ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Błąd ! Serwis dokumentów niedostępny

Wysyłam sprawozdanie finansowe na S24 wszystkie 4 kroki zapisane są poprawnie, ale w 4 kroku jak klikam weryfikację to wyskakuje mi błąd - jak w temacie.
Od wczoraj próbuję wysłać sprawozdania i pojawia mi się ten sam komunikat
Dziękuję, skłaniam się ku stwierdzeniu, że to błąd po stronie Ministerstwa
Walczyłam z tym 4 krokiem wysyłki całą sobotę, niedzielę , wczoraj i dzisiaj od rana
niestety po weryfikacji pokazuje się ten sam komunikat.
Czy ktoś może dzwonił w tej sprawie do KRS?
Dodzwonić się nie ma szans, próbuję od wczoraj bezskutecznie :( wysłałam maila do działu wsparcia technicznego. Zgłoszenie przyjęli zarejestrowali i kazali czekać... jak coś odpiszą to wstawię na forum do tematu.
Ja też wydzwaniam i nic, ktoś nakłada obowiązek wysyłki bez przygotowania odpowiednich narzędzi , masakra :((
Nadal nie mogę przesłać sprawozdania, ciągle komunikat : serwis dokumentów niedostępny. Czy już wiadomo coś więcej ?
Cisza, jeszcze nie odpisali. A dodzwonić się w dalszym ciągu nie mogę.
Mam ten sam problem. Szczyt niekompetencji ! A od przedsiębiorcy się wymaga !
Nie działa od piątku - wysłałem zgłoszenie - że nie działa - za 2 godz odpowiedzieli że naprawione i żeby wyczyścić cookiesy - zrobiłem jak kazali , dalej Błąd!Serwis dokumentów niedostępny. - załozyłem kolejne zgłoszenie - testowane na IE11, FF 60, Chrome, Safari , z kilku róznych IP
Czy ktoś podpisywał sprawozdanie podpisem kwalifikowanym? Jak podpisać pdf aby uzyskać drugi plik potrzebny do wgrania wraz z plikiem Pdf, poproszę o instrukcje.
Witam czy coś wiadomo już co z tym niedostępnym serwisem
1. Trzeba zeskanować wszystkie dokumenty, które mają być złożone do KRS (sprawozdanie, protokół zgromadzenia wspólników, sprawozdanie zarządu) osobno do pdf ((z oryginalnymi podpisami osoby sporządzającej i zatwierdzającej). Najlepiej stworzyć sobie osobny folder na te dokumenty.
2. Do podpisania służy oprogramowanie proCertum SmartSign.
3. Trzeba wybrać plik, prawy przycisk myszy, wybrać z listy "proCertum SmartSign", następnie "podpisz". Pojawi się nowe okno, na którym będzie widoczny wskazany plik. U dołu kliknąć "podpisz" i postępować zgodnie ze wskazówkami.
4. Po podpisaniu powinien się pojawić drugi plik o tej samej nazwie pdf.xades (zielony sześcian).
5. Na S24 podpinamy każdy z dokumentów w pdf i pdf.xades
Czy już ktoś coś wie ?
Dodzwonić się nie da ... a zgłoszenie nikt nie odpowiada ?
Niestety nadal nie działa. Napisałam do pomocy krs i uzyskałam taka odpowiedź: Rozwiązanie:
Bardzo proszę o wyczyszczenie ciasteczek w przeglądarce. Zamknięcie i uruchomienie przeglądarki oraz ponowną
próbę złożenia Nowego zgłoszenia.
Niestety nadal jest błąd.
W sprawie komentarza 12 ~Instrukcja - oprogramowanie proCertum SmartSing - to chyba jest do podpisania podpisem kwalifikowanym, a ja muszę podpisać profilem zaufanym
>15 profilem zaufanym podpisujesz tylko raz czyli na końcu po dodaniu już plików SF w pdf (tych nie podpisujesz profilem zaufanym tak jak to się robi podpisem kwalifil.)
Z artykułu Rzeczpospolitej:

"Sporym utrudnieniem jest również to, że obecnie portal nie umożliwia załączenia zwykłych skanów dokumentów i podpisania ich z wykorzystaniem profilu zaufanego ePUAP. Konieczne jest podpisanie ich kwalifikowanym podpisem elektronicznym w taki sposób, by miały format XAdES – inne formaty na razie nie są akceptowane. Dodatkowo należy zwrócić uwagę, by plik z podpisem zawierał także treść samego dokumentu – należy to sprawdzić w ustawieniach programu służącego do składania podpisu."
W Gazecie Podatkowej z dnia 24.05.2018 r. jest napisane, że skany dokumentów muszą być wcześniej zatwierdzone podpisem elektronicznym, nawet jeśli będą składane przez ePUAP.
Moim zdaniem skany dokumentów może opatrzyć podpisem kwalifikowanym każdy. Ważne, żeby przy składaniu w S24 podpis kwalifikowany lub zaufany złożyła osoba upoważniona do reprezentowania tj. wpisana do KRS.
Może dlatego macie problem ze złożeniem dokumentów.
Ja robiłam podpisem kwalifikowanym bezpośrednio przez S24 i wszystko poszło sprawnie.
Ale bzdury wypisywane w tej gazecie, chyba że jest on z bardzo dawna
a już to "W Gazecie Podatkowej z dnia 24.05.2018 r. jest napisane, że skany dokumentów muszą być wcześniej zatwierdzone podpisem elektronicznym, nawet jeśli będą składane przez ePUAP. " - to zupełna bzdura

jak członek zarządu sp.zo.o. lub właściciel sj ma profil zaufany to podpisuje tylko
- przy założeniu konta
- przy wysyłce SF (juz po dodaniu pdf)

na stronie ----https://ekrs.ms.gov.pl/rdf/rd/
dział FAQ
Lub post
Sprawozdanie Finansowe do e-krs po 15.03.2018 [1162799]
Niestety cisza! nie odpisują, nie ma możliwości dodzwonienia się! jakaś farsa! A dziś wogóle nie mogłam nic zrobić na s24, bo dostawałam komunikat, że połączenie z serwerem jest niemożliwe lub przepraszamy trwają prace serwisowe!
Ja mam to samo - cały czas (od 25.06) serwis dokumentów niedostępny, nie odpisują na maila, dodzwonić się nie można, a czas ucieka....
Rozwiązanie:
Należy wyczyścić historie i pliki cookies przeglądarki. Przeglądarkę uruchomić ponownie i na nowo wygenerować %82osze
zgłoszenie. Nie ma potrzeby usuwania starego zgłoszenia – zostanie automatycznie usunięte po 14 dniach

taka otrzymałam odpowiedz. u mnie zadziałało
Ja wysłałam wczoraj maila i w ciągu godziny dostałam odpowiedź:Należy wyczyścić historie i pliki cookies przeglądarki. Przeglądarkę uruchomić ponownie i na nowo wygenerować. Zadziałało.
Do komentarza 12 pkt. 3 . Ja musiałam w programie proCertum SmartSign" w Ustawieniach - Podpis - odznaczyć checkbox "Twórz podpis specjalny dla PDF", bo zapisywało mi w złym formacie, którego program S24 nie chciał przyjąć.
Wyczyściłam historię, ciasteczka i nic komunikat ten sam Błąd ! Serwis dokumentów niedostępny ......
Podpisałem wszystkie pliki i sprawozdanie przeszło. Wcześniej cały czas wyskakiwał błąd: serwis dokumentów niedostępny.
Miałam ten sam problem zrobiłam jak Komentarz 23 - KatB i poszło , jestem wdzięczna dzięki.
Bardzo wszystkim dziękuję za rady i wskazówki, dzięki Wam udało mi się wreszcie wysłać sprawozdania. Niestety szara rzeczywistość jest taka, ze znowu obywatele z problemem zostali sami, gdyż po 100 próbach dodzwonienia się i kilkakrotnych mailach do wsparcia technicznego Ministerstwa - nikt nie raczył odebrać telefonu, ani odpisać na złożone zgłoszenie.
No to jest żart, działa impulsowo, przytyka stronę straszliwie, a na końcu "Błąd..." niestety robiłem jak w 23 i u mnie nie działa
Też mam ten sam problem - wyczyściłam historię, ciasteczka (z kilku przeglądarek), dokumenty podpisane i ciągle nic - ciągle wyskakuje mi ten sam komunikat, czyli błąd! serwer dokumentów niedostępny. Czy ktoś z Was może podpowiedzieć, gdzie indziej może być problem i jak to rozwiązać? No chyba że to wina serwera (programistów) i trzeba czekać, dopóki nie usuną tego problemu?
U mnie wyczyszczenie ciasteczek zdało egzamin... :(
Do Ilo - Naprawdę? Z jakiej przeglądarki udało Ci się wysłać dokumenty do e-krs?
U mnie tak samo poszło, inna przeglądarka niż chrome, wyczyszczenie ciasteczek i inna pora niż samo południe, wysłane , uff
Od kilku dni pojawiał mi się komunikat "Błąd. Serwis dokumentów niedostępny".
Chciałem podpisać PZ ePUAP. Udało się, kiedy z nazw plików usunąłem znak "_" .
Do BDL z przeglądarki Chrom, i wysyłałam w nocy 00:24
Ciasteczka i historia wyczyszczona. Założyłam nowy wniosek i poszło. Nerwówka niesamowita :(.
Czy mogą być w te pliki w formacie PDF i zatwierdzę ePUAP??
Tak mogą być w formie PDF do zatwierdzenia profilem zaufanym
Witam, ja równiez mam problem, a mianowicie nie moge zalozyc konta na s24. Gdy przechodze do autoryzacji konta podpisujac profilem zaufanum epuap, wyskakuje mi blad: Blad w komunikacji z serwisem epuap. I tak od wczoraj w roznych godzinach czasowych. Odpowiedz technikow to tylko wyczyszczenie ciasteczeki historii, co nic nie daje.
Ja próbuję od tygodnia, na różnych komputerach, z komórki z czyszczeniem ciasteczek i z na różnych przeglądarkach i nic.
Czy ktoś wie co mogę zrobić, gdy wpisłem błędny mail przy założeniu konta? Muszę wpisać kod autoryzacyjny z tego maila, który jest błędny. A przez to nie mogę na nowo założyć konta. Podpisywałem się z profilu zaufanego epuap.
Czy usunięcie profilu ePUAP i założenie na nowo tego samego coś da?
Jednak forum jest "WIELKIE". Tak to człowiek by się wykończył zanim by wysłał do KRS dokumenty. Instrukcje nie precyzyjne. Komunikaty wysyłane na stronie wydają się sugerować że błąd po stronie ekrs - a wcale tak nie musi być (system jak głupieje to pisze głupie komunikaty).
Dzięki pomocnej dłoni forumowiczów jednak się da.
Dziękuje i pozdrawiam
Artur
Potwierdza, że pomogła zmiana nazwy plików bez użycia "_".
Czy każdy plik musi być osobno podpisany specjalnym programem proCentrum, czy wystarczy podpis kwalifikowany na końcu składanego wniosku?
Jak podpisujesz:
- podpisem kwalifik.- to musisz podpisać każdy plik pdf z SF osobno i potem na końcu wysyłkę
- profilem zaufanym to tylko na koniec wysyłkę
Od poniedziałku próbowałam wysłać sprawozdanie, cały czas wyskakiwał mi "błąd! serwis dokumentów niedostępny", dzisiaj przeszło, zorientowałam się że w kroku 3 po zaznaczeniu 4 punktów ("oryginał dokumentu został podpisany ...") nie nacisnęłam zielonego prostokąta "zapisz" przed przejściem dalej. Koniecznie zapisujcie każdą stronę zanim przrjdziecie dalej :) mam nadzieję że pomogłam
HTTP 500 Trwają prace konserwacyjne - kpina i to z naszych podatków taki portal o kant doopy potłuc. Ktoś kase zgarną, serwery nie wyrabiają, soft na JAVA na kolanie napisany - masakra
Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony
HTTP 500
Wystąpił nieoczekiwany błąd systemu. Prosimy spróbować ponownie później.

To jest kurw.... skandal. Jak cała ta zasrana polska biurokracja. Tym pasożytom wydaje się, że człowiek nie ma nic do roboty jak tylko bawić się w wysyłanie dokumentów. Kilkanaście prób i ciągle błąd......
Gdyby nie podpowiedzi z forum, też miałabym problemy z wysłaniem czegokolwiek do ekrs. Ale w końcu doszłam do perfekcji w wysyłaniu dokumentów do krs - zarówno z bezpłatnego, jak i płatnego serwisu (czyli S24). W przypadku Chrome - bezwzględne czyszczenie historii i ciasteczek za każdym razem przed logowaniem się na ekrs. Trzeba ściągnąć kilka programów: najnowsza Java, Szafir Host. I dopiero zrobić zgłoszenie. Za każdym razem trzeba wszystko zapisywać, inaczej wszystko szlag trafi. Po weryfikacji i po podpisie to już z górki - chociaż też zdarzały się poślizgi - strona się zawieszała i nie wiadomo, czy podpis przeszedł czy nie - trzeba było odświeżać i tak do skutku, dopóki nie przychodził komunikat, że dokumenty przesłane do RDF. Druga sprawa - w instrukcjach do ekrs rdf nie pisze, że zgłoszenia do krs mają być min. w 3 "ratach": 1. Sprawozdanie finansowe (z 3-5 dokumentami zgodnie z opisami); 2. Uchwała o zatwierdzeniu sprawozdania fin.; 3. Sprawozdanie o działalności. cdn. ...
Cd. ... Inaczej wpisy w rejestrze krs będą niekompletne - pokaże się tylko wzmianka o dodaniu sprawozdania finansowego w punkcie 1, natomiast w punktach 3 i 4 - bez zmian. Natomiast przez S24 jest inaczej, jeśli ktoś zapisywał i wysyłał stamtąd dane, ten wie, jak tam jest. W porównaniu z wysyłką np. zeznania podatkowego przez eDeklaracje to była mordęga. Mam nadzieję, że programiści polepszą serwisy. Dziękuję.
Czyścić ciasteczka historie, temp użytkownika i temp windows. Jeśli pliki były już załączone i wywala błąd to lepiej złożyć wniosek od nowa i od nowa załączać pliki. Jeśli podpisywany podpisem kwalifikowanym to pamiętać że pliki załączone też muszą być podpisane tym podpisem.Pamiętać o Javie aktualnej, 32 bit dla Explorera 11. My składaliśmy wnioski po 21 portal jakby troszkę mniej generował błędów, ale bym za bardzo się tym nie sugerował.
Mam problem z podpisaniem każdego z załączników. Może powinnam coś pozaznaczać w ustawieniach smartSigne? Oczywiście xades zaznaczony, ale po załączeniupliku do S24, pokazuje, że nie podpisany.
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.