30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US zeznań za 2024 r.: PIT-28, PIT-28S, PIT-36, PIT-36S, PIT-36L, PIT-36LS, PIT-37, PIT-38, PIT-39 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US deklaracji DSF-1 za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-RB, PIT-RBS, PIT-CSR i PIT-CSRS za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin złożenia do US informacji PIT-DZ za 2024 r. 30 kwietnia 2025 r. (środa) mija termin przekazania Szefowi KAS sprawozdania finansowego za 2024 r. przez podatnika prowadzącego księgi rachunkowe Do 30 kwietnia 2025 r. podatnicy PIT powinni przekazać sprawozdanie finansowe za 2024 r. do Szefa KAS (czytaj więcej)

ARCHIWALNY TEMAT FORUM

Program mała ksiegowość a rozliczenie roczne za 2017

Witam czy ktoś wie kiedy będzie dostępne w mk rozliczenie roczne za 2017 dzięki
Ale to chyba musisz kupić wersję na 2018 rok i tam powinna być zakładka z rozliczeniem rocznym na 2017. Jest gdzieś dostępna instalka MK na 2018 rok ? Chciałam zainstalowac przez zakupem.
Mam kupioną wersję na 2018 jest zakładka rozliczenia roczne ale na 2016
Zrób aktualizację !!!
wersja 2018.2.1 ma już rozliczenie na 2017 - sprawdzone przed chwilą
Zrób aktualizacje z internetu, aktualna wersja jest chyba ze stycznia, sprawdz czy taka masz
Kurcze mam taką aktualizację 2018.2.1 robiłam i nic
Link bezpośredni do programu: http://www.jaslan.pl/rr/Setup.exe
Zamknij program i ponownie uruchom, byc może pobierze aktualizację
Zamknełam i uruchomiłam na nowo zrobiłam aktualizację i nic a jeszcze na dodatek założyłam nowy rok 2018 z powrotem wyszłam na 2017 i pisze mi ta wersja programu nie obsługuje roku 2018 zgłupiałam
Podałem link do rozliczenia - pobierz - zainstaluj i z głowy
Dzisiaj przy uruchamianiu pobrałam aktualizacje programu w założonym r. 2018

-
Może zrób tak jak proponuje *MK_user w kom.6
MK user zrobiłam dzięki
Kuferek prosba bo całkiem zgłupiałam czy aktualizację robisz w administracji
Informacje o aktualizacji mam jak uruchamiam program,

Możesz to zrobić :

- w górnym pasku : POMOC - -> i INTERNETOWA aktualizacja aplikacji
Zaraz, to jak mam zrobić... kupując wersję na 2017, najpierw zainstalowałam program, potem zakupiłam i wprowadziłam kod otzrymany mailem, teraz zakupić ze strony i dopiero pobrać instalkę, czy poprzez aktualizację ? Jak to wygląda ?
Kom.15
Licencja jest ważna przez 1 rok

Jak kupiłaś np w listopadzie 2017 to ważność licencji to listopad 2018

Nie trzeba pobierać żadnych instalek programu - ten co masz zainstalowany będzie się aktualizował zgodnie z aktualizacjami wydawanymi przez producenta

Wytłumacz może w czym jest problem ?
Kom.1

najnowszą wersję instalacyjną można pobrać ze strony producenta, wersja 2018.2.1

tutaj link: http://jaslan.pl/mk/Setup2018.2.1.exe
Kom. 16

dziękuję za wyjaśnienia, rozumiem, że jak zakonczy się licencja programu, stracę dostęp do danych i wówczas muszę zakupić na kolejny rok, nic nie instalując, tylko poprzez aktualizację programu, tak ?
Danych nie stracisz,
link do informacji: https://www.sklep.rp.pl/produkt/mala_ksiegowosc_mk_pro_2017.php

...Po dokonaniu zapłaty za zlożone zamówienie, generowany jest klucz produktu oprogramowania MK Rzeczpos.. i wysyłany na podany w zamówieniu adres e-mail. Klucz produktu znajduje się również w zakładce „Publikacje elektroniczne” po zalogowaniu w sklepie.rp.pl.
Wraz z kluczem, udostępniany jest plik instalacyjny oprogramowania MK Rzeczpospolitej.

Niżej zamieszczamy linki do pobrania oprogramowania MK Rzecz..:

Windows 7/8/10 – pobierz setup.exe
XP/Vista – pobierz setup.exe

Klucz produktu umożliwia korzystanie z oprogramowania przez 365 dni (rok) od dnia aktywacji

cdn
Cd
Licencja oprogramowania

W celu aktywowania licencji niezbędne jest połączanie komputera z internetem oraz wpisanie zakupionego klucza produktu podczas pierwszego uruchomienia oprogramowania. Klucz zostanie przypisany do numeru NIP, firmy prowadzonej za pośrednictwem oprogramowania Mała Księgowość Rzeczpospolitej.

Istnieje możliwość aktywowania produktu za pośrednictwem strony http://mk.rp.pl/aktywacja

Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania na stronie http://mk.rp.pl/aktywacja/faq.html
Czy udało się komuś zainstalować rozliczenie roczne 2017. Mam najnowszą aktualizację Małej Księgowości , ale przycisk ROZLICZENIE ROCZNE 2017 jest nieaktywny. Próbuję wejść na stronę jaslan ale nie otwiera się
Udało się ??,

- jest ROCZNE rozliczenie
Witam mam podobny problem jak jeden z forumowiczów utworzylam rok 2018 wystawilam nawet fv nastepnie cofnelam sie do 2017 na chwilę i juz nie moglam wrócić do 2018 bo pojawil sie komunikat rok 2018 nie jest obsługiwany przez ta wersje programu... Dodam ze mam wykupiona lic na 2018 i najaktualniejsza wersje programu..
Dokladnie mam ten sam problem co Pani ania .....po cofnieciu sie na rok 2017 juz nie mozna wejsc na rok 2018 "ta wersja programu nie obsługuje roku 2018". wersja oprogramowania 2018.2.9. Obsługa małej ksiegowości przez telefon nie istnieje - nikt nie odbiera 4 dzień - dzwoniac od rana do wieczora w ich czasie pracy. oczywiscie licencja do 2019 stycznia.uszkodzenie bazy danych ?
Spróbuj:
1) założyć nowy rok 2018 (tak wiem, że już założyłaś wcześniej)
2) prawdopodobnie zobaczysz komunikat, że dane dla roku 2018 już istnieją.
3) spróbuj teraz przełączyć się na styczeń 2018.
U mnie zadziałało.
Zadziałało! - dziękuję
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści tematów i komentarzy umieszczanych na łamach FORUM DYSKUSYJNEGO. Dodanie tematu lub komentarza jest równoznaczne z akceptacją REGULAMINU FORUM DYSKUSYJNEGO (kliknij aby zapoznać się z regulaminem).
Wydawnictwo Podatkowe GOFIN
Szanowny Użytkowniku !
Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami oraz wyrażenie dobrowolnej zgody poprzez kliknięcie przycisku "Zgadzam się".
Pamiętaj, że zawsze możesz wycofać zgodę.

Serwis internetowy, z którego Pani/Pan korzysta używa plików cookies w celu:

• niezbędnego zapewnienia prawidłowego działania Serwisów (utrzymania sesji),
  • realizacji funkcjonalności ułatwiających obsługę Serwisu,
  • dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
  • analizy statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
  • zbierania i przetwarzania danych w celu wyświetlenia reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam.
Pliki cookies

Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z Serwisu, w celu administrowania Serwisem, dostosowania treści Serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania reklamy (dostosowania treści reklamy do indywidualnych potrzeb użytkownika). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika Serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do internetu oraz w Polityce prywatności i plików cookies.

Administratorzy

Administratorem Pana/Pani danych osobowych w związku z korzystaniem z Serwisu internetowego i jego usług jest Wydawnictwo Podatkowe GOFIN sp. z o.o. Administratorem danych osobowych w plikach cookies w związku z wyświetleniem analizy statystyk i wyświetlaniem spersonalizowanych reklam są partnerzy Wydawnictwa Podatkowego GOFIN sp. z o.o., Google Inc, Facebook Inc.

Jakie ma Pani/Pan prawa w stosunku do swoich danych osobowych?

Wobec swoich danych mają Pan/Pani prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawo do cofnięcia zgody.

Podstawy prawne przetwarzania Pani/Pana danych osobowych
  • Niezbędność przetwarzania danych w związku z wykonaniem umowy.

Umowa w naszym przypadku oznacza akceptację regulaminu naszych usług. Jeśli zatem akceptuje Pani/Pan umowę na realizację danej usługi, to możemy przetwarzać Pani/Pana dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.

• Niezbędność przetwarzania danych w związku z prawnie uzasadnionym interesem administratora.

Dotyczy sytuacji, gdy przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na usprawiedliwione potrzeby administratora, tj. dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług, jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora.

• Dobrowolna zgoda.

Aby móc realizować cele:
    - zapamiętania Pani/Pana decyzji w Serwisach w zakresie korzystania z dostępnych opcjonalnie funkcjonalności,
    - analiz statystyk ruchu i reklam w Serwisach,
    - dopasowania reklam w serwisach społecznościowych,
    - wyświetlania spersonalizowanych reklam produktów własnych i klientów reklamowych oraz do śledzenia użytkowników, kliknięć i konwersji wyświetlanych reklam w związku z odwiedzaniem niniejszego Serwisu internetowego partnerzy Wydawnictwa Podatkowego Gofin sp. z o.o. muszą mieć możliwość przetwarzania Pani/Pana danych.

Potrzebna jest Nam Pani/Pana dobrowolna zgoda na zapisy w plikach cookies w celach realizacji powyższych celów.
W związku z powyższymi wyjaśnieniami prosimy o wyrażenie dobrowolnej zgody na zapisywanie informacji w plikach cookies przez kliknięcie przycisku „Zgadzam się” lub „Nie teraz” w przypadku braku zgody. Istnieje możliwość skorzystania z „ustawień zaawansowanych” plików cookies w celu określenia indywidualnych zgód na zapis wybranych plików cookies realizujących wybrane cele.