e-Sprawozdania Finansowe (umożliwia ich sporządzenie w wersji struktury 1_2, zgodnie z załącznikami nr 1, 4, 5, 6 do ustawy o rachunkowości).
Jak chcesz podpisać to wybierz przycisk "podpisz spr." a nie wyślij
Gosiu- mam ten sam komunikat.
Jak zrobię "podpisz" na e- sprawozdania, to nie chce pozwolić podpisać podpisem kwailifikowanym.
Jak zrobię " wyślij" i wczytam na e -sprawozdania obojętnie czy z podpisem, czy bez podpisu, cały czas mam komunikat" niepoprawny plik sprawozdania".
Dodam, że to sprawozdanie OF, płacącej PIT
Może sprawdź czy nazwa pliku jest ok bez jakis polskich liter czy niedozwolonych znaków
Witam, ja mam ten sam problem"niepoprawny plik dokumentu" i co z tym dalej robić?
UDAŁO SIĘ DZIŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W końcu, uznało dziś plik za poprawny, potem wypełniłam resztę i wysłałam ( jednak podpis jest tylko OF porwadz DG, niestety z dwoma podpisami, znaczy moim i właściciela nadal nei chciał nie przyjąć)
Mam problem, przygotowałam sprawozdanie finansowe za 2019 r., chcę przesłać sprawozdanie do członków zarządu, do podpisu ale wcześniej trzeba kliknąć przycisk "Przygotuj dokument do wysyłki", i tutaj zaczyna się problem gdyż pojawia mi się informacja: "UWAGA!! Brak połączenia internetowego. Brak połączenia może być spowodowany: Wprowadzaniem zmian technicznych w bramce e-Deklaracje przez Ministerstwo Finansów, a w szczegółach opis: Serwer zdalny zwrócił błąd (502) Zła brama". Czy ktoś ma bądź miał taki problem ?
U mnie też niepoprawny plik , to jakiś horror , kto to tak przygotował??????
DO KOM 8- może łatwiej przygotować to sprawozdanie, zapisać w xml, i wtedy tego xml wysłać każdemu do podpisu. Wrócą do Ciebie z podpisami i wtedy je wczytasz po kolei.
Nie byłem w stanie wysłać pliku z załączoną informacją dodatkową. Po usunięciu informacji plik się wczytuje.
Czy do sporządzenia i wysłania sprawozdania potrzebny jest Windows 10. przy moim sprawozdaniu przy przy próbie wygenerowania krzyczy "wygenerowane sprawozdanie zawiera błąd. Sprawdź szczegóły wprowadzonego sprawozdania, pod kątem zgodności z aktualną schemą"
Pomocy!
>12
to raczej chodzi o wersję SF
gdzie robisz te SF ? w jakim programie ?
Ja robię jako stowarzyszenie i po wypełnieniu w esprawozdanie zaczytuje poprawny plik po podpisaniu (czy to epuapem, czy podpisem kwalifikowanym) krzyczy że plik niepoprawny :-( Czy ktoś może pokonał takie trudności?
Mam problem z wysłaniem e-sprawozdania stowarzyszenia. Księgowy skasował dał papier ,a ja nie mam pojęcia
jak to przejść. Jestem na dodatkowych informacjach ,załączyłam plik pdf, dalej :Dotyczące podatku dochodowego - Rok bieżący zaznaczyłam NIE i wyskakuje "błąd przetwarzania załączników"

Pomocy
Witam, mam ten sam problem. Utworzyłem sprawozdanie w portalu e-sprawozdania finansowe. Podpisałem na wszystkie sposoby (zaufanym, poprzez Certum) i nie mogę wysłać sprawozdania - wyskakuje mi "niepoprawny plik sprawozdania". Próbowałem z mniejszym załącznikiem, bez załącznika, z jednym rodzajem podpisu, z drugim i nic. Nie idzie. Czy ktoś rozwiązał podobny problem? Proszę o pilne odpowiedzi bo niedługo minie mi 10 dni od zatwierdzenia spr. finansowego i dostanę mandat.
Mam ten sam problem. Sprawozdanie przygotowanie w schemacie xml i podpisane podpisami kwalifikowanymi. Jak daję wyślij sprawozdanie to otrzymuję komunikat - 'niepoprawny plik". Co robić, komuś udało sie to pokonać ? Proszę o odpowiedź.
Ja zrobilam sprawozdanie w programie księgowym Symfonia, mam plik xml podpisany i co dalej? w jaki sposób pzresłać go do KAS? jak to dalej technicznie robicie?
Mam podobnie - formularz podpisany w xml i nie idzie wysłać " niepoprawny plik sprawozdania" na wszystkie sposoby i nic. Musi to być błąd systemu. Wszystkie metody wyczerpane. To jakaś porażka - każą wysyłać w systemie który nie działa.
I czy komuś udało się wysłać sprawozdanie mi wyskakuje ten sam błąd nieprawidłowa nazwa pliku . Mam załączone dokumenty sprawozdania i informacji dodatkowej może trzeba je usunąc i wysłać jako osobny dokument ????? Pomocy
Też mam problem z wysyłką do KAS :-(
Najpierw próbowałam przez Rewizora wyskakuje mi coś takiego:
Nie można utworzyć bezpiecznego kanału SSL/TLS.
Potem chciałam wysłać bezpośrednio ze strony ministrestwa, gdzie dostaje komunikat: "wystąpił błąd"

Sprawozdanie jest sporządzone w Rewizorze na 99,9% w sposób prawidłowy, prawidłowo podpisane (wszystko e-puapem) i nie idzie. Wcześniej sprawozdania robione dokładnie tak samo bez problemu przechodziły. Powoli się poddaje. 10 dni od złożenia ostatniego podpisu mija w środę a je nie wiem jak rozwiązać problem. Jak ktoś wie jak to ominąć, to pomocy proszę! Już konsultowałam z dwoma informatykami i też nie wiedzą o co chodzi :-(
A błąd w nazwie pliku - trzeba zmienić nazwę wg instrukcji z ministerstwa - bez znaków diakrytycznych bez spacji , znaków specjalnych itp. wtedy można wczytać plik. U mnie program wykłada się dalej.
A czy informacje dodatkową też załaczam do sprawozdania finansowego czy jako osobny plik dodatkowe dokumenty . Mam kilka stron w pdf i nie wiem czy musze każdą stronę podpisywać e puap . wiem ze uchwałę trzeba i sprawozdanie .
Pomocy! Sprawozdanie dodane, wpisany email, wpisana lista osób, dodatkowe dokumenty dodane, robię podpisz i wyślij i wyskakuje komunikat "wystąpił błąd". Ktoś ma jakiś pomysł co to za błąd? Wszystkie pliki, podpisy itd zatwierdzone(oznaczone na zielono) a na końcu taki klops.
Umnie dokładnie to samo. Wszystko dodane poprawnie i na końcu WYSTĄPIŁ BŁĄD. Czasem pojawia się samo WYŚLIJ a czasem PODPISZ I WYŚLIJ :-(
Proszę wysyłać do skutku, u nas pojawił się podobny błąd, a po wielu, wielu próbach udało się wysłać.
Trzeba w trakcie podpisywania nie zmieniać nazwy pliku. Musi zostać taka jak na pliku od księgowości. Inaczej wyskakuje błąd. Nic nie da zmiana nazwy w nowym podpisanym pliku na starą z księgowości.
Po paru dniach dzisiaj mi się udało wysłać sprawozdanie ...
Do ~-Osa

Mam plik podpisany poprawnie . Mogę wczytać go do podglądu, sprawdzić podpisu i zapisać ponownie na dysku ( taką mozliwość daje strona esprawozdania. Mimo tego przy próbie wczytania krzyczy że niepoprawny plik. Nawet czyste świeżowygenerowane sprawozdanie odrzuca.
"niepoprawny plik sprawozdania" - czy ktoś może podpowiedzieć jak sobie z tym poradzić? ( wszystkie powyższe pomysły przetestowany i nic).
Witam, mam taki sam problem z wysyłką- niepoprawny plik, załączony plik nie zawiera podpisu- chociaż mam 13 podpisów tyle ile musi być, co robić? komu się udało?
Mam podobny problem z wysyłką wciąż niepoprawny plik- udało się Wam pokonać system?
Mam problem z wysyłką . Komunikat : Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie]
Czy ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził ?
Ja również mam problem z wysyłką i ten sam komunikat: Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie].
Czy jest jakieś rozwiązanie na ten problem?
Też mamy ten sam problem z wysyłką wyskakuje komunikat:Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie]. Czy ktoś poradził sobie z tym problemem??
Sprawozdanie podpisane, w formacie xml, a pojawia się komunikat: Brak możliwości wczytania pliku sprawozdania finansowego. Aplikacja umożliwi otwarcie jedynie plików Sprawozdań Finansowych w formacie XML (w tym również XAdES) zgodnych z Załącznikami 1, 4, 5, 6 ze struktury XSD w wersji 1.0 i 1.2.
Też mamy ten sam problem z wysyłką:Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie]. Czy ktoś poradził sobie z tym problemem?? Pomoc techniczna milczy na ministerstwie
Chcąc wysłać podpisane e-sprawozdanie wyskakuje mi komunikat "niepoprawny plik sprawozdania" jak to porzejść
Od lutego czekam na jakieś rozwiązanie problemu wysyłki sprawozdania finansowego. Nie będę przytaczał występujących u mnie niezrozumiałych i nic niemówiących komunikatów o błędach, bo jest tego dużo na różnych forach. Martwi mnie, że po 10 latach działalności Stowarzyszenia, w tym roku cały Zarząd staje się grupą przestępczą z powodu braku wystarczających kompetencji do pokonania systemu informatycznego. Narzucanie społecznikom kanału elektronicznego jako jedynej formy przekazania sprawozdania jest w moim odczuciu błędem i efektem braku wyobraźni twórców systemu. Traktuję to jako wykluczenie z działalności społecznej osób starszych, osób o niedostatecznych kompetencjach cyfrowych, osób nieposiadających komputera. Rozwiązywanie zagadek informatycznych nie może być obowiązkiem! Mam nadzieję, że nim upłynie termin na ostateczne złożenie sprawozdania, ktoś się "puknie w głowę" - jak mówi v-ce Marszałek Sejmu i przywróci możliwość ich składania w formie papierowej.
Kom. 39 - może jest zrobione w nieaktualnej strukturze, skoro taki komunikat.

Kom. 40 - chyba to marzenia, raczej nie wrócą do papierowej wersji.
"Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie]"

Taką rade dostalam z ministerstwa

Dzień dobry, problem wynika z tego, że podpis PANI ....... został złożony przy użyciu funkcji skrótu SHA-1, który nie jest już obsługiwany (został wycofany). Podpis ten należy więc usunąć i ponownie złożyć prawidłowo. W celu uzyskania informacji jak to zrobić w aplikacji służącej do składania podpisów należy skontaktować się z wystawcą podpisu. Zazwyczaj taki problem powstaje w wyniku złożenia podpisu w nieaktualnej wersji aplikacji dostarczonej wraz z podpisem.
Mam ten sam komunikat.
Do KAS nie można się dodzwonić.
Na pewno nie mam w podpisie skrótu SHA-1, weryfikowałam z KIR! To musi być inny problem. Tylko jaki? Macie inny pomysł???
I jak? Udała się wam wysyłka? Jak poradziliście sobie z komunikatem "Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie]"?
Witam,
W dniu dzisiejszym też problem niepoprawna nazwa pliku:-( lub nie można dołączy załącznika. Też macie taki problem?
Witam
miałam problem z wysyłką i komunikat Podpis nieprawidłowy dla dokumentu [sprawozdanie
poniżej odpowiedź z KAS
Dzień dobry, w wyniku weryfikacji ustalono, że problem wynika z wygaśnięcia certyfikatów. Niestety w przypadku wygaśnięcia certyfikatu kwalifikowanego po złożeniu podpisu, a przed dokonywaniem weryfikacji nie ma możliwości pozytywnego zweryfikowania złożonych podpisów – weryfikacja taka daje wynik negatywny. Nie jest to wymaganie systemu e-Sprawozdań Finansowych, ale istota sposobu działania certyfikatów kwalifikowanych. Dlatego wysyłka sprawozdania musi zostać dokonana przed wygaśnięciem certyfikatów. W przypadku wysłania sprawozdania po wygaśnięciu certyfikatu to nawet jeśli był ona ważny w momencie składania, weryfikacja podpisów zawsze będzie negatywna.
W związku z tym, należy usunąć ten podpis i ta osoba powinna go złożyć ponownie (jako potwierdzenie złożenia uprzednio przez siebie podpisu), co umożliwi pozytywną weryfikację podpisów.
Witam. Mam wszystkie sprawozdania podpisane podpisem elektronicznym przez osobę upoważnioną do reprezentowania Zarządu czy to wystarczy, czy muszą się podpisać wszyscy członkowie Zarządu? Dziękuję
SF podpisuje zawsze cały zarząd a nie tylko osoba upowazniona do reprezentowania
Zarząd podpisał, ale nie podpisem elektronicznym
Mam ten sam problem z "niepoprawny plik sprawozdania". Jak Wam się udało uporać z tym problemem?
Proszę o poradę.
Dziękuję
Co mam zrobić gdy pobrany plik do KAS wyświetla mi się niepoprawna nazwa pliku.Brak mi już sił.
Usuńcie spacje i polskie znaki. Zniknie komunikat o niepoprawnej nazwie, pojawić sie moze za to info że - nieporawny plik sprawozdania :-(((
Pomocy, u mnie wszystko się wczytało prawidłowo, ale klikając już podpisz i wyślij wyskakuje komunikat "wystąpił błąd"
co z tym zrobić?
Uwaga na załączniki. Podpisać je trzeba również profilem zaufanym zanim nastąpi wysyłka do KAS. U mnie zadziałało.
U mnie również wystąpiły po kolei wszystkie z powyższych problemów, począwszy od błędnego formatu sprawozdania (wystarczyło wprowadzić nową krotką nazwę wg instrukcji w komunikacje błędu; najważniejsze bez spacji i nawiasów),
a kończąc na błędzie w podpisz i wyślij (tu pomógł tylko reset i ponowne wpisanie i dodanie wszystkich załączników). Sumując: zmarnowany czas ok 3h i nerwy na coś co paradoksalnie ma służyć obywatelowi i ułatwić sprawy urzędowe ;/
Aplikacja wymaga naprawy…
Czy udało się Pani wysłać, bo ja dziś próbuję i tez komunikat "wystąpił błąd"

Komentarz 53: Pomocy, u mnie wszystko się wczytało prawidłowo, ale klikając już podpisz i wyślij wyskakuje komunikat "wystąpił błąd"
co z tym zrobić?
Też miałam "wystąpił błąd" - przeglądarka OPERA, zmieniłam przeglądarkę i poszło. Czasami działa CHROM, czasami FIREFOX a czasem tylko Internet EXPLORER:(
Internet EXPLORER nawet nie chce mi uruchomić aplikacji. Komunikat: "Trwa uruchamianie aplikacji"
Proszę podpiszcie jeśli tak jak my macie dosyć błędów w e-sprawozdaniach:
Prosimy podpisz!
Dziękujemy!
Na petycje online . com -> Petycja: NAPRAWCIE BŁĘDY W E-SPRAWOZDANIACH DO KAS !!!!!
Wykończą nas takimi uproszczeniami!!!!
Dzień dobry.

Taką otrzymałam odpowiedź:
Na podstawie dotychczasowych zgłoszeń ustalono, że taki błąd może się pojawić jeśli:
- strona z aplikacją jest otwarta w więcej niż jednej karcie przeglądarki
- strona z aplikacją jest otwarta w więcej niż jednej przeglądarce
- od momentu wejścia do aplikacji (kliknięcia na „wyślij sprawozdanie”) do momentu kliknięcia „wyślij” upływa więcej niż godzina czasu (wygasa sesja).
Prosimy więc spróbować ponownie przy zastosowaniu powyższych zasad (albo przy użyciu innej przeglądarki internetowej – zalecane to Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge).
W przypadku dalszych problemów prosimy przesłanie pliku, którego dotyczy błąd.
Udało się przez Google Chrome.
Wysłałem wszystko (sprawozdanie i uchwałę) przez okienko "wyślij dokument inny niż spraw finans". Przez KAS nie przechodziło za chiny... Niech mnie rozstrszelają!!!
Do osób którym wyskakuje "niepoprawny plik sprawozdania" mam pytane - czy w trakcie tworzenia sprawozdania na stronie mf, pod sam koniec wybraliście opcję dołączenia do niego Informacji Dodatkowej i "doczytaliście" do sprawosania plik z Informacją Dodatkową przed ostatecznym wygenerowaniem Sprawozdania ???
Witam, czy ktoś z Państwa rozwiązał problem z błędem "Niepoprawny plik sprawozdania"?
Komunikat "niepoprawny plik sprawozdania" wyświetla się kiedy sprawozdanie nie jest podpisane za pomocą profilu zaufanego. Jeśli na końcu wyskakuje komunikat "wystąpił błąd" należy spróbować w innej przeglądarce. Mi poszło bez problemów w Google Chrome. W Mozilla Firefox nie chciało.
Do toania to jak rozwiązać problem tzn. dołączyć plik jeśli jest podpisany łącznie podpisem kwalifikowanym i podpisami z z profilu? Próbuje różnych przeglądarek, na różnych komputerach i od kilku dni i nie udaje sie wysłać a jutro termin. Proszę o informację.
Do kom.67
ja mam podpisane tylko profilem zaufanym i nie umiem wczytac SF bo wiecznie nieprawidłowy format ble ble. Próbowałam już kilka przeglądarek i nic. Czy ktoś ma jakieś konkretną i skuteczną metodę? Bo jak sie wkurze to wydrukuje w pdf, wsadzę do koperty i pośle pocztą, bo robią takie buble, a czlowiek musi sie potem z tym użerać!!!
Ja też się męczę już 3 dni - różne przeglądarki. Plik podpisany przez zarząd - nazwa bez polskich znaków, format xml i nic . Nie wiem co już mam robić ;)
Ja zrobiłam to samo! doszłam do wniosku ze lepiej tak niż wcale!
Komentarz 64: ~pejo154 | 2020-10-01 18:27:07 | 83.***.***.76
Wysłałem wszystko (sprawozdanie i uchwałę) przez okienko "wyślij dokument inny niż spraw finans". Przez KAS nie przechodziło za chiny... Niech mnie rozstrszelają!!!
Plik wygenerowany na stronie e sprawozdania w zakładce twórz nowy dokument przejdzie po dodaniu podpisów oczywiście pod warunkiem że się zmieni jego nazwę narzucona przez stronę. Ja zostawiałam tylko nr NIP w nazwie. Mamy w tym roku taki escape room dla ksiegowych ;)
Przy wysyłaniu sprawozdanie nie przyjmuje mi maila jaki to ma być mail?
Odp do kom 73 Magda to ma być Twój mail , na który ma wejść odpowiedź z UPO.
Dzisiaj zadziałało wysyłanie przez przeglądarkę Microsoft Edge.
Inna wskazówka Nazwy dodatkowych dokumentów bez spacji i polskich znaków.
Powodzenia!
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.