30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US zeznań za 2024 r.: PIT-28, PIT-28S, PIT-36, PIT-36S, PIT-36L, PIT-36LS, PIT-37, PIT-38, PIT-39 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US deklaracji DSF-1 za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-RB, PIT-RBS, PIT-CSR i PIT-CSRS za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-DZ za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin przekazania Szefowi KAS sprawozdania finansowego za 2024 r. przez podatnika prowadzącego księgi rachunkowe Do 30 kwietnia 2025 r. podatnicy PIT powinni przekazać sprawozdanie finansowe za 2024 r. do Szefa KAS (czytaj więcej)

ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Błąd przy wysyłce do ekrs

Witam, robię wszystko według instrukcji, na ostatnim etapie przy wysyłce dokumentu wpisuję kod autoryzacji (podpis przez epuap) i wyskakuje mi błąd: Strona ekrs.ms.gov nie działa Strona spowodowała zbyt wiele przekierowań. Tak jest od wczoraj, próbowałam już kilkakrotnie. Czy ktoś jeszcze ma taki problem czy ja robię coś źle?
Wszyscy na hura wysyłają sprawozdania więc strona krs się blokuje.Na Twoim miejscu spróbowałbym wysyłki
pomiędzy godz.1 a 3 w nocy .
Ja tak mam od wczoraj od 18tej
wczesniej zapakowałam jeden rok rozliczeniowy a drugi już nie wszedł
nadal wyskakuja prace konserwacyjne
Ja próbuję wysłać sprawozdanie od piątku, to jakaś żenada!
Najpierw nie mogłam zweryfikować dokumentów, bo strona się zwieszała, później wyskakiwał jakiś błąd, później nie mogłam podpisać epuapem. Teraz nie mogę zapisać poprawionego zgłoszenia, bo wyskakuje okienko, że trwają prace konserwacyjne. Już wyczytałam, że jutro też ma nie działać. masakra!
Cały dzień siedzę i próbuje wysłać. Jedno przepchnąłem. Teraz ciągle dostaję "Błąd!Wystąpił błąd podczas podpisu". I co ja mam sobie zrobić z tą informacją. Katastrofa.
Od poniedziałku próbuję złożyć sprawozdanie finansowe. Usunięcie dodanych pomyłkowo plików i naciśnięcie przycisku zapisz powoduje błąd HTTP 500. Generalnie nie da się złożyć sprawozdania. Ciekawe jak w tej sytuacji dotrzymać terminu?
To jakiś koszmar. Wysłałem dokumenty przez "płatną" bramkę. Dostałem zwrotkę że dokumenty są podpisane przez podpis zewnętrzny (robiłem wg instrukcji) okazuje się że w instrukcji jest błąd i ma być wewnętrzny. Próby przesłania przez bramkę darmową skończyły się error 500 pracami konserwacyjnymi czy sesją wygasłą. Kpina z użytkownika na maxa.
U mnie nie da się przesłać plików ..., pojawia się informacja, że nie wybrano pliku .....??
Tragedia, zadne przyciski nie działają. Nie mozna edytować zgłoszenia, nie mozna ani usunąć ani dodac nowego zgłoszenia....
Tragedia. Usuwam plik, próbuję zapisać. Ciągle błąd. I tak od wczoraj. Traci się tylko czas nad kilkudziesięciokrotnym logowaniu i robieniu tych samych czynności w kółko bez rezultatów. Ciekawe kto zapłaci za zmarnowany czas?
W ubiegłym tygodniu udało mi sie wysłać jakimś fartem jedną firmę. Zostały jeszcze trzy. Masakra. Dzisiaj cały dzień siedzę i F5 i logowanie i czyszczenie ciasteczek i inny komp i inna przeglądarka. Pie.dole ale w nocy to ja śpię i nie mam zamiaru wstawac o 01:00 i słać dokumentów!!!
Patałachy w tyk KRS. Nikt nie przetestował aplikacji i mamy tego skutki.
Wysłałam sprawozdanie, podpisałam hasłem ponieważ podpis kwalifikowany nie zadziałał - dzisiaj wchodzę i co ?- sprawozdanie nadal widzę w statusie: oczekuje na podpis...Masakra co to ma być? Generalnie nic nie działa, nawet nie mogę edytować.
Mnie również wyskakuje błąd strony. Po jej odświeżeniu dodane pliki potrafią być pododawane 4x mimo, że wcześniej dodawałam je tylko raz. Infolinia KRS jest cały czas zajęta. Co w tym przypadku? Czy da się złożyć to jeszcze papierowo? Innego wyjścia nie widzę.
Kom.13.
papierowo nie-musisz walczyć do skutku
Masakra...w najlepszym wypadku trzeba czekać z pare minut, żeby coś zapisać lub edytować a zazwyczaj to wogóle wywala stronę. Dziwne, że państwo z takim budżetem nie stać na dobrych informatyków i dobre serwery. Widać ,że większość idzie do kieszenie korupcyjnych ludzi w rządzie.. a na realizację projektu wydadzą to co zostanie
Na moje mail'owe zgloszenie problemów podobnych do tu opisywanych, otrzymałam wskazówki, które pomogły:
Rozwiązanie:
Bardzo proszę o wyczyszczenie ciasteczek w przeglądarce. Zamknięcie i uruchomienie przeglądarki oraz ponowną próbę. Po zalogowaniu się na stronie https: // ekrs. ms. gov. pl / rdf / rd / (adres strony oczywiście bez spacji) wybieramy "Przygotowanie i składanie zgłoszeń" - dodajemy nowe głoszenie klikając w przycisk " + Dodaj zgłoszenie" - wcześniejsze zgłoszenie zostanie automatycznie usunięte po 14 dniach - Przechodzimy przez wszystkie Kroki ponownie. Najlepiej jeśli w Kroku 2 załączane dokumenty nie mają długich nazw i polskich znaków. W Kroku 4 klikamy Zapisz i weryfikujemy zgłoszenie. Prosimy również o próbę w trybie prywatnym przeglądarki: Tryb prywatny uruchamia się w większości przeglądarek naciskając klawisze: Ctrl + Shift + P na klawiaturze komputera.
Witam,
Małgosiu z komentarza 16 - serdeczne dzięki!!!! Pomogło!
Zadziałało, a już myślałam, iz będę siedziała w pracy do północy :-)

Jeszcze raz dziękuję - także innym Forumowiczom - np. za informację o cookies i inne porady.

Miłego wieczorku :-)
Też tak macie?
Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony
HTTP 500
Trwają prace konserwacyjne witryny sieci Web.
Małgosiu u mnie również zadziałało. Super serdeczne dzięki. Pozdrawiam
Dzięki u mnie też zadziałało a cały dzień próbowałam usunąć pliki które nie były podpisane podpisem kwalifikowanym. Teraz próbuję podpisać całość i jest "proszę czekać" i chyba się dziś nie doczekam, co zrobić przerwać ?
... nawet firmy nie mogę dodać, nie zapisuje miejscowości. Z tego co piszecie ePUAP nie wystarczy? Konieczny jest kwalifikowany do wysyłki Z30?
Ciekawe ile mln kosztował ten zacny uploader plików który nie działa. Kto wygrywa te przetargi, studenci?
Ten cały proces to niezły żart. Ten kto to zaprojektował i ten który zatwierdził powinni pracować na zmywaku w knajpie z chińskim jedzeniem.

Czy ktoś może mi pomóc - mam zaufany profil epuap, zweryfikowany i potwierdzony ale nie mogę dojść do tego jak nim podpisać dokumenty (bilans, rzis, informację dodatkową). W "załatw sprawę" nie ma takie opcji a kiedy uploaduje plik to Mojej Skrzynki nie mam tam opcji zrobienia niczego innego jak Pobierz i Usuń

Pomocy!
Kom.23.
profilem zaufanym nie podpisujesz poszczególnych dokumentów tak jak podpisem kwalifikowanym.
Podpis składasz tylko raz dopiero po dodaniu wszystkich plików.
Próbuję złożyć zeznanie od 3 dni i nic... gdy wpisuje numer krs w 1 kroku wyskakuje mi "błąd. błąd nieznany" i tyle czy ktoś już tak miał?
To samo - bład nieznany.
Tak mam to caly czas na wszystkich systemach. "Bląd nieznany". Podobno usuneli jakis przedni problem w piatek i teraz mamy ten.
To same.Nie wiem co robić.Dzis ostatni dzień.
Dostalem odpowiedź od wsparcia technicznego ekrs ze zalatwili problem. Wyslijcie maila na krs małpa ms kropka gov kropka pl jak wam dalej nie działa.

Btw Roz jutro jest ostatni dzień dziś jest niedziela
Tylko że dziś też nie działa...to nic ze ostatni dzień, każdy powinien mieć możliwość złożenia nawet jeśli to ostatni dzień... jakoś CIT 8 nie było problemu wysłać w ostatni dzień, przygotowane to jest bardzo słabo
15.07.2018 (niedziela 0 14.00) moje zgłoszenie zostało zarejestrowane.
Ja chyba oszaleję... ten e-krs to totalna porażka! nic nie działa jak powinno! Siedzę nad tym już chyba 5 godzin! i jeszcze nie działa jak powinno w ostatni dzień terminu! GRATULACJE... wiadomo...
Czy gdzieś jest jakaś sensowna, konkretna instrukcja? Co jeśli nie dojdę do końca i nacisnę "klawisz" Zamknij??? znowu nic nie zapamięta i znowu od początku wprowadzanie????
... każde kliknięcie, to kilkanaście minut... normalnie: bomben machen!
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.